1/2

NBA 2K16

Emin Çıtak 1.10.2015 - 16:20
Benim kariyerim, benim kararım
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, PlayStation 4, XBox One
NBA 2K16
  • Yapımcı - Yayıncı 2K Sports - Take 2 Interactive
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 85
5 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%62
Artılar MyCareer modu çok güzel hazırlanmış. Oyundaki doğallık takdir edilesi. Dolu dolu içerik
Eksiler Bağlantı problemleri can sıkıcı. Çevrimiçi oyunlarda bezdiren gecikmeler ve kare/saniye oranları. Oyunun 'eğitim' kısmı yetersiz
NBA her zaman büyük bir şovdu. Hatta öylesine bir şov ki, bizleri sabahın köründe ekran başında tutacak ilgiyi toplayabiliyordu. NBA'in karnaval misali devasa atmosferi basketbolu sevmeyen insanları bile etkileyecek bir emsal oluşturmuştur. İşin oyun kısmındaysa durum farklı değil. Yıllardan beri basketbol oyunlarıyla, NBA atmosferini bir nebze olsun soluyor ve kendimizi ışıkların, tezahüratların arasına bırakıyoruz.

NBA 2K16'ysa bu noktada "en kişisel" NBA oyunu olmayı bir şekilde başarıyor. 2K'nin kendi NBA oyunları da dahil olmak üzere, daha önce hiç olmadığı kadar kişisellik barındırıyor ve kendinizi MyCareer moduna bıraktığınız andan itibaren ışıkların, övgünün ve işin olmazsa olmazı eleştirilerin arasında kalıyorsunuz. NBA 2K16 ilk kez "Bir NBA oyunu nasıl olur?" sorusuna cevap vermeyi değil, farklı bir şeyi deniyor. Sizden sonunda kadar NBA ruhunu yaşamanızı istiyor. O coşkuya ortak olmanızı istiyor. Röportajlar, oyuncuya özel anlar, takım ruhu ve inanılmaz maç öncesi/sonrası şovlarıyla sizi konsol başında tutmayı amaçlıyor. Ve bunu gerçekten başarıyor.

NBA 2K16
Sadece bu noktada değil NBA 2K16 uzun zaman sonra "en yenilikçi" oyunuyla geliyor. Kontroller olabildiğince pürüzsüz hale getirilmiş. Paslaşmalar, oyuncu etkileşimleri ve hareketlerinizin geri dönüşleri inanılmaz bir hızla oyuna yansıyor. NBA 2K16'nın sistemi ciddi manada oyuncuları daha fazlasına zorluyor ama belki de en büyük hatasını burada yapıyor. Bir spor oyunun yapısına ters olarak çok az eğitim sekansı gösteriyor. Yeni bir NBA 2K oyuncusuysanız sudan çıkmış balığa döneceğinizin garantisini verebilirim. Hatta eski bir NBA 2K oyucusuysanız ve seriye uzun zamandır ara verdiyseniz, yine aynı şeyi yaşayacağınızı söyleyebilirim.

Ne olursa olsun işin özünü kavradığınızda NBA 2K16 bir anda harika bir oyuna dönüyor. Elbette kendi içinde kusurları var, zaten bu oyuna bağlı olan kişiler de bunun farkında ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: NBA 2K16 çok doğal.

NBA 2K16
Bu doğallık hem oyuncuların hareketlerine hem oyun stillerine hem de yapay zekanın kendisinde gizli. Zor olmuş dememizin geçerli nedenlerinde biri de zaten yapay zekanın oyununuzu bozmak için elinden geleni yapması. Hamleler keskin ama bir o kadar da akıcı. Topu potaya yolladığınızda eğer doğru bir atış yapmışsanız basket olacağını kolaylıkla anlıyorsunuz. Bu söylediğimi "ezber" olayıyla karıştırmamak gerek. Elbette belli stilleri ezberliyor ve rahat basket atıyoruz ama top bilekten çıktığında yaşattığı doğallık hissi gerçekten tatmin edici olmuş. Siz rakibi rahatça şaşırttığınız gibi, onlar da sizi şaşırtabiliyor ve bu akan oyun yapısı sizi NBA 2K16'ya bağlıyor.