Mount & Blade II: Bannerlord'un yeni geliştirici günlüğü yayınlandı

Furkan Güler 26.10.2019 - 16:11
Oyunun müzikleri nasıl olacak?

Global olarak merakla beklenen savaş oyunu Mount & Blade II: Bannerlord'un yeni geliştirici günlüğü yayınlandı. Yayınlanan yeni geliştirici günlüğü, eski günlüklere nazaran oldukça farklı bir konuyu ele alıyor. Oyunun müziklerine odaklanan yeni yazıda, Mount & Blade II: Bannerlord'un müziklerine katkı sağlayan Ensemble Galatia grubuna değiniliyor.

Mount & Blade II: Bannerlord'un yeni geliştirici günlüğü yayınlandı

Önümüzdeki sene çıkacak olan oyun için yayınlanan geliştirici günlüğü şu şekilde;

Müzik hayatımızın hayati bir parçasıdır ve duygu ve duygu aktarımı için en güçlü araçlardan biridir - özellikle filmler ve video oyunları gibi görsel medyada. İyi bir puan sizi bir bütün olarak ayara bağlar ve sizi sahneye topraklar; belirli duygu ve görüntüleri uyandırır, belli bir şekilde hissetmenizi sağlar. Fakat hepsi bu kadar değil: müzik, asla gerçekten unutamayacağınız çok az şeyden biri - ve beyninizde her zaman dinlerken sahip olduğunuz duygularla bağlantılı. Ve bundan böyle, yıllar sonra, belli bir melodi duyarsanız, o ana, o hafızaya geri getirileceksiniz. Bu yüzden Mount & Blade II: Bannerlord müziğini çok ciddiye alıyoruz - ve oyun için müzik bestelemek ve çalmak için gerçek bir ortaçağ müzik grubu isteyerek neden olabildiğince otantik olmaya çalıştık. Ve bu önemsiz bir iş değil - sanatsal bir yetenek gerektiriyor, aynı zamanda çok fazla araştırma ve sıkı çalışma… Fakat bunu kendi sözcükleriyle özel bir soru-cevap ile açıklamak için bırakalım!

Ensemble Galatia grubu nasıl oluştu?

Bireysel olarak, orta çağ müziğine olan ilgimiz çok eskilere dayanıyor, ancak bu tür müziği yapmak için bir grup oluşturma fikri ilk kez 2003'te gelişti. Kaan Bahadır ve Selçuk Dalar eski şarkıların bir arşivini kazmak için bir araya geldiler. Arşive aldıkları bazı enstrümanlarlaçalabilecekleri birkaç şarkı seçtiler ve ikili olarak denemelere başladılar. Böylece Ensemble Galatia'yı kuruldu! 2004 yılında Serkan Özçifçi yaylı çalgılara ve 2005 yılında Senem Gökçe Okullu'ya vokallerde katıldı. Gökhan Bulut 2006 yılında katıldı ve Nevin Şahin, grubun mevcut kadrosunu oluşturan 2011 yılında katıldı. Ek olarak, bizimle birlikte çalışan ve ilerlememize yardımcı olan, ancak zamanla ayrılan birçok müzisyen arkadaş vardı.

Bannerlord'a nasıl dahil oldunuz?

Aslında çok uzun zaman önce sevgili İpek ve Armağan ile tanıştık. Nisan 2007'deki bir konserden sonra, geliştirdikleri oyun hakkında uzun bir konuşma yaptık (Mount ve Blade: Warband). Ancak ne yazık ki, o zaman bu tür işleri yürütmek için araçlara ve kayıt ortamına erişimimiz yoktu. Birkaç yıl geçtikten sonra, 2018'de tekrar buluşmayı başardık ve bu projede müziğin bölümlerini oluşturma şansımızı denedik (ki bu bizim için çok heyecan verici!).

Oyun için hangi müzik üzerinde çalışıyorsunuz?

Genel bir yaklaşım olarak, tavernalar ve saraylar gibi fiziki yerlerde kullanılacak müzikleri besteliyoruz. Bu alanlarda, müzisyenlerin rollerini gerçekleştirdiklerini göreceksiniz. Bu amaçla, her krallık için birçok demo hazırlıyoruz. Bir demo hazırlandıktan sonra, TaleWorld’ün ses departmanına (Uğurcan’a selamlarını), hangi müziğin hangi bölge için uygun olduğunu seçtikleri ve bazen planlamadığımız yerlere teslim ediyoruz! Çok oyunculu lobinin bu yerlerden biri olduğunu düşünüyoruz.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.10.2019 17:52
Ben Winnetou müzikleri ile değiştiririm zaten...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2019 15:09
zaten modla warbanddaki müzikleri koyarım...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2019 01:33
1 sene değil 6 ay sonra cikicak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2019 00:02
Oğlum boş yapmayın bu oyun çıkmaz...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2019 18:05
Muzikle uşramaları güzel yalnız açık beta daki seslere ek yapılmaz ise bu oyun gerçekden bir facia olur
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2019 20:54
Niye ne oldu ki
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount & Blade II: Bannerlord'un yeni geliştirici günlüğü yayınlandı
İlginizi Çekebilir