NBA 2K21 Xbox Game Pass sistemine geliyor

Alparslan Gürlek 3.03.2021 - 18:12
NBA 2K21 çok yakın bir tarihte mevcut ve yeni nesil konsolların yanı sıra xCloud bulut hizmeti için de Xbox Game Pass'e ekleniyor.

Gün geçmiyor ki Microsoft büyük oyunlarını popüler abonelik hizmetine getirmesin. Şimdi de NBA 2K21 Xbox Game Pass yolcusu ve Xbox One, Xbox Series X / S konsollarının yanı sıra xCloud bulut tabanlı oyun hizmeti için gelecek. Adı skandallara karışsa da, çok sevilmese de büyük bir oyunun sisteme eklenmesi, abonelik hizmetini kullanan oyuncuları sevindirecektir.

NBA 2K21 Xbox Game Pass sistemine ekleniyor

NBA 2K21, 4 Mart'ta Xbox Game Pass sistemine ekleniyor. Mevcut ve yeni nesil Xbox konsollarının yanı sıra xCloud bulut hizmetine de gelecek fakat bu konuda bazı şartları var. Oyunu bulut üzerinden oynamak isterseniz Xbox Game Pass Ultimate sahibi olmanız gerekiyor.

Microsoft duyurusunda NBA 2K21'in yeni nesil konsollar için tasarlanan sürümünün mü, yoksa geriye dönük uyumluluk sistemiyle eski sürümünün mü yayınlandığını söylemedi. Belirtmekte fayda var ki bu iki sürümün arasındaki bariz fark aşırı şekilde göze çarpıyor. Ayrıca NBA 2K21 Xbox Game Pass sistemine eklenen ilk NBA oyunu değil. EA'in NBA Live 18 & 19'u da EA Play dahilinde sistemde olduğu için sistemdeki lisanslı ilk NBA oyununun 2K21 olmadığını belirtelim.

NBA 2K21 Xbox Game Pass sistemine geliyor

2K Games ana şirketi Take-Two başkanı Strauss Zelnick, Xbox Game Pass gibi abonelik hizmetlerine şüpheyle yaklaştığını söyledi. Ancak yönetici, Take-Two'nun platformdan bağımsız bir şirket olduğunu ve hayranların istediği her yerde oyunu yayınlayacağını da belirtti. Zelnick'in abonelik işlemleriyle ilgili temel endişeleri ise genel anlamda paraya dayanıyor. Görüşüne göre Take-Two ve Microsoft, her iki taraf için de kârlı olacak bir anlaşma imzaladı.

Özellikle NBA 2K21 için bu hususta dikkat çeken konu ise, oyunun hali hazırda 8 milyon kopya satmış olması. Yani oyunu daha büyük kitlelerin önüne sunarak daha fazla insanın oynamasını sağlamak, aynı zamanda oyun içi mikro işlemlerden gelecek kazancı da oldukça artıracaktır. NBA 2K21'in Game Pass yolculuğuna bu perspektiften baktığımızda, hem kısa hem de uzun vadede kâr getirecek bir karar olduğu aşikar.

Bu sırada The Witcher 3 - Wild Hunt gibi birçok büyük oyun sistemden ayrılacak. Bunun da haberini verelim. Sizler de görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
NBA 2K21 Xbox Game Pass sistemine geliyor
İlginizi Çekebilir