Mount and Blade II: Bannerlord için dev güncelleme

Alparslan Gürlek 20.02.2021 - 01:01
Taleworlds yayınladığı bir geliştirici güncellemesi ile yeni beta güncellemesine yakından bakmamızı sağladı. Kalradya'da kartlar yeniden dağıtılıyor.

Selam Kalradyalılar! Taleworlds yayınladığı bir geliştirici güncellemesi ile Mount and Blade II: Bannerlord için gelecek içerikleri tanıttı. Açıkçası bu yeni video ile oyuna birçok farklı özellik ve yeni bir çok oyunculu modu ekleniyor ve oldukça heyecan verici görünüyor. Çok oyunculu düello modundan tutun da yeni savaş sahnelerine kadar birçok gelişme yeni beta güncellemesi ile oyuna ekleniyor.

Mount and Blade II: Bannerlord için gelecek yeni güncelleme bomba gibi görünüyor

Yeni güncellemenin içeriklerini listelemek gerekirse, önemli ve büyük olanlar şöyle:

  • Çok oyunculu düello modu (1v1 PvP)
  • Savaş arazisi sistemi
  • Yeni kasaba ve kale sahneleri (Kuşatma ve savaşlar için)
  • Kuşattığınız kaleyi yağmalama özelliği
  • Yeni miğferler - Batanya için (Kelt kültüründen esinlenerek tasarlanmış)
  • Sandbox modu


Çok Oyunculu Düello Modu

Mount and Blade II: Bannerlord için dev güncelleme

Yayınlanan yeni geliştirici güncellemesi videosu ile gösterilen detaylardan ilki, çok oyunculu düello modu oldu. Gerçek zamanlı olarak başka bir oyuncu ile yeteneklerinizi kapıştırmak istiyorsanız işte doğru yerdesiniz. Test sürecinin son aşamalarında olan bu mod yeni büyük güncelleme ile birlikte oyuna eklenecek. Sunucuya katılırken karakterinizi seçip, ayarlamaları yapmakta özgür olacaksınız. Daha sonrasında oyun sizi tarafsız bir lobiye gönderecek ve buradan gözünüze kestirdiğiniz rakibe düello daveti yollayarak savaşa başlayacaksınız. Toplamda 3 raunt kazanan oyuncu, düelloyu kazanmış olacak.

Savaş Arazisi Sistemi

Daha önce kullanıcı sefer haritasında gezerken bir savaşa girdiğinde, savaş sahnesi bulundukları bölgeye göre üretiliyordu. Bu bazen tepelerin arasında sıkışıp kalmamıza ve atlı birimlerimizin verimlerinin düşmesine de neden oluyordu. Bunun gibi birçok soruna yol açabilen bu durum için yeni bir çözüm var. Artık savaşa girdiğiniz bölgenin arazi türüne bakan oyun, size o arazi türüne tanımlanmış bir havuzun içinden rastgele bir sahne verecek. Böylece her bölge kendi havuzuna bağlı olacak ve savaştığınız bölgelerde size havuzdan seçilmiş rastgele bir sahne getirilecek. Geliştirici notunda da belirtildiği üzere bu oyunculara çok daha stratejik bir yaklaşım ile savaşlara girme imkanı verecek.

Mount and Blade II: Bannerlord için dev güncelleme

Mount and Blade II: Bannerlord için yeni kasaba ve kale sahneleri

Kuşatma savaşları için Mount and Blade II: Bannerlord beta e.1.5.8 güncellemesi ile 6 yeni farklı sahne ekleniyor. Yeni İmparatorluk ve Vlandia haritaları 4 şehir ve 2 kaleden oluşacak. Eğer kendinize "burası benim evim" diyeceğiniz yeni bir şehir arıyorsanız, gözünüz yeni beta güncellemesinde olsun.

Mount and Blade II: Bannerlord için dev güncelleme

Yağmalama

Eğer kazandığınız kaleleri kontrol altına almak yerine yakıp yıkmayı tercih ediyorsanız buraya! Yeni güncelleme ile oyuna eklenecek yağmalama mekaniği, şehirden parayı vurduktan sonra etrafı yakıp yıkarak uzaklaşmanıza olanak sağlıyor. Bu, şehrin eski sahibine yağmalanmış, halkı mutsuz ve binaları hasar görmüş bir harabeden başka bir şey bırakmayacak.

