Netflix platformu dünya genelinde ne kadar kullanıcıya sahip?

Ahmet Özçilingir 17.04.2018 - 15:18
Dünyanın en çok takip edilen dizi, film ve belgesel platformunun kaç abonesi var?

Geçtiğimiz günlerde, Cannes Film Festivalinin aldığı; Fransız Sinemalarında gösterime girmeyen filmler, festivalde yarışamazlar. Şeklindeki kararının üzerine, Netflix aday 4 filmini Cannes film festivalinden çekme kararı almıştı. Geleneksel sinema endüstrisi her ne kadar Netflix'i görmezden gelse de, dünyanın geri kalanı için bu durum, pek de öyle değil gibi görünüyor.

Netflix'in abone sayısı ne kadar?

Son açıklanan şirket raporlarına göre, Netflix'in dünya çapındaki üye sayısı 125 milyonu bulmuş durumda.  Şirket, ulaştıkları üye sayısının beklediklerinden de fazla olduğunu belirtti. Netflix'in yılın ilk çeyreğindeki net karı da, bir önceki sene ilk çeyrek rakamlarına göre, yüzde 63 artış göstererek, 290 milyon dolara ulaştı. Paylaşılan ilk çeyrek verilerine göre, yeni abonelerin 1 milyon 960 bini Amerika Birleşik Devletleri'nden, 5 milyon 460 bini de diğer ülkelerden geldi. 

Netflix'in Tv yapımlarıyla, hatta geleneksek sinemayla boy ölçüşecek seviyede içerik üretebilmesi için, abone sayısını ve gelirlerini arttırmaya ihtiyacı olduğu kesin. Görünen o ki rakamlar Netflix'in yanında. Bakalım açıklanan bu şirket beklentilerini aşan üye sayısı, ve net kar rakamlarından sonra, kullanıcılar Netflix'te büyük bütçeli yapımlar görebilecek mi?

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2018 00:04
tabi izleyici sayısı için bu rakamı 4 le çarpabilirsiniz. 1 aboneliği 4 kişi kullanabiliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix platformu dünya genelinde ne kadar kullanıcıya sahip?
İlginizi Çekebilir