NBA 2K, Belçika ve Hollanda yasalarına boyun eğmek zorunda kaldı

Ahmet Özçilingir 27.08.2018 - 10:02
2K'dan zoraki değişiklik

Geçtiğimiz Mart ayında, Hollanda ve Belçika, oyunlardaki "loot box" sistemlerini kumar sınıfına sokan bir yasa çıkartmıştı. Firmalara, bu uygulamaları kendi ülkelerinde durdurmaları çağrısında bulunan Hollanda ve Belçika hükumeti, NBA 2K'nın da geri adım atmasına sebep oldu. 2K, resmi internet siteleri üzerinden bir açıklama yayınladı. 2K, Hollanda ve Belçika'da oyuncuların NBA 2K MY Team modunda bulunan sanal pazar "Auction House" erişmini durdurdu.

NBA2K, Belçika ve Hollanda'da mikro ödeme politikasını değiştirdi

NBA 2K, Belçika ve Hollanda yasalarına boyun eğmek zorunda kaldı

Belçika ve Hollanda oyunlardaki mikro ödemeleri ve kasa açma etkinliklerini kumar sınıfına sokan bir yasa çıkartmıştı. Yasaya göre, oyunlardaki Loot box sistemleri kumar sınıfına sokulmuş, Belçika ve Hollanda hükumetleri, Loot Box bulunan oyunlardan bu sistemlerin kaldırılması konusunda, oyun firmalarına çağrıda bulunmuştu. Bu çağrıya 2K, zoraki olarak uydu. NBA 2K, MY Team modunda bulunan, oyuncu kartı alınıp satılan sanal pazar, Auction House'ı Belçika ve Hollanda'da kapattı. Şimdilik, mikro ödeme yöntemi olan VC ile ilgili bir değişiklik bulunmuyor. NBA 2K19, 7 Eylül'de yayınlanacak. Bu engelleme kararının oyunun satışlarına etkisi olabilir.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 09:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2018 13:22
Çok saçma .Kaldirmak yerine duzenleme yapilsaydi keske.Hollandali ve Belçikali oyunculara haksizlik oldu bence.
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2018 18:02
Sen Hollandayı, Belçikayı bırak da kendi ülkene bak önce yarın Türkiye de her şey yasaklandığında ne yapacaksın onu düşün
Kalan Karakter: 300 Gönder
NBA 2K, Belçika ve Hollanda yasalarına boyun eğmek zorunda kaldı
İlginizi Çekebilir