Netflix Reklamlı Abonelik, Film İndirme İmkanı Sunacak

Tunay Şahin 3.11.2023 - 00:52
Netflix, sektörde bir ilk olarak, reklam destekli abonelik seviyesinde kullanıcılara indirme olanağı sunacağını duyurdu. Yenilikler ve beklenen özellikler haberimizin detaylarında.

Dünyanın önde gelen çevrimiçi yayın platformlarından Netflix reklamlı abonelik planını bir adım öteye taşıyarak, kullanıcılarına indirilebilir içerik sunacağını açıkladı. Bu yeni özellik, kullanıcıların reklam planlarındaki içerikleri indirerek, internete erişimleri olmadan da izlemelerine imkan tanıyacak.

Netflix Reklamlı Abonelik: Film İndirme Dönemi Başlıyor

Netflix, 12 aylık bir süreçte kullanıcı geri bildirimlerini ve Microsoft Advertising ile olan ortaklığını temel alarak, reklam destekli katmanını daha işlevsel hale getirmek için indirme özelliğini ekliyor. Yapılan resmi açıklamada, reklam destekli planlardaki kullanıcıların, 720p video kalitesi ve iki eşzamanlı akışın yanı sıra, "bu hafta sonuna kadar" indirme yapabilme özelliğine de kavuşacakları belirtildi.

Netflix Reklamlı Abonelik: Film İndirme Dönemi Başlıyor
Baş rolünde Arnold Schwarzenegger rol aldığı Netflix'in Fubar dizisi

Netflix, şimdiye dek benzeri görülmemiş bir hamleyle, indirilebilir içerikleri de içeren reklam destekli bir yayın planı sunarak, sektörde bir ilki gerçekleştireceğini vurguluyor. Ayrıca, 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren tanıtılacak olan yeni 'bing reklam formatı' ile reklamverenlerin, arka arkaya izlenen birden fazla bölüm üzerinden analiz yapabileceği ve bu sayede kullanıcıların üst üste reklamsız 4 bölüm izleyebileceği bir sistem planlandığı ifade ediliyor. Bu değişiklikle birlikte, kullanıcılar şu anda sadece 3 bölüm izledikten sonra bir reklamla karşılaşırken, yeni sistemde 4 bölüme kadar reklamsız izleme fırsatı bulacaklar.

İlginizi Çekebilir: Netflix, Platforma GTA Oyunu Eklemeyi Planlıyor

Netflix'in yenilikleri bununla da sınırlı değil. Şirket, 2024'ün başlarında, özellikle ABD'de başlayacak bir QR kodu gösterme özelliği üzerinde çalıştığını duyurdu. QR kodları, Netflix üzerinde yayınlanan reklamlar aracılığıyla izleyicilere ulaşacak. İlk sponsorluk anlaşması ise "Love is Blind" serisinin Frito Lay's Smartfood ile olan Başlık Sponsorluğu olacak. Ayrıca "Squid Game: The Challenge" ve "The Crown"ın final sezonu gibi yeni yapım ve sezonlar için de benzer sponsorluk anlaşmaları gündemde.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 01:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2023 11:04
Reklamlı abonelik ücretsiz olursa olur, öteki türlü saçmalık olur.
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2023 09:18
Sen ne zeki şeysin öyle kardeş :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2023 05:51
Schwarzenegger'i görünce aklıma geldi, bence en iyi Terminatör filmi Genisys. Netflix Witcher bile yapamadı, amatörler daha uygun karakterler seçmiş. Deloraine, Steel for Humans ya da Silver for Monsters yazın izleyin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix Reklamlı Abonelik
İlginizi Çekebilir