1/4

Müzik efsanelerinin gözünden ritim oyunları

Mahmut Saral 31.03.2012 - 20:21
Ritim oyunları hakkında müzik efsaneleri ne düşünüyor?

Ritim müzik türünde hazırlanan oyunlar, özellikle Guitar Hero'nun piyasaya çıkışı ve sonrasındaki yakın dönemde büyük yankı uyandırdı. Guitar Hero öncesinde bakacak olursak ise, Samba De Amigo'yu görüyoruz örneğin. Sega'nın bu ritim müzik oyunu, mantık olarak sonradan çıkan Guitar Hero ve Rock Band oyunlarıyla aynıydı, ancak bu gitar temelli oyunlar, kontrol şemalarıyla büyük yenilikler getirmişti.

Harmonix, önemli rock parçalarını bir araya getirerek oluşturduğu oyunla beğeni toplamış, ardından bunun etkileri sonraki oyunlarda da katlanarak devam etmişti. Nitekim Rock Band ile gelen vokal ve davul desteği, hemen ardından Guitar Hero'ya da dahil edildi. Derken Rock Band cephesinde klavye ve gerçek gitara yakın benzerlikte hazırlanan telli elektro gitar, bu oyunların gelişimini de gözler önüne sermeye devam ediyordu. Tabii ki insanlar bu tarz oyunları oynarken, müzik dünyasının önemli isimlerini de görmek istiyordu, öyle de oldu.
 
Birçok önemli grup ve sanatçı, video oyunlarında yer alarak müzik sektörünün oyun sektörüyle bir araya gelmesini sağladı. Peki bu efsanelerin ritim müzik  oyunlar hakkındaki görüşleri nelerdi? İşte bazıları...

Müzik efsanelerinin gözünden ritim oyunları
Slash

Slash - Guitar Hero 3: Legends of Rock

Activision'ın Guitar Hero serisindeki en önemli adımı belki de Guitar Hero 3'tü. Slash, Activision'ın bu yeni oyunda rock dünyasından birinin olmasını istediğini ve kendisine de böylece teklif geldiğini söylüyor. Sözlerine de "bunun bir iltifat olduğunu düşündüm ve kabul ettim" diyerek devam ediyor. Legends of Rock'ın motion capture çalışmaları esnasında da düşüncelerini dile getiren sanatçı, oyunun zorluğuna da dikkat çekiyor. Zamanında Guitar Hero 2'yi oynamış ve zorlanmış. Çünkü gerçek gitar çalarken, notaları duyar ve hissedersiniz. Guitar Hero'da ise bu durum böyle değil. Kulak aracılığıyla değil, oyundaki kalıplara göre hareket ediyorsunuz.

Slash: "Guitar Hero, çocukların rock dünyasına adım atması için mükemmel bir araç. Bana yeni ve daha genç bir izleyici kitlesi sundu. Bazı küçük çocuklar, benim oyunun paketinden çıkan bir figür olduğumu bile düşündü. Oyunda uzman olmak için neredeyse 3 hafta boyunca kendimi ofisime kitlemiştim."