1/2

Need for Speed World

Özgür Yıldız 13.07.2010 - 18:38
Hız ihtiyacı tüm dünyayı sardı
Her şeyin yavaş yavaş internet ortamına taşındığı günümüzde, EA’in ünlü yarış serisi Need for Speed de bundan nasibini aldı. MMO alemine ilk adımını Need for Speed World’le atacak olan seri, bakalım beta testini nasıl geçiriyor?

Hıza duyulan açlık engellenemez!

Oyuna girdiğinizde NFS World kişinizi yaratmanız, elinizdeki 20,000$’la basit bir araba almanız ve haritayı kontrol etmeniz gerekiyor.  Haritada level’ınıza göre görebileceğiniz aktiviteler bulunuyor. Bu yarışları, ister tek oyunculu, ister çok oyunculu ya da kendi seçtiğiniz kişilerle yapabiliyorsunuz. Yarışlara katılmadan da şehirde gezebilmeniz mümkün.

Need for Speed World, içerisinde 250 km’lik yol barındırıyor. Yapımcılar da bu boyutun bugüne kadar yapılmış Need for Speed oyunları arasında en uzunu olduğunu belirtiyorlar. Harita tamamen Carbon ve Most Wanted oyunlarındaki şehirlerin birbirine eklenmiş hali. Gökdelenler, Çin Mahallesi ve varoşlardan oluşan bir karışımın içinde yarışıyor olacağız. Her zamanki gibi öne geçmek için kısayollar mevcut.
Yarışlardaki fizik motoru, test ettiğimiz kadarıyla üst düzey bir yarış simülasyonundan daha çok, bir arcade’de görebileceğimiz gibi. Yine de gerçekçilik biraz eksik gözüküyor.

Need for Speed World
Herhangi bir yarışı bitirdiğiniz zaman belli oranda bir “reputation” ve para kazanıyorsunuz. Aynen Blur’de olduğu gibi power-up adı verilen özellikleriniz var. Bu özellikler 3 farklı yetenek ağacında bulunuyor. Race (yarış), Pursuit (takip) ve Exploration (Keşif) adı verilen bu yetenek ağaçları, farklı özelliklere sahip power-uplar barındırıyor. Örneğin Race ağacında nitro gibi hızlandırıcı ve Traffic Magnet gibi diğer oyuncuları yavaşlatan power-uplar bulunuyor. Pursuit ağacı ise daha çok rekabete yönelik ve rakiplerinize karşı direk olarak kullanabileceğiniz power-uplar bulunuyor. Exploration ağacı ise daha rahat ilerlemenize ve polisleri etiketlemek için kullanılabiliyor.