Musaigen no Phantom World

Olca Karasoy 28.08.2016 - 20:01
Who you gonna call? Phantom Busters!
Diğer Adı: Myriad Colors Phantom World
Yönetmen: Tatsuya Ishihara
Stüdyo: Bones
Senaryo: Yoji Enokido
Müzik: Taku Iwasaki
Tür: Aksiyon, Fantastik, Doğaüstü
Süre: 13 Bölüm

Hayalet Avcıları’nı bilmeyen var mı? Filmleri, çizgi filmleri ve oyunları ile Hayalet Avcıları oldukça popüler olmuştu. Özellikle çizgi filminin açılış müziği ile birçoğumuzun gönüllerinde taht kurdu. Geçtiğimiz ay vizyona giren filmi fazla sevilmese de Hayalet Avcıları bir markadır ve öyle de kalacaktır. İncelemesini yaptığım animenin ise elbette Hayalet Avcıları ile bir alakası yok. Lakin Musaigen no Phantom World adlı animede de fantom denilen hayaletler avlandığı için Hayalet Avcıları’na göz kırpmak istedim ;)

Musaigen no Phantom World
Musaigen no Phantom World adlı anime yakın gelecekte geçiyor. Henüz deney aşamasında olan bir virüsün yanlışlıkla salıverilmesinden sonra insanların beyninde değişiklikler meydana gelir ve varlıkları hayal ürünü sanılan hayaletlerin – canavarların veya animedeki adı ile fantomların gerçekte aramızda yaşadığı anlaşılır. Virüs salgınından sonra doğan bebekler de özel bir yetenek ile doğmaya başlar. Bu yeni nesil fantomlarla mücadele edebilmekte, onları hapsedebilmektedir. Yeryüzündeki fantomların büyük çoğunluğu zararsız kendi halinde gezinen varlıklar olsa da bazıları insanlara zorluk çıkarmakta, hatta yaşamlarını tehdit etmektedir. Bu yüzden fantomlarla mücadele edebilen birçok genç kalabalık alanlarda ve özel yerlerde görevlendirilerek olası bir fantom tehdidinin önüne geçmeye çalışır. Özel Hosea Akademisi’ne giden Haruhiko Ichijo ve Mai Kawakami fantomlarla mücadele edebilen iki genç liselidir. Akademideki diğer arkadaşları ile beraber bir yandan günlük hayatlarına devam ederlerken bir yandan da fantomlarla olan mücadeleleri yansıtılıyor.

Musaigen no Phantom World
Anime, komedi unsurları ile harmanlanmış klişenin de klişesi bir anime olarak karşımıza çıkıyor. Neden mi? Çünkü animelerin yüzde doksanı gibi olayların çoğu bir okulda geçiyor. Ana karakter erkektir ve serideki tek önemli erkek karakter olmakla beraber pek işe yaramaz. Diğer ana karakterlerin hepsi kızdır, yani ortada bir harem vardır. Birisi büyük göğüslere sahip, birisinin hiç yok, birisi yaşça küçüktür (anime tabiri ile “loli”). Birisi ciddidir, diğerinin aklı havada vs. Meydana gelen küçük “kazalar” sebebiyle bolca fan servisliği Musaigen no Phantom World’de de mevcut. Ortada belirli başlı bir senaryo yok. Daha çok günlük ve spontane gelişen olaylar ile karakterlerin maceraları konu alınmış. Peki, anime klişenin de klişesi olmasına rağmen sıkıcı mı? Her ne kadar gördüğümüz olayları daha önce birçok animede görmüş olsak da anime aslında fena sayılmaz. En azından eğlence yönünden anime izleyicisini tatmin etmesini başarıyor. Demek istediğim, animeyi vakit geçirmek için izliyorsanız kaybedeceğiniz bir şey yok. Lakin animeden harcayacağınız zamanın karşılığını beklerseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Musaigen no Phantom World, “light novel” adındaki hafif romanlardan uyarlanmış bir anime. Genelde hafif romanlar önce mangaya uyarlanır ama Phantom World’de bu aşama atlanmış. Yazarı ise Soichiro Hatano ve Phantom World kendisinin ilk eseri. Yönetmen koltuğunda Haruhi Suzumiya, Sound! Euphonium, Clannad ve Kanon gibi tanınmış animeleri yöneten Tatsuya Ishihara. Kyoto Animation ise Okul – Romantizm veya Okul – Komedi tarzının öncü gelen stüdyolarından.

Musaigen no Phantom World
Görsel olarak anime standartların bir hayli üzerinde. Eğer Kyoto Animation’un yapımlarına yakından bakarsanız ne dediğimi anlarsanız. Renklerin kullanımı, detay seviyesi, karakterler ve dövüş sahneleri göz dolduruyor. Komedi sahnelerinde kullanılan mimikler de bir o kadar başarılı. Müziklerden sorumlu Effy için fazla bir bilgi yok. Phantom World kendisinin üzerinde çalıştığı üçüncü anime ama müzikler de en az çizimler kadar övgüyü hak ediyor. Bölümler esnasında çalan parçalar hareketli ve başarılı. Açılış parçası da akılda kalıcı ve eğlenceli. Bu tarzdaki animelerin kapanış parçaları genelde yavaş parçalar olurdu ama Phantom World’de kapanış parçası da hareketli ve en az açılışı kadar eğlenceli. Anlayacağınız hikaye yönünden anime zayıf olsa da teknik kısmı üst seviyede.

Musaigen no Phantom World sadece eğlenmek için izlenebilecek bir anime. Derin bir konu, oturaklı karakterler arıyorsanız hata yaparsınız. Buram buram klişe kokan içeriği ile animenin tek amacı eğlendirmek ve vakit geçirtmek diyebilirim ki bu işi de başarı ile yerine getiriyor. Tekrar görüşünceye kadar, hoşça kalın.
Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
mezzin31
mezzin31 28.08.2016 22:05
Mrb.Baska onerebileceginiz Anime varmi ornegin,Tokyo Ghoul tarzinda veya Hellsing tarzinda en azindan onlara yakin birseyler?
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2016 18:47
Devil may cry
Vampire Knight
Mirai nikki
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2016 15:33
tokyo ghoul tarzında parasyte (orjinal adı 'kiseijuu sei no kakuritsu' ) önerebilirim içinde verdiği mesajlardan dolayı benim favori animemdir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2016 16:22
İnceleme için teşekkürler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2016 11:03
Anime = İri memeli Japon hatunlu fetiş çizgi filmi :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.08.2016 21:47
Güzel
Kalan Karakter: 300 Gönder
moralkaan
moralkaan 28.08.2016 21:33
Yazılanlara aynen katılıyorum. Eğlenceli bir anime ama daha fazlası değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Musaigen no Phantom World
İlginizi Çekebilir