Netflix oyun stüdyosu kuruyor

Atıf Doğan Özcan 27.09.2022 - 12:42
Oyun dünyasında hareketli günler devam ediyor. Sektöre uzak kalmak istemeyen Netflix oyun stüdyosunu kurmaya karar verdi.

Dizi ve film sektörüne bambaşka bir boyut katan platform şimdilerde ise oyun dünyasına geçmeyi planlıyor. Bu amaçla da ilk adımı atmaya hazır, Netflix oyun stüdyosu kuruyor. Kendine ait dâhili bir oyun stüdyosu kuracak olan firma, geçtiğimiz aylarsa bazı geliştiricileri satın alarak aslında bunun olacağının sinyallerini vermişti.

Neflix oyun stüdyosu kuruyor ve oldukça iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor

Netflix, geçtiğimiz yıl bir satın alma çılgınlığının içerisindeydi ve Eylül ayında Oxenfree’nin geliştiricisi olan Night School Studio’yu, Mart ayında Stranger Things 3: The Game geliştiricisi olan Boss Fight Entertainment’i ve aynı ay içerisinde Stranger Things: Puzzles Tales dev Next Game’i satın almıştı. Böylesine büyük bir ön hazırlık yapan Netflix kendine ait oyun stüdyosunu kurmak için harekete resmen geçti.

Netflix oyun stüdyosu kuruyor

Netflix yalnızca oyun geliştiricilerini satın almakla kalmayıp aynı zamanda kendi dâhili oyun stüdyolarını oluşturmaya başlama niyetini açıkladı. Netflix Game Studio Başkan Yardımcısı Amir Rahimi, “Bugün, Finlandiya’nın Helsinki kentinde, stüdyo yönetmeni Marko Lastikka ile bir şirket içi oyun stüdyosu kurduğumuzu duyurmaktan dolayı heyecan duyuyorum” dedi. Açıklamasına “Bu, dünyanın dört bir yanındaki yüz milyonlarca üyemize reklamsız ve uygulama içi satın alma olmadan çeşitli keyifli ve derinden ilgi çekici orijinal oyunlar sunacak birinci sınıf bir oyun stüdyosu oluşturma vizyonumuzun ilk büyük adımıdır” diyerek devam etti.


Henüz ismi belli olmayan stüdyo Helsinki’de yapılacak olan Next Games’e katılacak. Hangi oyunların yapılacağı daha henüz bilinmiyor fakat Rahimi, yakında zamanda oyunlar ile alakalı bir açıklama beklemediğini söyledi. Rahimi sözlerine “Netflix’t harika bir oyun deneyimi sunmak için yapacak çok işlerimiz var, bir oyunu yapmak yıllar alabiliyor bizde bu nedenle ilk oyun stüdyomuzun temellerini sağlam ve istikrarlı bir şekilde atıyoruz” dedi.

Bir diğer Netflix oyun haberi de, Oxenfree 2: Lost Signal’den, geliştiricisinin kalite endişeleri ve yerelleştirme için gereken ek süreyi gerekçe göstererek 2023’e erteledi.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 12:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2022 22:42
aha geliyor Brezilya ağdalı zenci cüce kraliçeli rpg oyunları
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2022 08:43
Sanane. Irkçılık yapmak için her fırsatı kolluyorsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2022 17:49
valla half life 3ü yapacaklarsa olur gordon freeman zenci olursada farketmez artık.
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2022 08:42
Hayatımda böyle boş yorum görmedim. İşsiz olduğun o kadar belli ki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2022 15:38
Yapar ama işi bilenlerle çalışmalı.Yoksa sonu amazon gibi olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix oyun stüdyosu kuruyor
İlginizi Çekebilir