Mount & Blade II: Bannerlord'un yapım süreci tamamlanmak üzere

Ahmet Özçilingir 24.04.2018 - 16:53
"Sonuçta neredeyse hasat zamanı geldi!"

2018’in nisan ayını da geride bırakırken. M&B II: Bannerlord’un akıbetine dair hala elimizde çok fazla bilgi yok. Taleworlds, oyunla ilgili haberleri ve oyunun geliştirme sürecine dair bilgileri kendi internet sitelerinden ve Bannerlord’un Steam haber sayfası üzerinden, oyunseverler ile paylaşmayı tercih ediyor. Geçtiğimiz günlerde, haftalık haber blogunda Mount and Blade II: Bannerlord’da bulunan yakın dövüş silah tiplerine dair bilgi paylaşıldı.


Her silahın hasar verme şekli farklı olacak


Haftalık blog’da paylaşılan bilgilere göre, oyunda Hançerler, Kılıçlar, Baltalar, Çekiç ve Gürzler, Sırıklı Silahlar ile Çiftlik aletleri! kullanılabilecek. Tüm bu silah çeşitlerinin farklı hasar tipleri olacak. Yakın dövüş silahları için 3 farklı hasar tipi olacak. Darbe, delip geçme ve kesme gibi. Farklı tipteki hasarlar, karşılarına çıkan zırh tipinden etkilenecekler. Yani kesme hasarı, hafif zırhlarda fazla etkiliyken, delip geçme hasarı daha ağır zırhlarda etkili olacak. Saplama hasarı ise kalıcı hasar vererek, ikisinin arasında yer alacak.


Tüm bu silah çeşitleriyle ilgili kısa tanıtım yazılarının olduğu blog’da oldukça ilgi çekici bir ayrıntı göze çarpıyor. “Çiftlik Aletleri” başlığının altında esprili bir dille, “bu silahlardan çok fazla savaş performansı beklememelisiniz fakat bizce oyun onlar olmadan tamamlanmış sayılmayacaktı” denirken. Blog, şu cümleyle tamamlanıyor. “Sonuçta neredeyse hasat zamanı geldi!” Bu cümle bize oyunun artık tamamlanmaya çok yakın olduğunu ve yakında bir çıkış tarihi verileceğini ifade ediyor olabilir. Yerli oyun firmamız Talewords, 2012 yılında Mount and Blade II: Bannerlord’u geliştirdiklerini duyurmuştu.

Mount & Blade II: Bannerlord'un yapım süreci tamamlanmak üzere

Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 16:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2018 15:29
Çıkmayacağı tarihi bi açıklasınlar da gerisi kolay
Kalan Karakter: 300 Gönder
Trial
Trial 25.04.2018 14:34
Steamde gozuktugunden beri istek listemdeydi. Uzun bir sure sonra bkraktim. Ilk ciktiginda ne kadar olursa olsun alacagim demistim ondan da vazgectim. Hic mantikli hareket etmediler. Crytek gibi kaliteli bir yapim sirketi steamde hunt showdowni cikardi. Bunlar hala hede hodo. Daha ilk oyundan ikinci oyundan kendi oyun motorlarini yapmaya kalktilar. O kadar bedava oyun motoru varken. Hic olmadi cryengineyi kullansalardi da para kazandiktan sonra kendi oyun motorlarini gelistirselerdi. Hem bu kadar beklemezdik hem de gozden dusmezlerdi. Demem o ki kesinlikle satin almayacagim. Bu kadar ince detayi ben bile dusunebildiysem talesworldun daha fazlasini hesap etmesi gerekirdi. Neyse kendi dusen aglamaz.
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2018 13:20
Şu yazdıklarının yarısı mantıksız. 1 Firmanın parası var geçen 6 milyon sattı diye haber vardı. 2 Oyun motoru ile alakalı bir gecikme yok online kısmına çok zaman harcadılar.Kendi düşmez o merak etme .Sen alma zaten pek anlamıyorsun bu işlerden
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2018 00:18
2033 e kısmetse :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2018 20:01
İyi güzel diyorsunuz da herkes her türlü alıp oynayacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
alperhan52
alperhan52 25.04.2018 12:33
Yerli uçağı geçti bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount & Blade II: Bannerlord'un yapım süreci tamamlanmak üzere
İlginizi Çekebilir