Naruto™ Online

Hakan Hervenik 27.10.2017 - 17:33
Naruto efsanesi, Naruto Online ile devam ediyor.

İnternet tabanlı MMO oyunları, özellikle son yıllarda yaygınlaşmış durumda. Bu oyunlardan biri olan Bandai Namco ve Tencent tarafından gerçekleştirilen, Oasis Games tarafından yayınlanan Naruto Online'ın ise, diğer yapımlardan çok daha başarılı ve eğlenceli bir konumda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Zaten geçtiğimiz yıl en iyi internet tabanlı MMO ödülünü evine götürmüş bir oyundan bahsediyoruz. Naruto, dünya çapında yüz milyonlarca insan tarafından sevilen bir manga/animedir. Naruto isimli bir çocuğun ve içinde bulunduğu ninja dünyasının hikayesini anlatan Naruto, anime ve manga tarihinin en başarılı yapımları arasında gelmektedir.

Naruto™ Online

Naruto™ Online inceleme

Eğer Naruto'nun animesini izlediyseniz, Naruto Online'ı kesinlikle denemelisiniz. Animenin en başından başlayan oyun, halihazırda bulunan zaman çizelgesini bozmadan, yarattığımız karakter ile bizi bu güzel hikayenin ortasına koyuyor. Sanki biz de o evrene aitmişiz ve o sırada orada bulunuyormuşuz gibi hazırlanan oyunda, ilk olarak Konoha köyünde başlıyoruz. O sırada Hokage olan 3. Hokage Sarutobi, bizi, kahramanımız Naruto ile tanıştırıyor ve onunla takım arkadaşı haline getiriyor. Animede yaşananların hepsine tanık olarak olayın içindeymiş gibi devam ediyoruz.

Naruto Online'ı indirmek için tıklayın

Naruto Online'da Kakashi Sensei'nin ustalığını yaptığı 7. Takım'ın bir üyesi haline geliyoruz ve Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha, Sakura Haruno üçlüsünün yanında görev alıp Naruto evreninin kötülerine karşı göğüs geriyoruz. Tabi sizin ninja grubunuz sadece hikayeninin ilerleyişi ile sınırlı değil. İsterseniz topladığınız karakter kartları ile Gaara, Neji, ve Rock Lee gibi karakterleri takımınıza ekleyebilirsiniz. Naruto ve Naruto Shippuden hikayeleri ile ilgili sekiz bölüm Türk oyuncular için oyunda mevcut ve hikaye, tamamen orijinal hikayeye sadık şekilde ilerliyor. Orochimaru ve Pain gibi serinin en kötü karakterleri bile hikayenin bir bölümünde karşımıza çıkıyor.

Naruto™ Online

Oyun, grafik bakımından bir internet tabanlı MMO'ya göre çok akıcı ve düzgün. Sıcak renkleri bulunduran renk paleti ile bize güzel bir atmosfer yaratıyor. Karakter animasyonları ve kullandıkları yetenekler de görsel bakımdan çok zengin. Hele ki takımınızda bulunan karakterler zincirleme saldırılar yapabiliyorsa, sizi güzel bir tecrübe bekliyor. Söylemem gerekiyor ki Naruto Online'ın Türkçe olması oyunu çok daha oynanabilir ve akıcı hale getirmiş. Bu yorumumu, oyunun İngilizce sürümünü de denemiş biri olarak yapıyorum. Oyunun halihazırda arayüzü gayet sade ve kullanımı kolay, bu da oyuncuyu rahatlatarak akıcı bir oyun tecrübesi yaşatıyor.

Naruto™ Online

Ninja gurubumuzda bulunan karakterleri, oyunu oynarken kazandığımız karakter kartları ile geliştirerek, hikayenin zaman çizelgesinde aldıkları formlara getirebiliyor ve güçlendirebiliyoruz. Mesela, animenin başlarında sadece gölge klonu Jutsu’sunu kullanabilen Naruto, geliştiği zaman Rasengan kullanabiliyor ya da sadece ateş Jutsu’sunu kullanabilen Sasuke geliştiği zaman Chidori Jutsu’sunu kullanabiliyor. Bu da karakterlerin animede sahip oldukları farklı güçleri takımımıza eklememizi sağlıyor. Karakterlerin kendilerine özel olan Jutsu'ları başarılı görselliği ile güzel bir Naruto deneyimi yaşatıyor. Oyunun ana görevlerini yaparken, animeden alınan ara sahnelerde bulunuyor. Bu da oyuncu ile etkileşimi arttırıyor ve animedeki en sevilen sahneleri tekrar tecrübe etmemizi sağlıyor. Oyun içerisinde bulanan tüm ekipmanlar ve NPC'ler animeden alınmış ve oyuna güzelce adapte edilmiş.

Sonuç olarak Naruto Online, şimdiye kadar oynadığım en başarılı internet tabanlı MMO oyunu olmuş. Özellikle Naruto'yu seven bir oyuncu olarak, oynadığım süre boyunca çok keyif aldım.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2017 20:33
Naruto'yu lineer Shounen çizgisinden çıkaran, serinin amacını "Narutoyla sasuke barışıp öpüşsünler" den alıp bambaşka bir olaya dönüştüren Nagato'ya serinin en kötü karakterlerinden biri demeniz çok üzücü bence.

Birbirimizin yaşadığı acıları yaşamadan birbirimizi tam olarak nasıl anlayabiliriz ki?
MK Okuru
MK Okuru 29.10.2017 15:51
Birbirimizin acılarını anlamak , işte tam bu nokta da zaten Nagato'nun hatası. Masum kötü şeyler yaşamış olan bir çocuğun zorlukları aşmak için sadece kendini düşünmesi ile gelen acı. Ya da kendi gibi olanları. Her insan böyle olsa her insan hata yapar , kötü değil belki ama hatası büyük birisi..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Efrasiyab
Efrasiyab 27.10.2017 21:24
Merlin Ekibini tebrik etmek lazım, siteye aldıkları reklamlar da atılım yapmış durumdalar. Lineage 2 Revolution, Black Desert Online, Naruto Online vs.. Reklamını yapıyorlar ama hepsi de kaliteli ve güzel oyunlar. Oynanmayacak kalitesiz oyunların reklamını koymuyorlar. Kaliteli oyun + kaliteli reklam => Tam gaz devam :) SaygılarımLa!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naruto™ Online
İlginizi Çekebilir