Netflix dizisi Altered Carbon masaüstü RPG oyunu oluyor

Batuhan İnce 4.02.2020 - 14:55
2 Şubat 2018’de yayınlanan Netflix Dizisi Altered Carbon Masaüstü RPG oyunu oluyor.

Altered Carbon, Richard K. Morgan’ın aynı isimli romanından uyarlanan, karanlık bir geleceğin insanlarını anlatan bir Netflix dizisidir. Takeshi Kovacs rolünde Joel Kinnaman’ın oynadığı birinci sezonun ardından yeni sezon için bu rolü Marvel sinematik evreninden tanıdığımız Anthony Mackie devralıyor. Dizinin hikayesi gereği ikinci sezonun neredeyse tamamı farklı oyuncular ile çekildi. Cyberpunk bir evreni başarılı bir şekilde yansıttığı düşünülen dizinin yeni bölümlerinin bu ay sonu gelmesi planlanıyor.

Netflix dizisi Altered Carbon masaüstü RPG oyunu oluyor

Altered Carbon markasını masaüstü RPG Oyunu haline getirmeyi hedefleyen bir Kickstarter sayfası açıldı. Oyunu geliştiren ekip, dizinin yapımcısı olan Skydance Television ile birlikte çalıştıklarını ve projenin resmi bir Altered Carbon markası olacağını açıkladı. Proje, başlangıç hedefi olan 20 Bin Doları fazlasıyla geçen bağış kampanyası şu an için 90 Bin Dolara merdiven dayadı.

Netflix dizisi Altered Carbon masaüstü RPG oyunu oluyor

Altered Carbon Masaüstü RPG Neler Vadediyor?

Oyun 2384 yılının Dünyasındaki San Fransisco’da (Bay City) geçecek. Dizideki ile benzer şekilde oyunda da Noir temalı, bol entrikalı ve aksiyonlu bir hikaye anlatılacak. Altered Carbon evreninde insanlar, zihinlerini yeni bir bedene aktararak ölümsüzlüğe yakın bir deneyim yakalıyorlardı. Bu dinamiğin oynanış için çok uygun olduğunu düşünen ekip, normal bir RPG oyunundan farklı olarak bu oyunda ölümün bir son olmadığını söylüyor. Oyuncular farklı özelliklere sahip, başka bir bedende oyuna yeniden devam edebilirler ve bunu stratejilerinin bir parçası olarak kullanabilirler. Her beden, kendi içinde benzersiz özelliklere sahip olacağı için bu durum oyuncunun daha fazla para ödemesi ya da borçlanması ile sonuçlanacak. 

Bay City kendi içinde; the Ground (Zemin), the Twilight (Alacakaranlık) ve the Aerium (Hava) olarak üç farklı bölgeye ayrılıyor. Her bölge kendi içinde farklı özelliklere ve farklı bir yöneticiye sahip olduğu için oyuncuların oynanış şekillerini buna göre ayarlayabilecekleri bir yapı oluşturulmuş.

Oyunun Kickstarter Sayfasında buradan ulaşabilirsiniz.

Altered Carbon'un İkinci Sezonunun tüm bölümleri 27 Şubat 2020 tarihinde Netflix'de yayınlanacak. 2. Sezonun duyurulan oyuncu kadrosu fragmanına aşağıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix dizisi Altered Carbon masaüstü RPG oyunu oluyor
İlginizi Çekebilir