Mount&Blade: Warband, rekor kırdı

Mahmut Saral 9.07.2010 - 09:48
Türk yapımı RPG oyunu
ODTÜ Teknokent’de faaliyet gösteren Taleworlds firmasındaki Türk oyun geliştiricilerinin elinden çıkan Mount & Blade: Warband oyunu, çıktığı ilk günden itibaren ülkemizde ve dünyada oyun satış listelerinin uzunca bir süre en üstünde yer alarak ve dünya genelinde 100.000’lik satış rakamına ulaşarak, kırılması güç bir rekora imza attı.

Dünyanın en büyük dijital oyun dağıtım sitesi Steam’de milyon dolar bütçeli oyunları geride bırakarak satışa çıktığı ilk haftadan itibaren 1. sıraya yerleşen bu Türk oyunu, 3 aydır piyasada olmasına rağmen hala dünyada en çok oynanan 25 oyun arasında bulunuyor.

Mount&Blade: Warband, rekor kırdı
Dünyanın önde gelen oyun dergileri ve portalleri tarafından yüksek puanlara layık görülen ve “Editör’ün Seçimi” ödüllerini toplayan oyunda, Ortaçağ Dünyası olan Kalradya’da yaşananlar oyunculara RPG (rol yapma) öğeleriyle birlikte yansıtılıyor. Tamamı Türkçe olan oyunda, bir Ortaçağ kahramanı olarak ata binme, kılıç savurma, mızrak kullanma, ok atma konusunda ustalaşmak ve arkadaşlarınızla birlikte 64 kişiye kadar kale kuşatmaları ile düello ve savaşlara katılmak mümkün.

Mount&Blade: Warband 100.000. Oyun Satışına Özel Basın Gösterimi:
Yer: ODTÜ Teknokent Galyum Blok, Ankara
Tarih / Saat: 8 Temmuz Perşembe / 14.00
Gösteri: Battal vs. Kılıç Bey... “Canlı Karakterlerle Düello Gösterisi”
Not: Düello Gösterisi eş zamanlı olarak oyundaki sanal ortama aktarılacaktır ve basın mensuplarının denemeleri için “TTNET Oyun Mount & Blade: Warband Paketi” dağıtılacaktır.
Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 15:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mount&Blade: Warband, rekor kırdı
İlginizi Çekebilir