Nedir bu Hideo Kojima, Hasan Kahraman olayı?

Ersin Kılıç 18.06.2021 - 13:10
Birkaç gündür ortaya çıkan ve Hideo Kojima'nın Hasan Kahraman kod adıyla Silent Hill geliştirdiği iddiaları ne kadar doğruyu yansıtıyor?

Hideo Komima, Hasan Kahraman kod adıyla yeni bir Silent Hill oyunu mu geliştiriyor? Son günlerde özellikle Reddit başta olmak üzere sosyal medyada en çok konuşulan oyun konularından birisi bu. Teorilerin havada uçuştuğu, harflerden resimlerden ip uçları bulunmaya çalışıldığı daha doğrusu öküz altında buzağı aranan bir olaya dönüşmüş durumda. Peki bu olayın gerçek olma ihtimali var mı?

Hideo Komima, Hasan Kahraman adıyla Silent Hill mi yapıyor?

Nedir bu Hideo Kojima, Hasan Kahraman olayı?

Öncelikle şahsi fikrimi söylemem gerekirse bu ihtimalin çok ama çok düşük olduğunu dile getirmek istiyorum. Yani bu kadar saçma bir teoriye Hideo Kojima bile imza atmış olamaz, olmamalı. Dahası bahsedilen oyun zaten Nisan ayında duyurulmuş ve Playstation Blog sayfası üzerinden Hasan Kahraman'ın açıklamalarıyla ortaya çıkmıştı. Böylesine bir teoriye ve karmaşaya Playstation Blog sayfasının ön ayak olduğunu düşünmek de zor. En azından bu kadar teori gerektiren bir haberin, bu denli önemli, daha doğrusu resmi sayfada yayınlandığını şimdiye kadar hiç görmedik. Ya da ben hatırlamıyorum.

Bu teorinin en büyük dayanağı ise Hideo kelimesinin İngilizce karşılığının Hero yani kahraman olması. Bu detayın ortaya çıkmasından sonra Hasan Kahraman'ın Hideo Kojima olduğu iddia edilmeye başlandı. Baş harflerinin de HK olması bu teorinin bir diğer dayanağı diyebiliriz. Abandoned oyununu geliştiren Blue Box stüdyosu ise resmi Twitter hesaplarından isim tahminlerinde bulunulmasına dair bazı paylaşımlarda bulunmuş. "Tahminleri alalım baş harfi S, son harfi L" gibi mesajlar paylaşıldığını görüyoruz. Açıkçası bu karmaşanın en çok da bu oyuna yarayacağını söyleyebiliriz.

Nedir bu Hideo Kojima, Hasan Kahraman olayı?

Son olarak tabi ki böyle bir teori fırtınasından geri kalmayan Geoff Keighley, ilerleyen günlerde büyük bir oyun duyurusu olacağını ama bu oyunun beklediğimiz oyun olmadığını dile getirmiş. Sonuç olarak daha önce haberini de paylaştığımız Abandoned oyunu 20 Haziran'da yeni videosu ile karşımıza çıkacak. Bu tarihe kadar bu teoriler devam edecek gibi duruyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2021 21:14
Silent Hill gibi gerçekten. Kojima yapar böyle şeyler, gizem falan seviyor. Zaten Death Strandingden sonra başka bir oyun üzerinde çalışmalara başlamıştı. Ayrıca Geoff Keighley'in açıklamalarını da izlerseniz adam söylememek için kendini zor tutuyor gibi. Blue Box sitesi daha yapım aşamasında :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2021 10:21
Adamın hayal dünyasını konami bile çekemedi ki :D Zaten herkez film yönetmeni oluyor netflixe başvursa bile adam hayalindeki filmi yapar..
Kalan Karakter: 300 Gönder
shehzadeMurat31
shehzadeMurat31 20.06.2021 17:43
her "HK" yazan şeyi Hasan Kahraman olarak algılıyorsanız valla bravo size! sanki bir tek Hasan Kahraman var koskoca dünyada "HK" kısaltmasına sahip olan... ayrıca editör arkadaş da deyimleri doğru düzgün öğrensin... kazın altında buzağı aramak nedir arkadaş?... "ineğin altında buzağı aramaya gerek yok" olacak o deyim... deyimlerimizden de haberi olmayanları editör yapmışsınız, tebrikler!... çok güzel keklemişler milleti...
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2021 02:58
17:43 İneğin altında buzağı aramak nedir arkadaş? Öküzün altında buzağı aramak olacak o.
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2021 23:34
deyimin doğrusu "inek" değil "öküz altında buzağı aramak" arkadaşım sende öğrenememişsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2021 01:29
Ya sizin yaptığınız gibi Hideo Kojima yı translate ile çevirmiş olmasınlar. Karşılığı da bu çıkmış olabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2021 21:12
Daha önce metal gear için benzer bir şey yapmıştı.

"bu kadar saçma bir teoriye Hideo Kojima bile imza atmış olamaz"


Yazı yazacaksan düzgün gibi yap araştırmanı :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nedir bu Hideo Kojima, Hasan Kahraman olayı?
İlginizi Çekebilir