NASA canlı yayın yapacağını duyurdu

Taylan Bal 31.07.2023 - 15:53
NASA, "NASA+" adında yeni bir yayın hizmeti başlatacağını duyurarak "+" akış akımına dahil oluyor. Yeni platform izleyicilere uzayın detaylarını sunacak.

NASA, "NASA+" adında yeni bir yayın hizmeti başlatacağını duyurarak "+" akış akımına dahil oluyor. Bu reklamsız ve ücretsiz akış hizmeti, gelecekteki fırlatmaların canlı yayınlarını, belgeselleri ve yeni özgün dizileri içerecek ve yalnızca bu platformda özel olarak sunulacak.

NASA+ izleyicilere uzayın detaylarını sunacak

NASA'nın iletişimden sorumlu yardımcı yöneticisi Marc Etkind, açıklamasında, "NASA'nın yeni akış platformuyla uzayı talep üzerine ve parmaklarınızın ucunda sunuyoruz" dedi.

Etkind, "Dijital varlığımızı dönüştürmek, NASA'nın nasıl keşfettiğini, keşif yoluyla nasıl ilham verdiğini ve insanlığın yararına nasıl yenilikler yaptığını daha iyi anlatmamıza yardımcı olacak” diye ekledi.

NASA+ merakla bekleniyor

NASA+, iOS ve Android mobil ve tablet cihazlarında NASA uygulaması aracılığıyla ve Roku, Apple TV ve Fire TV gibi akış medya oynatıcıları üzerinden erişilebilir olacak.

Yeni akış hizmeti, ayrıca ajansın yeni beta web sitesi üzerinden web üzerinden de erişilebilir olacak. Yeni web deneyimi, ajansın görevleri ve araştırmaları, iklim verileri, Artemis güncellemeleri ve daha fazlası hakkındaki bilgileri barındıracak. Güncellenen nasa.gov ve science.nasa.gov web siteleri, konu odaklı bir deneyim sunacak. Ayrıca ortak bir arama motoru ve entegre navigasyonla birlikte daha kaliteli hizmet vermesi bekleniyor.

Ajans şu anda video içeriği ve fırlatma yayınları için NASA TV kullanıyor. NASA, NASA sitesinde ve YouTube'da 7/24 içerik yayınlayan bir dizi akışa sahip. Kendi akış hizmetini başlatarak, NASA içeriğine erişim için izleyicilere özel bir alan oluşturuyor.

Yeni güncellemeler ile birlikte daha kaliteli olacak

NASA CIO Jeff Seaton, bir basın açıklamasında, ajansın ana web sitelerini modernize etme ve çevrimiçi içerikle nasıl etkileşimde bulunduğunu basitleştirme yolunda attığı ilk adımların NASA'nın bilgilerini "daha erişilebilir, keşfedilebilir ve güvenli" hale getirmeye yönelik olduğunu söyledi.

Akış hizmetinin nasıl görüneceği henüz bilinmiyor, ancak ajansın içeriği modernize etmeye odaklandığını belirterek, muhtemelen diğer akış hizmetleriyle alışkın olduğumuz benzer bir arayüzle karşılaşacağız.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 03:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
NASA canlı yayın yapacağını duyurdu
İlginizi Çekebilir