Mount & Blade II: Bannerlord yeni beta güncellemesi yayınlandı

Alparslan Gürlek 11.03.2021 - 14:46
Mount & Blade II: Bannerlord için yeni beta güncellemesi e1.5.9 ile oyuna Sandbox modu ve birçok içerik eklendi. Hata düzeltmeleri de yapılmış.

Mount & Blade II: Bannerlord için gelen yeni beta güncellemesi, oyuna Sandbox modunu ekliyor. Aynı zamanda Türkçe yerelleştirme ve birçok konuda da düzenlemeler yapılmış. Yama notları yine destan gibi. Beta e.1.5.9 güncellemesi ile birlikte oyuncular için yeni fırsatların kapısı da aralanıyor. Gelin hep birlikte bu detaylı güncellemenin içeriklerine yakından bakalım.

Mount & Blade II: Bannerlord Beta e.1.5.9 güncellemesi: Sandbox ve daha fazlası

Yeni güncelleme ile birlikte artık bir lordu savaş alanında öldürmek, ilişkilerde düşüşü tetiklemeyecek. Mount & Blade II: Bannerlord için eklenen Sandbox moduyla oyuncular artık ana hikayeye bağlı kalmadan, Kalradya'da maceralarını kendileri belirleyebilecek. Ayrıca büyük kayıplar vermiş partiler, artık haritada boş boş dolaşmak yerine toparlanabilmek için en yakın dost şehire gidecek. Bu da dengeleri düzenleme adına ince fakat önemli bir dokunuş olmuş diyebiliriz.

Karakter geliştirme sistemine gelen düzenlemeler arasında en öne çıkanı bahsettiğimiz Sandbox modu. Bu modda oyuna başlarken karakterinizin yaş grubunu seçebileceksiniz. Aynı zamanda karakteriniz için seçtiğiniz kültür, tıpkı Warband'de olduğu gibi başlangıç noktanızı da belirleyecek. Bununla birlikte oyundaki perk ve yetenekler için dengeyi sağlayan parametre değişiklikleri de gözümüze çarpıyor. Bazılarında kırık olmaması adına denge azaltılırken, bazıları da geri planda kalmamaları için güçlendirilmiş. TaleWorlds Entertainment oyuncu deneyimini geliştirmek ve dokuyu koruyabilmek için büyük özen gösteriyor.

Mount & Blade II: Bannerlord yeni beta güncellemesi yayınlandı

Klan ve parti konusunda ise oyuncu kontrolü artırılmış. Aile üyeleri artık yoldaşlarla birlikte görevlerde komuta edilebilecek. Ayrıca bir yoldaşınız bir yerde mahkumsa, elinizdeki bir tutsakla takas yapabileceksiniz. Aynı zamanda oyuncuların, yoldaşlarına saldırabilmesini sağlayan bir hata düzeltildi. Yine geçen güncellemelerde bahsi geçen tutsak kurtarma özelliği, beta e1.5.9 güncellemesi ile oyuna eklendi. Düşman yerleşim yerlerine sızarak içerideki tutsak dost ya da tarafsız lordları kurtarabileceksiniz. "Düşmanımın düşmanı, dostumdur" mantığı çalışacak.

Multiplayer modu için Domogtul Castle ve Ayzar Stronghold adında iki kuşatma haritası da oyuna eklendi. Ayrıca bazı haritalarda karşımıza çıkan fizik nesneleriyle ilgili problemler düzeltildi. Sürekli güncellenen oyun için en öne çıkan gelişmeler şimdilik böyle. Henüz okumadıysanız "Mount & Blade II: Bannerlord - Nereden nereye?" yazımızı okuyarak oyunun bir yılda ne kadar yol aldığını öğrenebilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 10:13
İçerik olarak nedense hala boş bir oyun gibi geliyor görevlerde kopya olayı çok fazla her şehirde aynı görevin kopyası var. Farklı bir şehir farklı bir npc yok mağlesef x şehrinde aynı görevi alıyorsun y şehrindede
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2021 13:30
mount and blade zaten ilk çıktığından beri böyle bir oyundu, warband'a kıyasla çok fazla içerik eklendi oyuna.Tam sürümü çıktıktan sonra modlamalarla birlikte 100-200 saat oynanabilir hale gelecektir
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount & Blade II: Bannerlord yeni beta güncellemesi yayınlandı
İlginizi Çekebilir