Napolyon Filmi İçin Yeni Fragman Yayınlandı

Tunay Şahin 18.10.2023 - 17:40
Başrolünde Joaquin Phoenix'in yer aldığı, Ridley Scott tarafından yönetilen biyografik Napolyon filmi için yeni fragman yayınlandı.

Sony Pictures, Ridley Scott'ın başrolünde Joaquin Phoenix'in (Joker filmi) yer aldığı yeni biyografik Napoleon filmi için yeni bir fragman yayınladı. Phoenix'in kötü şöhretli Fransız imparatoru Napolyon Bonapart'ı canlandırdığı film, Fransız Devrimi'nin ardından Fransa'da iktidara gelişini ve Waterloo Savaşı'ndaki yenilgisi ve ardından Aziz Helena Adası'na sürgüne gönderilmesiyle sonuçlanan küresel fetih arzusunu aşırı genişletmesinin ardından nihai düşüşünü anlatıyor. Scott'ın epik tarihi dramalarının sonuncusu olan Napolyon'da Phoenix'e Vanessa Kirby ve Tahar Rahim eşlik ediyor.

Joker'i Bir De Böyle İzleyin: Napolyon Filmi

Joker filmi ile birçok sinema severin gönlünde taht kuran okuncu Joaquin Phoenix, izleyicilerin karşısına bu sefer Napolyon olarak çıkmaya hazırlanıyor. Film, Oscar ödüllü Joaquin Phoenix'in canlandırdığı ikonik Fransız İmparatoru Napoleon Bonaparte'ın şaibeli yükselişini ve düşüşünü anlatan gösteri dolu bir aksiyon destanı. Efsanevi yönetmen Ridley Scott'ın büyük ölçekli film yapımcılığının çarpıcı fonunda, film Bonaparte'ın iktidara olan amansız yolculuğunu, tek gerçek aşkı Josephine ile olan bağımlılık yaratan, değişken ilişkisinin prizmasından geçirerek, vizyoner askeri ve politik taktiklerini şimdiye kadar çekilmiş en dinamik pratik savaş sekanslarından bazılarıyla sergiliyor.

Konusu

Film, Napolyon Bonapart'ın kökenlerine ve imparatorluğa hızlı, acımasız tırmanışına, karısı ve tek gerçek aşkı Josephine ile olan bağımlılık yaratan ve çoğu zaman istikrarsız ilişkisinin etkilerinden geçirerek kişisel bir bakış atıyor.

Napolyon Oyuncu Kadrosu

Joaquin Phoenix, Napoleon'un baş karakteri Napoleon Bonaparte rolünde. Vanessa Kirby, Napolyon'un sevgilisi ve nihai imparatoriçe Joséphine'i canlandırıyor. Tahar Rahim ise Fransız Devrimi'nin liderlerinden Paul Barras'ı canlandırıyor.

Napolyon'un oyuncu kadrosunda ayrıca Napolyon'un danışmanı Caulaincourt rolünde Ben Miles, sosyetik Theresa Cabarrus, Madam Tallien rolünde Ludivine Sagnier, Napolyon'un kardeşi Lucien rolünde Matthew Needham, Napolyon'un komutanlarından Mareşal Davout rolünde Youssef Kerkour yer alıyor, Fransa kralı Sanson 'The Bourreau' rolünde Phil Cornwell, Çar Alexander rolünde Edouard Philipponnat, Ian McNeice, diplomat Talleyrand rolünde Paul Rhys, ünlü asker Mareşal Ney rolünde John Hollingworth, Moulins rolünde Gavin Spokes ve Jean-Andoche Junot rolünde Mark Bonnar. David Scarpa'nın senaryosundan Ridley Scott yönetiyor.

Napolyon Filmi

Napolyon Filmi

Napolyon çıkış tarihi ne zaman?

Napolyon filmi 22 Kasım 2023 tarihinde gösterime girecek. Ridley Scott tarihi dramalarıyla tanınıyor. Napolyon'dan önce Son Düello'yu yönetmişti. Bir sonraki filmi Gladyatör 2 (daha önce orijinal Gladyatör'de Phoenix'le birlikte çalışmıştı).

"Her şeyden önce dönem filmleri yapmayı seviyorum. Araştırmayı seviyorum. Dönemin bir tür kokusunu yaratmayı seviyorum" diyen Scott basına bu trend hakkında şunları söyledi "Bence ilk Gladyatör'de yaptığımız şey... Daha önce yapılmış başka şeyleri eleştirmeyi sevmiyorum ama dürüst olmak gerekirse Hollywood'un Roma destanlarının en büyük hayranı değildim. Yapay geliyorlardı ve bu yüzden benden bir senaryoyu değerlendirmem istendiğinde, senaryo çok iyi değildi. Ama senaryoyu bana veren kişi dedi ki, sana bir şey göstermek istiyorum ve eline bir illüstrasyon aldı, bu doğru, adı Gérôme'un Ölmek Üzere Olanlar İçin'i. Elinde tutuyor. Kolezyum'un büyük bir resmi ve köşede bir adam var, bu zavallı piçi orkinosla dövmek üzere," diye devam etti Scott. "Boynunda bir şey var ve öldürmek için izin bekliyor. Lanet olsun dedim, bu daha önce hiç doğru düzgün yapılmamıştı. Asla yapılmadı. Ben yaparım dedim. Yapacak mısın dedi? Ben de evet dedim. Senaryoyu okumak ister misin? Hayır dedim ve masanın etrafında koşturmaya başladık ve yeni materyali geliştirdik."

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 10:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2023 00:05
"Joaquin Phoenix" için oyunculuk yeteneğine ve kariyerine kimse laf edemez ama tarihsel yüz kapsamında Napolyon'a zerre kadar benzemiyor maalesef. Günümüz film endüstrisi teknolojisinde çok daha gerçekçi benzetilebilirdi. Bahsettiğim filme bir eleştiri değil; yapılabilecekken yapılmayandır sadece!
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2023 11:13
21:44 oyunculuk iyiydi ama Ellieyle uzaktan yakından alakası yoktu kızın.
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2023 21:44
Tlou dizisindeki Ellie karakteri için bende aynı şeyi demiştim. Fakat kız öyle bir oyunculuk sergiledi ki. Direkt oyundaki Ellie gibi dedik. Kısaca hayat ters köşelerle dolu ?? 00:05
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2023 15:07
Arkadaş projede çalıştım, keske sende olsaydın. Akıl verirdin :)
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2023 10:35
Gayet de benzemiş. İkizini oynatacak halleri yok. Boy açısından diyorsan onu bilemem.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Napolyon Filmi İçin Yeni Fragman
İlginizi Çekebilir