1/2

MX vs. ATV Alive

Murat Sağlam 24.05.2011 - 14:51
Çöllerde uçmaya hazır mısınız?
Platformlar PlayStation 3, XBox 360
MX vs. ATV Alive
  • Yapımcı - Yayıncı Rainbow Studio - THQ Nordic
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Yarış
Merlin Puanı 62
11 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%80
Artılar Free Ride modu uzun soluklu oynanışa sahip. Çoklu oyuncuyla oynarken zevkli olabiliyor. Sesler, böyle bir yarış oyunundan beklenebilecek düzeyde.
Eksiler Grafik seviyesi düşük. Atmosfer yaratma konusunda yetersiz. Animasyonlar ortalamanın altında. Parkur sayısı az ve oyun çok kolay.

THQ tarafından hazırlanan ve MX vs ATV serisinin son oyunu olan MX vs ATV Alive, adından da gayet net anlaşılabileceği gibi bir motokros ve ATV yarış oyunudur. Hatta ikisinin kombine olabildiği ve aynı anda yarışabildiği yegane oyundur dersek yanlış olmaz. Serinin bugüne kadarki oyunları hep vasat, vasatın altı, vasata yakın gibi sıfatlarla anılarak geçiştirilmiş olsa da THQ serinin firmaya getirisinden oldukça memnun olsa gerek ki beşinci oyunu piyasaya sürmeyi seçmiş. Acaba iyi bir seçim olmuş mu?

We automate the sequence and speed for my getaway

MX vs ATV'yi incelemeden önce, son oynadığım motokros oyunu Motocross Madness'tı bunu belirtmem gerekiyor. Zira o dönemden beri hem ilgimi çekebilecek bir motokros oyunuyla karşılaşmadığımdan hem de bu yarış türüne olan ilgim azaldığından elimi eteğimi çekmişken, ofise gelen MX vs ATV'yi deneme fırsatını tepmek istemedim.

Oyuna girdiğinizde sizi herhalde dünyadaki bütün oyunlar arasında en kalabalık seçeneğe sahip olan bir ana menü karşılıyor. Bu ana menüde, Single Player, Xbox Live Multiplayer, Local Multiplayer, MotoClub Depot, Options gibi ana seçeneklerin yanında, kontrolörünüzün sol analog çubuğunu bir kez sağa ittiğinizde açılacak, sürücü ve araç seçenekleri menüsü de bulunuyor. Buradan "Motor mu yoksa ATV mi? Ne renk olacak? Ben ne giyeceğim?" gibi sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Take it to the edge, there's nowhere to hide

Seçimleri yapıp hangi modda oyunu oynayacağınızı da belirledikten sonra oyunun komple bir kariyer modu olduğunu anlayacaksınız. Zira hangi moda girerseniz girin, yaptığınız her yarış ve yarışlarda kazandığınız puanlar size deneyim puanı olarak geri dönecek. Bu deneyim puanlarını da karakterinize yeni kıyafetler almak, yeni araçlar açmak ve onların farklı modifikasyonları (renk, reklam, yeni parçalar) ile haşır neşir olmak amacıyla kullanıyorsunuz. Her yarış size deneyim puanı kazandırıyor ve bu sayede karakterinizin de seviyesi artmaya başlıyor. Seviyeniz arttıkça yeni hareketler, yeni özel kıyafetleri giyebilmek gibi özellikleriniz oluyor.

Yani sonuç olarak hangi moda girdiğiniz tamamıyla keyfinize bağlı bir durum normal olarak. Fakat diğer oyunlardan ayrılmasına yol açan da tam olarak bu özellik işte. İsterseniz gidin çoklu oyunculu seçeneklere dalın, ister aynı evde iki kişi oynayın, isterseniz de tek başınıza yapay zekaya karşı durmaya çalışın, tercih sizin.