MSI GTX 1060 6 GB Gaming X

Furkan Sakoğlu 7.08.2017 - 11:25
Nvidia'nın fiyat performans kartı
Ekran kartları konusunda piyasada daima en popüler marka olmayı başaran  Nvidia, özellikle sürücüler konusunda başarılı karnesi ile oyuncuların güven duyduğu markalardan biri olarak karşımızda. Her yeni mimari ile birlikte performans konusunda ciddi atılımlar yapan Nvidia, Pascal ile birlikte de, önceki mimari olan Maxvell’e %15-30 arası performans farkı koymayı başardı. İlk olarak Nvidia tarafından 17 Mayıs'ta tanıtılmış olan Pascal mimarisi 16nm'lik üretim sürecinden çıkıyor Nanometrenin düşmesiyle birlikte gelen artılar ise daha küçük alana sığabilen işlemci sayesinde daha düşük güç tüketimi ve daha düşük ısı meydana çıkıyor. Nvidia'nın tanıtımlardaki iddiaları ise GTX 1060, 1070 ve GTX 1080'nin hız aşırtma potansiyelleri önceki serilerden oldukça yüksek.

MSI GTX 1060 6 GB Gaming X
Türkiye’de de döviz kurunun inanılmaz şekilde yükselmesi ile birlikte bizlerin de en üst seviye GPU’ları alma şansımız düştü. Bununla birlikte orta segmentteki GPU’lara olan ilgi de inanılmaz şekilde yoğunlaştı. Nvidia ise orta seviyede oldukça başarılı bir performans sergileyen GTX 1060 ile karşımıza çıkıyor. Günümüzde bulunan tüm oyunları orta-yüksek ayarlarda neredeyse 60 FPS’de çalıştırmayı başaran GTX 1060, beklentilerimizi fazlasıyla karşılıyor. DirectX 12 desteğini, Maxwell mimarisine göre daha da iyileştiren Nvidia, 1060 ile birlikte günümüz oyunları için yeterli gücü vermeyi başarıyor.

MSI GTX 1060 6 GB Gaming X
VR teknoloji için de yeterli performans sunmayı başaran GTX 1060, VR uygulamalarında otomatik olarak güç artırımı yapabiliyor. MSI’ın hazırlamış olduğu Gaming APP ile Sanal gerçeklik mod’una geçiş yaptığınızda otomatik olarak diğer uygulamaların önceliğini düşürüyor, bilgisayarı yüksek performans moduna alıyor ve daha akıcı bir deneyim sunmayı başarıyor. Ayrıca yine Gaming APP içerisinde sadece ekran kartını değil, bilgisayarın tüm bileşenlerini etkileyen 3 farklı mod bulunuyor. OC Mode’da sistem bileşenleri otomatik olarak hız aşırtmadan faydalanırken, Gaming mode’da ise performans ve güç tüketimi ve doğal olarak sessizlik arasındaki denge sağlanıyor. Silent mode’da ise bilgisayar performanstan ödün vererek sessiz çalışması için ayarlanıyor. Birçok E-spor oyununun düşük performans ile çalışabildiği göz önüne alındığında, silent mode da kullanılabilir bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca MSI’ın Gaming APP’i sayesinde oyun oynarken, Grafik Çekirdeği, DRAM frekansı, GPU ve CPU Sıcaklıkları gibi birçok bilgiye gerçek zamanlı olarak erişebiliyorsunuz.

MSI, soğutma tarafında ise kendi özel TORX 2.0 fan’larından güç almış. Bir önceki nesil fanlara kıyasla %22’lik daha fazla hava basıncı yaratan fan’lar, yine önceki nesle oranla çok daha sessiz çalışıyor. Twin Frozr VI  sürümü ile güçlenen MSI GTX 1060, dağıtıcı ve geleneksel olarak iki farklı fan tipini tek bir modülde birleştirmiş. Dağıtıcı fan kanatları geleneksel kanatlara göre daha dik bir kavise sahip, böylece gelen hava akımı da hızlanıyor, geleneksel fan kanatları ise heatsink üzerine sürekli olarak hava akışı sağlayarak soğutma performansında düşüş meydana getirmiyor.

MSI GTX 1060 6 GB Gaming X
Zero Frozr teknolojisi ile de donatılan MSI GTX 1060, ekran kartı yük altında olmadığı zamanlarda tüm fanlarını durduruyor. Bu sayede sıfır db ile tamamen sessiz bir kullanım deneyimi sunuyor. Hatta yaptığımız testlerde, düşük performans ihtiyacı olan bazı oyunlarda, oyun içinde dahi fanların çalışmadığına şahit olduk. Yoğun tüketim altında ise MSI GTX 1060, soğutma performansı ile bizleri şaşırtmayı başarıyor. Oldukça başarılı bir performans sergileyen Twin Frozr VI soğutucu bloğu, en yoğun oyun dönemlerinde dahi ekran kartının ısınmasına izin vermiyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.09.2017 01:04
Nice. Fiyatı daha nice olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MSI GTX 1060 6 GB Gaming X
İlginizi Çekebilir