Muzu bile PS5 kumandası olarak kullanabileceğiz

Alparslan Gürlek 3.03.2021 - 15:46
Sony'nin üzerinde çalıştığı yeni bir teknoloji, neredeyse her şeyi bir PlayStation kontrolcüsüne dönüştürmeyi hedefliyor. Evet, her şeyi...

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) ile yapılan yeni bir patent başvurusu devam ediyor. GameIndustry.biz tarafından tespit edilen bu yeni patent çalışması, oldukça ilginç özelliklere sahip. Sony bu teknolojiyi kullanarak her şeyi bir oyun kumandasına çevirmenin yollarını arıyor. Örnek olarak ize aşağıda görebileceğiniz gibi bir muz, kontrolcü olma yolunda ilerliyor.

Sony yeni patenti ile her şeyi kontrolcüye dönüştürmeyi hedefliyor

Görünüşe göre bu yeni teknoloji, bir kamera yardımıyla kullanıcının tuttuğu nesnenin görselini alıyor ve bunun üzerinden çalışmaya devam ediyor. Yüzeyine yerleştirdiği sanal girişler -butonlar- ile kullanıcıdan veri alacak. Tabi bu da bazı kısıtlamaları beraberinde getiriyor. Kullanıcının tuttuğu nesnenin parlak olmaması gerekiyor çünkü parlak nesneler, kameranın alacağı görüntüde yanılgılar oluşmasına sebep olabilir.

Muzu bile PS5 kumandası olarak kullanabileceğiz

Sony, oyunların kontrolcü olarak kullanılan nesneleri tanıyabileceğini ve geliştiricilerin, oyunda kontrolcü olarak kullanılmasını istediği nesneleri yapılandırabileceğini söylüyor. Ayrıca Sony bunu insanların pahalı ve karmaşık denetleyiciler olmadan oyun oynamaları için bir araç olarak görüyor. Platform sahibi "Bir kullanıcının ucuz, basit ve elektronik olmayan bir cihazı, bir video oyunu için çevre birimi olarak kullanmayı arzu edeceğini" yazıyor. "Mevcut açıklama, yukarıda tanımlanan sorunların bazılarını ele almayı veya en azından hafifletmeyi amaçlamaktadır."

Elbette patentler, nihai ürünlerin piyasaya sürüleceği anlamına gelmiyor. Şirketler icatlarını veya keşiflerini patentlerle her zaman güvence altına almaya çalışır. Bu da Sony'nin gelecekte bu teknolojiyle bir şeyler yapıp yapmayacağı konusunu belirsizleştiriyor. Ancak fikri bile çok enteresan görünen bu teknoloji, video oyunları endüstrisine yeni kapılar aralayabilir.

Muzu bile PS5 kumandası olarak kullanabileceğiz

Sony bu oyun kumandası tasarımının yanı sıra PlayStation VR denetleyicisi gibi görünen bir başka teknoloji için de patent başvurusunda bulundu. Kasım 2020'de yayımlanan bu cihaz, bir dizi düğme girişinin yanı sıra bu girişleri izlemek için kullanılan küçük bir LED'i de içeriyor. PlayStation Move kontrol cihazlarındaki ışıklardan daha küçük bir ışığın olduğunu söyleyebiliriz.

Bu yeni teknolojiler, PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense'in sahip olduğu aynı tür dirençli tetikler ve dokunsal geri bildirimle birlikte gelebilir. Patentin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:
GTA 6 için gelişmiş yapay zeka patenti mi alınıyor?
DualSense kontrolcüsündeki ince işçiliğe yakından bakalım
PS5 için PlayStation VR 2 üzerinde çalışıldığı duyuruldu


Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 22:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 15:27
Konsol lüks hale geldi.. oyunlar ateş pahası. Muzun kilosu 15 TL. Artık oyun dünyası pek ilgimi çekmiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2021 09:19
aklıma fena şeyler geliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
f8r7t
f8r7t 3.03.2021 23:23
Enteresan bir şey.. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 17:35
Şunu mu denemek istediniz: kinect-hololens ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2021 16:41
1 Nisan'a da çok var ama neyse...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Muzu bile PS5 kumandası olarak kullanabileceğiz
İlginizi Çekebilir