1/3

Murdered: Soul Suspect

Tayfun Erkan 14.06.2014 - 00:20
Kendi ölümünü araştıran bir adamın hikayesi!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Murdered: Soul Suspect
  • Yapımcı - Yayıncı Eidos Interactive - Square Enix
  • Çoklu Oyuncu: Yok
Merlin Puanı 66
Artılar Farklı ve ilginç bir kurgu, dedektif yönlerini iyi bir şekilde yansıtmış.
Eksiler Yaşanan teknik problemler oyundan soğumanıza yol açabiliyor, fikir güzel olsa da oyuna iyi adapte edilememiş, yüzeysel bir ilerleyiş söz konusu, temponun sürekli aynı oranda ilerlemesi
Oyun dünyasında birçok yapımlarla birlikte ilginç serüvenler yaşadık. Kimilerimiz için kötü, kimilerimiz için ise güzel bir deneyim oldu. Hele ki, oyunsuz bir dönemde öyle oyunlar karşımıza çıktı ki, birden bire açlığımızı gideri veriyordu. Murdered: Soul Suspect ise bu umutlarla beklenilen bir oyundu aslında. İlk videolarıyla az çok oyunsever merak edip, takibe almıştı.

Eh, her zaman ilginç konseptli ve hikaye anlatımı güçlü olan oyunları bende merakla beklemişimdir. Ve merakımı giderip, beklentiler içerisinde oyunu oynamaya başladım.

Murdered: Soul Suspect
Kafamda birçok soru

Günümüzdeki çıkan oyunlarda klişe üzerine giden hikaye oyuncuların ilgisini pek çekmez. Murdered: Soul Suspect için ise durum biraz farklı aslında. Hikayemiz Salem Massaschusetts adlı bir kasaba da geçiyor. Yönettiğimiz karakter ise, Ronan O'Connor adında cinayet olaylarını çözmek ile görevlendirilmiş bir dedektif.

Konumuzun en ilginç bir kısmı ise bir sanık tarafından bize yapılan silahlı saldırı da öldürülüyoruz. Ve bir anda ruhumuz canlanıyor hayalet olarak devam ediyoruz. Fakat bize yapılan saldırı sonucunda sanığı bulmak için yola koyuluyoruz ve şehirin hayal dünyasında kendimizi buluyoruz. Konusu çok ilginç geldi, değil mi?

Murdered: Soul Suspect
Aslına bakarsanız, oyun ilk başlarda farklı görünümlü hikaye ile bizleri karşılasa da asıl olanlar bundan sonra başlıyor. Oyunumuz araştırma ve gizimli olaylar üzerine kurulu. Fakat yapım maalesef, bu güzel fikirleri oyuna adapte etmekten oldukça sığ bir görüntü çiziyor.