1/2

Mount & Blade: With Fire & Sword

Anıl Kalkan 9.05.2011 - 11:07
Silah icat oldu, tüm planlar değişti...
Platformlar PC
Mount & Blade: With Fire & Sword
  • Yapımcı - Yayıncı Tale Worlds - Paradox
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Role Playing Game,Simülasyon,Strateji
  • Sistem Gereksinimleri
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 80
15 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%63
Artılar Uzun saatler boyunda kendini oynatıyor. Oyuncu neredeyse tamamen serbest bırakılmış. At ve kılıç kullanımı hiçbir oyunda bu kadar zevkli değildi.
Eksiler Teknik yönden çok eksikleri var. Çok fazla yeni özellik içermiyor.
İlk Mount & Blade oyununu oynayan var mı, bilmiyorum ama ben iyi hatırlıyorum. 2008 yılında çıktığında bir arkadaşımın önerisiyle tanıştığım Mount & Blade, hep özlemini çektiğim tarzda bir yapımdı. Kalradya bozkırlarında atımızı sürüyor, saflarımıza kattığımız yoldaşlarla gerçek bir güç mücadelesi veriyorduk. Her ne kadar hikaye ve grafik yönünden epey zayıf kalsa da, muhteşem oynanabilirliğiyle devam edeceği, hatta bir seri halini alacağı belliydi Mount & Blade'in.

Türk eli değmiş

Türk yapımcı Armağan Yavuz önderliğindeki Taleworlds'ün yapması ise cabasıydı ki daha sonraları bir Türkçe yama da gelmişti. Gel zaman, git zaman geçtiğimiz yıl da devam oyunu Warband bizlerle olmuştu. Grafikler her ne kadar hala çağın teknolojisinden uzak olsa da epey geliştirilmişti. Yeni karakterler ve daha başarılı bir senaryo vardı artık önümüzde. Tüm başarılı yönler korunmuş ve birçok eksik de kapatılmıştı. Bir de orijinal diller arasında Türkçe de olunca tadından yenmez bir hal almıştı. Sonuç mu? Yüzbinlerce orijinal kopyasının satışı, yüksek  inceleme puanları ve sadık bir oyuncu kitlesi...

Yeni oyun Mount & Blade: With Fire and Sword duyurulduğunda da, ne yalan söyleyeyim, epey heyecanlandım. Zira kılıç, kalkan ve yayların arasına artık tüfek de dahil oluyordu.

Mount & Blade: With Fire & Sword
Türkçe mi?

Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var; Mount&Blade With Fire and Sword'u şu anda sadece internet üzerinden alıp oynayabiliyorsunuz, bu nedenle de şu anlık Türkçe dil desteği bulunmuyor. Önümüzdeki günlerde kutulu olarak satışa sunulduğunda alıp tamamen Türkçe olarak oynayabilirsiniz veya şimdi alıp, ilerleyen günlerde yayınlanacak olan Türkçe yamayı da yükleyebilirsiniz.

Bu kısayı hatırlatmayı yaptıktan sonra dönelim yeni oyunumuza ve senaryosuna. Kalradya'nın fantastik havasından biraz uzaklaşan yeni yapım, 17. yy Avrupa'sında geçiyor. Beş ırkın, Kazaklar, Polonyalılar, Ruslar, İsveçliler ve Kırımlılar çevresinde gelişen olaylar aslında ilk oyundan oynanış mekanikleri itibariyle pek de farklı değil. Yine açık dünya bir oynanışla karşı karşıyayız, yine istersek herhangi bir ırkın yanına olabiliyoruz veya "tek tabanca" şekilde kendi krallığımızı kurmak yolunda adımlar atıyoruz.

Bildiğiniz gibi Mount & Blade serisi zaten mükemmel bir açık dünya oynanışa ve serbestliğe sahipti. Bu yönü yeni oyunda da korunuyor. Kısacası, görevler ve senaryo üzerinden ilerlemek veya kafanıza göre takılmak sizin ellerinizde. Böylelikle oyun ömrü hatrı sayılır bir şekilde uzuyor ve saatlerinizi çalıyor.