Netflix Örümcek Adam ve diğer filmler için Sony ile anlaştı

Ersin Kılıç 9.04.2021 - 11:23
Gelen haberlere bakacak olursak Netflix Örümcek Adam serisi başta olmak üzere Sony filmleri için firma ile anlaşmış durumda.

Netflix Örümcek Adam filmleri başta olmak üzere Sony filmlerinin yayın hakları konusunda firma ile anlaşmışa benziyor. Hatırlayanlar olacaktır Disney kendi servisi olan Disney Plus'ı açmadan önce birçok Marvel filmi Netflix kütüphanesinde yer alıyordu. Bu dönemde Netflix ile Daredevil başta olmak üzere birçok dizi projesine de imza atan Disney, kendi servisinin açılmasının ardından hem bu dizileri iptal etti hem de filmleri kendi servisine kaydırmaya başladı. Gelen haberelere bakacak olursak en büyük kozlarından birisini ise Netflix'e kaptırmış durumda.

Netflix Örümcek Adam filmlerini yayınlayacak

Netflix Örümcek Adam ve diğer filmler için Sony ile anlaştı

Örümcek Adam filmlerinin hakları bildiğiniz gibi 20 yılı aşkın bir süredir Sony'nin elinde bulunuyor. Firma her ne kadar karakterin Marvel Sinematik Evreni'ne dahil olması konusunda Disney ile anlaşmış olsa da bu filmler ile ilgili son kararı elinde tutmaya devam ediyor. Variety'nin haberine göre ise Sony filmlerinin yayınlanması konusunda Netflix ile anlaşmış durumda ve bu filmler arasında Örümcek Adam serisi de bulunuyor. Yapılan anlaşmaya göre örümcek Adam, Uncharted gibi Sony filmleri sinemalarda yayınlandıktan sonra sadece Netflix platformunda boy gösterecek

Bu anlaşmaya göre yeni Örümcek Adam filmi Spider-Man: No Way Home başta olmak üzere birçok Sony imzalı film Netflix platformunda yer alacak. Ayrıca New York Times sitesi bu anlaşma için Netflix'in Sony'e dört yıllığına bir milyar dolarlık bir ödeme yapacağını belirtmiş. Sony'nin Netflix, Disney Plus ya da HBO Max gibi kendi yayın platformuna sahip olmadığı için uzun vadede bu tarz anlaşmalara devam edeceği de gelen bilgiler arasında. Yani Netflix ile olan anlaşma bittiğinde muhtemelen anlaşmanın yenilenmes ya da başka bir yayın platformuyla anlaşma gibi durumlarla karşılaşabileceğiz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 11:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2021 02:19
Witcher dizisiyle beraber oyun sektöründe büyük umutlar olduğunu farkeden netflix bu sektöre hizmet veren Sony ile anlaşarak akıllıca bir hamle yaptığını düşünüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix Örümcek Adam ve diğer filmler için Sony ile anlaştı
İlginizi Çekebilir