PS5 için PlayStation VR 2 üzerinde çalışıldığı duyuruldu

Ersin Kılıç 23.02.2021 - 17:51
Sony yaptığı açıklama ile Playstation 5 konsolu için yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü (PS VR2) üzerinde çalıştıklarını doğruladı.

Playstation VR 2 ile ilgili uzun süren dedikodulara Sony sonunda bir yanıt verdi. Firma Playstation 5 konsolu için yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Muhtemelen Playstation VR 2 olarak adlandırılacak olan bu yeni sanal gerçeklik gözlüğünün bu seneye yetişmesi ise oldukça zor gözüküyor.

Playstation VR 2 geliyor

Playstation Blog üzerinden yayınlanan detaylara göre yeni sanal gerçeklik gözlüğü çok daha gelişmiş detaylara sahip olacak. Ayrıca PS VR'ın en çok eleştirilen kurma sıkıntılarının bu yeni gözlükte giderileceği de belirtilmiş. Yapılan açıklamada PS VR 2'nin sadece tek bir bağlantı ile PS5 konsoluna bağlanacağı ve kurulum, kullanım açısından sade bir yapıda olacağı açıklandı.

Henüz teknik bir detay ya da görsel yayınlanmayan yeni sanal gerçeklik gözlüğü için heyecan verici en önemli açıklama ise DualSense özelliklerini barındıracak olması. Yani Sony bu gözlükte sadece görsel olarak değil, deneyim anlamında da oyunculara farklı bir şeyler sunmayı hedefliyor diyebiliriz. Ayrıca ergonomiye de fazlasıyla odaklanılacağı belirtilen yeni PS VR'da Move kontrolcüleri yerine bu sisteme özel olan yeni bir kontrolcü tasarlanacak.

Hala geliştirme aşamasında olan yeni gözlüğün bu sene çıkmayacağı da belirtilmiş. Bu konuda "Yeni VR sistemimiz için hala birçok konuda geliştirmeler yapılıyor. Bu nedenle 2021 yılında çıkmayacağını söyleyebiliriz. Fakat geliştirme ekibimiz sanal gerçeklik dünyasında yenilikler yapmaya başladığı için bu haberi erkenden hayranlarımıza vermek istedik." ifadelerine yer verilmiş. SIE CEO'su Jim Ryan ise henüz isim konusunda net bir şeye karar vermediklerini fakat geliştirme kitlerinin tamamlanmak üzere olduğunu dile getirmiş. yani kısa bir süre sonra yapım ekiplerine bu kitler gönderilecek ve yeni oyunlar için düğmeye basılacak diyebiliriz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 20:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 11:11
yalnız görüntü kalitesi bakımından bir vr gözlük gelirse var yaa efso olur :) millet en azından oculus rifte dünyanın parasını vereceğine ps vr2 alır pc de de oynar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 21:43
Muthıs haber oynamaktan çok yaşamak gerek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.02.2021 20:46
En üst seviye çözünürlük ne ise Ps5 de onu destekleyen bir Vr olmalı.2010 yılında Sony Hmz T1 Vr gözlük almıştım ABD den,henüz Türkiyede yoktu öyle şeyler.Oynadığım 3-D oyunlara inanamamıştım.Sinema ekranında oyun oynar gibiydi.Bence eski sistem daha iyiydi sanki.Mide bulantısıda yapmıyordu
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS5 için PlayStation VR 2 üzerinde çalışıldığı duyuruldu
İlginizi Çekebilir