NetEase, Quantic Dream’i satın alıyor

Atıf Doğan Özcan 31.08.2022 - 13:56
Sevilen yapımların geliştiricisi olan firma resmen Çinli şirketin ilk Avrupa stüdyosu olacak. NetEase, Quantic Dream satın alma işlemlerine başladığını duyurdu.

NetEase, Quantick Dream’i açıklanmayan bir meblağ karşılığında satın almayı kabul etti. Çinli şirket tarafından yapılan basın açıklamasında, oyuncular tarafından çok sevilen yapımların (Heavy Rain , Detroit: Become Human ve Beyond: Two Souls) geliştiricisi olan Paris merkezli stüdyonun satın alım işleminden sonra bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğini duyurdu.

Quantic Dream, Çinli firma için Avrupa’ya atılan ilk adım olacak

Bu satın alma işlemi özellikle Quantic Dream’i Avrupa merkezli ilk NetEase stüdyosu yapacağı için firmanın büyüme planlarını hakkında devrim niteliği taşımakta. Geçtiğimiz günlerde stüdyo hakkında çıkan yıkıcı haberlerin ardından gelen bu satın alma hem stüdyo için bir nefes hem de Çinli firma için güzel bir adım niteliği taşımakta. Yakın tarihli haberlerde stüdyonun resmen zehirli bir iş yeri kültürü olduğu iddialı vardı. Şiddetli rekabet karşısında yetenekleri çekme konusunda da ciddi sorunlar yaşadığı belirtilmişti. Quantick Dream'in üzerinde çalıştıkları yeni oyunları Star Wars: Eclipse içinde oldukça güzel bir kaynak olmuş oluyor bu satın alma işlemi. 

NetEase, Quantic Dream’i satın alıyor

NetEase CEO’su ve direktörü William Ding yaptığı açıklamada, “Quantic Dream ile ortak vizyon, karşılıklı güven ve saygı ile heyecan verici yeni bir büyüme aşamasına başlamaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız” dedi.  Sözlerine “NetEase olarak, Quantic Dream’in tam potansiyelini  gerçekleştirmesini destekleme sözümüzü yerine getirmeye devam edeceğiz” diyerek devam etti.


Quantic Dream kurucusu ve CEO’su David Cage şunları ekledi: “Bugün, çeyrek asırdır devam eden tam bağımsızlığın ardından stüdyomuz için önemli bir kilometre taşı. Bize teklif edilen paranın, önemli bir kısmını bize bu zamana kadar inanan ve yola devam eden çalışanlarımıza dağıtılması konusunda işlem yapılacak. Bu durum, bizi bugünkü başarılı stüdyoya dönüştüren herkesi ödüllendirme konusundaki kararlılığımızın bir kanıtıdır.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2022 12:12
Aptal Sony cidden. NetEase agar.io gibi yiyor herkesi ve yazık oldu bence. İyi bir Stüdyo
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2022 08:18
Sizde Sony i fazla büyüttünüz gözünüzde. Sony de para olsa adam gibi filmler yapar zaten. Bakın son senelerde yaptıkları filmler çok kötü. Bu adamlar mı büyük stüdyo alacak? En son aldığı stüdyo full mobile oyun yapan bir stüdyo.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2022 17:03
Sony bu firmayı almamakla hata yaptı. Sony e özel çıkmış tüm Türkçe oyunlarını satın alıp oynadım. Bu tarz oyunları seviyordum. Artık bu tür oyunları Türkçe oynama şansımız da kalmadı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2022 04:09
Sony aslında Quantic Dream'i satın alıp, şu anda olduğu gibi oyunlarını hem PlayStation 5 hem de PC için çıkartabilirdi. Güzel bir stüdyoyu kaçırdı Sony'dekiler...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2022 15:50
Sony senden ses çıkmayınca firma ellere gidecek.Belki büyük bir firma değil ama oyunlarını seven büyük bir kitle var.Eminim Star wars oyunuyla da daha büyük kitlelere ulaşacaklar.
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2022 22:11
Oyunlarını seven büyük bir kitle olsaydı sence bu duruma düşerler miydi ? Tam tersine az ama seven bir kitle vardı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2022 16:35
Hey gidi Quantic Dream kala kala Netease in eline mi kaldın?
Kalan Karakter: 300 Gönder
NetEase, Quantic Dream’i satın alıyor
İlginizi Çekebilir