Naughty Dog, Sony ile olan ilişkisini anlattı

Hürcan Köse 11.12.2015 - 10:55
"Sony oyunları neden bu kadar güzel?" sorusunun cevabı
Şu günlerde birçok haber aldığımız Uncharted 4'ün ve beraberinde Crash, Jak and Daxter, Last of Us gibi diğer Sony'e özel serilerin yaratıcısı olan Naughty Dog, Sony ile olan ilişkisini ve memnuniyetini biz oyuncularla paylaştı.

Naughty Dog'un Sony'nin yanında çalışırken böyle kendine özgü ve harika işler çıkırmasının başlıca sebebi Sony'nin Naughty Dog'u "özgür" bırakmasıdır. Bunu kendileri söylüyor, biz değil. En nihayetinde yapımcılık ve yaratıcılıktaki en temel esas, yapımcının potansiyelini hiçbir engel olmadan sonuna kadar kullanabilmesidir. Sony ile çalışan ve ortaya harika işler çıkaran her yapımcı firmanın da dediğine göre Sony ile bu "özgürlük" lüksü kaçınılmaz oluyormuş. Eski bir seriyi tekrar gün yüzüne çıkarmak konusundaki kararları sadece kendileri veriyorlar. Herhangi bir "yönetici" güç değil.

Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu'nun yazarı Neil Druckmann:"Sony hakkındaki en mükemmel şey, bizi hangi oyunu yapmak istersek isteyelim buna izin veriyor olmasıdır. Daha hala The Last of Us üzerinde çalışırken, bir Jak and Daxter reboot'u üzerinde çalışmaya başlamıştık ve daha sonra 'bu bizim için pek de iyi gitmiyor başka yeni bir şey yapamaz mıyız?' diye sorduğumuzda Sony'nin verdiği cevap "elbette" oldu." diye konuştu.

Naughty Dog, Sony ile olan ilişkisini anlattı
Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu, Naughty Dog'un harika serisinin son oyunu olacak. En azından yapımcı firma seriyi bu noktada sonlandırmanın şimdilik iyi bir fikir olduğu konusunda kararlı. Druckmann, Naughty Dog'un Uncharted serisi için yeni bir oyun yapmaya karar verdikleri andaki duygularını şöyle anlattı:

"Uncharted'da olduğu gibi, bu karakterler bize gerçekmiş gibi geliyor. Onları yazarken, seslerini kafanızın içinde duyabiliyorsunuz, bu da sizi bu gerçekliğe kolaylıkla sokuyor. Artık seriyi bitiş noktasına getirmenin zamanı gelmişti. Sanki Nathan Drake bize bu hikayenin sonunu anlatmak istiyordu ve biz de geriye, ilk üç oyuna baktığımızda bu son oyunun bir bitiş çizgisi olacağı kanaatine vardık." dedi Duckmann.

Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu, en son 2011 yılında çıkan serinin üçüncü oyunu Drake's Deception'dan beri ilk Uncharted oyunu olacak. Oyun, 18 Mart 2016'da PlayStation 4 platformuna özel olarak çıkışını gerçekleştirecek.

Naughty Dog, Sony ile olan ilişkisini anlattı
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.12.2015 00:38
Adamlar da karşılığını veriyor ama. İyi oyunu bırak konsol sattıran oyunlar yapıyorlar. 1-2 ıskalara olsa bu kadar rahat olmazlar, çok kredileri var Sony'nin gözünde. Sonuçta her iki tarafın da kazandığı bir ilşki var ortada, fazla abatmamak lazım. Ayrıca seriyi sündürmeden bitirmeleri de güzel.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.12.2015 18:57
hocam uncahrted 4 son oyunu mutiplayer oynayanlar grafikleri hiç begenmemis
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.12.2015 12:23
Naughty dog sonye şakşak çekti.Bozacının şahidi şıracı
wesker
wesker 11.12.2015 15:48
Napsın elinde bir Tomb Raider var ki oda 1 seneye kalmaz olmayacak :D
MK Okuru
MK Okuru 11.12.2015 13:32
Sen napiyon knk rise of the tomb raider oynamaya devam mi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.12.2015 13:21
Öyle abi bak konami kojimayı sıktı etti değiştirtti birbirlerine girdiler sonuç pt ye oldu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naughty Dog, Sony ile olan ilişkisini anlattı
İlginizi Çekebilir