1/3

Neden oyun oynuyoruz?

Erkut Köse 8.12.2010 - 11:56
Herkesin cevabı farklı. Peki ya senin?
Son birkaç gündür aklıma takıldı bu soru. Belki de hepimiz zaman zaman kendimize sormuşuzdur bu soruyu, cevabını da çoğu kez alamamışızdır. Oyunlar apayrı bir dünya yaşadığımızdan çok farklı bir evren. Biz oyun severler bu evrenlere öyle bir dalıyoruz ki bazen saatlerce çıkamıyoruz. Oyunlar aslında nerede olmak isterseniz olduğunuz, ne yapmak isterseniz yaptığınız bir hayal dünyası. Belki de bizi içine çekende bu hayal dünyasında baş kahraman olma fikridir. Her neyse, gelin bu nedenleri sıralayalım, belki hepimize uygun bir neden vardır kim bilir?

Neden oyun oynuyoruz?
Stres atmak

İnsanlar işten, okuldan geldiklerinde veya stresli bir gün geçirdiklerinde bu stresi atmak için oyunlar bire birdir. Aslında oyunların asıl amacı da budur, insanları eğlendirmektir,stresinizi atmanızı sağlamaktır. Çünkü oyunlar sizin yaşadıklarınızın dışına, olmayan yerlere götürür. Oyun oynarken diğer şeyleri düşünmez, sadece oyuna konsantre olursunuz. İnsanların çoğu oyun oynama nedenini stres atmak olarak gösterir, ancak oyun oynamak için birçok nedenimiz daha var.

Neden oyun oynuyoruz?

En iyi olma isteği

Özellikle yeni nesil çoğu oyunun multiplayer moduna ağırlık vermesi oyuncular arasındaki rekabeti arttırdı. Artık insanlar eğlenmenin yanında, oyunu arkadaşlarından daha iyi oynamayı, daha yüksek seviyelere gelmeyi amaç haline getirdiler. Özellikle World of Warcraft gibi insanları uzun süre bilgisayar başına kilitleyen yapımlar, büyük çekişmelere sahne oluyor.  Örneğin en son gelen ek pakette oyuncuların erişebileceği seviye 80 olmuştu. Bir oyuncu 27 saat kesintisiz oynayarak 80 levele ulaşmıştı. Multiplayer dünyasında çok büyük rekabetler olduğu su götürmez bir gerçek. Belki de oyun oynamamızın nedenlerinden biri de budur.