Mount & Blade II: Bannerlord'da ısı haritası ne işe yarıyor?

Ahmet Özçilingir 2.03.2019 - 11:36
Çıkış tarihi henüz belli değil!

Mount & Blade II: Bannerlord yeni geliştirici blogunda bu hafta ısı haritası adındaki geliştiricilerin işini kolaylaştıran bir sistemden bahsedildi. Oyundaki, haydutların, atlıların, partilerin ticaret mallarının rotasını gösteren ısı haritası ile ilgili ilginç bilgiler verildi.

Mount & Blade II: Bannerlord ne zaman çıkacak?

Mount & Blade II: Bannerlord'un dinamik yapısı bazı durumlarda zorluklara sebep olabiliyor. Atların izledikleri rotalar, haydutların konumları gibi farklı dinamiklerin yıllar geçtikçe tutarlı bir şekilde çalışması için, geliştiricilerin işini kolaylaştırmak adına ısı haritası adlı bir sistem kullanılmış.  Isı haritaları, tarafların geçtiği yolların ve aktif alanların yanı sıra, hikaye modu haritası etrafındaki ürünlerin akışını da görsel olarak gösterir.

"Ordular, partiler ve karavanların geçtiği her yolculuk bize, oyunda neler olduğuna, olası sorunların altını çizerek  tasarımımızın amaçlandığı gibi çalıştığını doğrulayabilir. Bu verilerle sorunları gidermek, zamandan, emekten ve kaynaklardan tasarruf etmek için gerekli ayarlamaları ve değişiklikleri yapabiliyoruz!" Örneğin; Keten, kuzey Calradia'nın köylerinde üretilen ham bir kaynaktır. Aşağıdaki haritanın gösterdiği gibi, bu bölgelerde çok az miktarda diğer bölgelere yayılan büyük miktarda keten bulunuyor. Bunun nedeni, ketenin düşük kârlı bir kalem olması ve tüccarların buna yatırım yapmaması. Bununla birlikte, keten kullanılarak üretilen bir ürün olan keten bezi, Calradia'da yaygın olarak dağılmıştır. Bunun nedeni, keten bezinin rafine edilmemiş keten formundan çok daha yüksek bir değere sahip olması ve ayrıca, kıta boyunca yüksek talep görmesidir."

Geliştirilen bu araç, oyundaki dinamik yapının çalışmasını sağlamada geliştiricilerin işini oldukça kolaylaştırmış gibi görünüyor. Sahnelerde de çalışacak şekilde ayarlanacak olan araç, aynı zamanda çok oyunculu haritaların tasarlanmasında ve dengelenmesinde de kullanılacak. Bakalım geliştirilen ve göründüğü kadıyla geliştiricilerin işini hızlandıran bu araç oyunun 2019 yılında çıkmasını sağlayacak mı?

Mount & Blade II: Bannerlord'da ısı haritası ne işe yarıyor?
Mount & Blade II: Bannerlord'da ısı haritası ne işe yarıyor?


Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 06:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2019 08:34
Bu kadar detay herkese uygun olmayabilir kimileri için basit kimileri için de zor,detaylı seçeneği olmalı. Artık şu oyunun temel sürümünü çıkarsınlar da en azından Street Fighter 5 gibi parça parça kendisini yenilemeye devam etsinler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2019 10:36
abi çıkarmıyoruz şu oyunu deyinde insanlarda sizde rahatlasın.10 yıldır ha çıkdı ha çıkacakdan gına geldi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2019 08:35
Yemişim ısı haritasını. M ye basmayacağım bile. At üstünde kılıç savurmak ile geçecek ömrüm. Sonra oğlum tahta geçip, birebir aynısını yapacak. Arada bir hareme uğrarım, akrabalar köyden peynir, turşu falan göndermişler mi diye kontrol eder, tekrar savaşa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2019 12:20
Ödevi projeleri son anlara bırakan insanlar olarak Türk firmasının planlı ve sistemli bir şekilde ürün geliştirmesini beklemeyi haksız bekleyiş olarak görüyorum. Bu ufak görüntüleri Warband'ı modlayıp da atıyor olabilirler. Çıkıp Bannerlord'u yapmaya başlamadık deseler şaşırmam. Malesef.
Naru61
Naru61 5.03.2019 05:36
Ne diyor bu yaa
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2019 16:12
Şu eleştirenlerden kaçı daha önce mount and blade oynamış ve oyunda kaç saati var aşağıya yazabilir mi ?
Naru61
Naru61 5.03.2019 05:35
Ne oynaması bildiğin.Oynamış gibi konuşuyorlar.Oynayan torrent çekmiştir.Zamanında kendi oyunumuz olmasına ve iyi fiyata gelmesine rağmen satılmadı bile.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount & Blade II: Bannerlord'da ısı haritası ne işe yarıyor?
İlginizi Çekebilir