Batanyalılar için yeni miğferler

Batanyalılar için Kelt kültüründen esinlenerek tasarlanmış farklı toplamda 9 miğfer oyuna ekleniyor. Mount and Blade II: Bannerlord ekibi serinin geleneğini sürdürerek zırhları ve silahları gerçekten esinlenerek tasarlamaya devam ediyor.

Mount and Blade II: Bannerlord için dev güncelleme

Sandbox oyun modu

Ana hikayenin sizi yönlendirmesi eğer sıkıcı geliyorsa ve Kalradya'da kaderinizi hiçbir baskı altında kalmadan kendiniz belirlemek istiyorsanız, yeni güncelleme tam size göre. Sandbox oyun moduyla birlikte sıfırdan karakterinizi yaratarak hiçbir göreve bağlı kalmadan yolunuzda ilerleyebileceksiniz.

DLSS desteği 1.5.7 güncellemesinde gelmişti ve RTX ekran kartı kullanan oyuncuların açmasını tavsiye ederim. 


Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 01:55
Oyunu severek oynadım fakat diyaloglar beklediğimden çok zayıf, bir diyalogu bir kez gördükten sonra ezbere geçiyorum çünkü çeşitlilik dahi yok. Warband'da dahi daha fazla seçenek vardı.
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2021 15:06
10 yıla bu sorunu da çözerler bence. Çözemezlerse modcular yapar. Zaten oyunda büyük bir gecikme olmazsa 2046 gibi erken erişimden çıkar tam sürüm olur, az daha sabır :)
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 11:35
Haklisiniz ve cok basit bir sey yeni diyalog yazip oyuna eklemek neden yapmiyorlar bende anlamiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 17:12
iyi hoş güncelleme yapıldı az önce oyunda sandbox falan yok ama
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 20.02.2021 10:23
Şu karakterlerin boylarını da uzatsalar biraz keşke. Bana cüceden hallice çok kısa, abidik gubidik gözüküyorlar. Bu da oyunun ciddi havasını sulandırıyor.
Ghost86
Ghost86 21.02.2021 12:49
Teşekkürler dostum, buna bir bakayım.
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2021 12:50
Detaylı karakter moduyla yapabilirsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2021 16:13
Aşırı eksik bir oyun, oyunun ana özellikleri bile oturmamış durumda . Hala bir ana hikaye yok adam akıllı. Yeni sahne eklenmişmiş, 3 tane sahne vardı zaten, Allah razı olsun yapımcılar.
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 10:34
Eski M&B lerde de bir ana hikaye yoktur. Bannerlord'a da gelmeyecek, hala yok diyorsun ya, biliniz. Bundan sonra da sanırım önce araştırma yapıp almanız, bu tarz durumlardan kurtarır sizi. Mazallah Doom alıp "hala açık dünya eklenmedi" diye sinirlenmekten kurtarır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2021 06:55
1 Yil olacak 31 mart da optimizasyon duzeldi artik icerik cikarmalari sart 100 milyon dolar net karlari var adam gibi sanatcilari ise alsalar oyun 6 aya Muthis hale gelir
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 10:12
Optimizasyon konusunda hiçbir şey düzelmedi. Ben 60 fps in üstünde sabit oynamam gerekirken sürekli kasmalar oluyor. Envanter ve birlik pencerelerini açarken 3-4 saniye bekletiyor. Bu mu düzelmiş hali? Oyunun hala çok fazla eksiği var.
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2021 18:54
Duzeldi Hocam ciktigi gun 25 fps aldigim yerde suan 60 uzeri aldigim oluyor 1000 kisilik ordu ve en yuksek ayarlarda oynuyorum
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2021 13:41
Optimizasyon sorunu çözül dü mü gerçekten
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount and Blade II: Bannerlord için dev güncelleme
İlginizi Çekebilir