Netflix The Sandman dizisi hakkında tüm bildiklerimiz

Murat Oktay 14.06.2022 - 18:11
Netflix'te yayınlanacak Neil Gaiman'ın The Sandman dizisi bu yaz gösterime girecek. Yapım hakkında bildiklerimizi bir araya getirdik.

2022'de Netflix'e gelen en büyük dizilerden biri DC çizgi romanından uyarlanan The Sandman dizisi olacak. Şu ana kadar ortaya çıkan tüm bilgileri derleyerek, yaklaşmakta olan Netflix şovu hakkında şimdiye kadar bilinenleri derledik.

The Sandman dizisi, usta yazar Neil Gaiman'dan

Neil Gaiman'ın çılgın çizgi romanı The Sandman'in TV ya da sinemaya uyarlanması pek mümkün olarak görünmüyordu. Elbette, hem sinema hem de TV için birkaç girişimde bulunuldu, ancak yazar hepsini geri çevirdi ve doğru zamanı bekledi. 2014'te, Joseph Gordon-Levitt ve Gaiman ile bir film uyarlaması üzerinde çalışsalar da, görüş farklılıkları sebebi ile ortaya çıkmadı. Netflix, Gaiman'a çizgi romana sadık bir seri hale getirme isteğiyle gittiğinde, hem büyük bir bütçe hem de güçlü bir oyuncu kadrosu vaadiyle gittiğinde, Gaiman'ın bunu geri çevirmesi mümkün olmadı.

Netflix, Temmuz 2019'da, The Sandman romanlarının TV uyarlaması için bir basın açıklaması yayınladı. Aslında, bunu yaparken, DC Entertainment'ın şimdiye kadar ürettiği en pahalı TV şovu rekorunu da kırmayı hedefliyorlardı. Gösteri sorumlusu Wonder Woman'da yazarlığını ispat eden Allan Heinberg ve Batman Begins, The Dark Knight filminde yapımcı rolünü üstlenen David S. Goyer ile güçlü bir ekip yer alıyor.

Son olarak yayın tarihi duyurusu için diziye ait aşağıdaki fragmanı yayınlandı.

The Sandman nedir?

Kum Adam, uzayı ve zamanı aşan, bizi Dünya'nın ötesinde efsanevi topraklara ve garip alemlere götüren bir destandır. Tarihi ve efsanevi ikonik figürlerle doludur. Örneğin, William Shakespeare, Thor, Orpheus gibi bir çok ikonik karakterin zaman içinde yapımda yer alacağını da göreceksiniz. DC evrenindeki yeri göz önüne alındığında, Martian Manhunter ve John Constantine dahil olmak üzere DC Canon'dan da ara ara bahsetmesi oldukça mümkün.

The Sandman Dizisi - Netflix

Çizgi romanın 10 cildinin tamamı, Morpheus, Kai'ckul, Sandman ve sayısız diğer isimleri olan "Dream of the Endless" adlı karakteri takip ediyor. Adı ve görünüşü, onu kimin gördüğüne bağlı olarak sürekli bir değişim içinde. Düşlerin Hükümdarı olarak görevlerini yerine getirmesi için çıktığı yolda ona katılacağız.

Eylül ayında, Netflix'in TUDUM etkinliğinda yayınlanan kısa teaser, hikayenin açılışını içeriyordu. Roderick Burgess (Charles Dance) ve okültistler, Ölümü yakalamak ve hapsetmek için bir ritüel gerçekleştiriyor. Ancak, Dream (Tom Sturridge) kız kardeşi yerine yakalandığından, ritüel plana göre gitmez ve hikaye başlar.

The Sandman Dizisi - Netflix

The Sandman kaç bölüm olacak?

The Sandman'in ilk sezonu birer saatlik 11 bölümden oluşacak. Gaiman, ile yapılan bir röportajda her bölümün "çılgınca farklı" olduğunu söyledi. "İlk bölümü izlerken her şeyi anladığınızı düşünecek ancak karşınıza çıkacak ufak bir ayrıntı ile aslında bir sonraki aşamanın ne olacağını merak etmeye başlayacaksınız" diyor ve ekliyor "The Dreaming isimli 2. Bölümde, Gargoyle Gregory ile tanışacaksınız. 5. Bölüm, herhangi bir şeyin olabileceği kadar karanlık ve travmatik iken 6 Bölümde muhtemelen en iyi hissettiren bölümü izleyeceksiniz."

Görülen o ki, son derece kaotik bir yapıda ilerleyecek olan yapım, bir sonraki bölümü de hiç beklemeden izlememizi hedefliyor.

The Sandman Dizisi - Netflix

Netflix'teki The Sandman hangi çizgi romanları kapsayacak?

Birinci cilt "Prelüdler ve Geceler", ikinci cilt "The Doll's House" ve üçüncü cildin ilk yarısı olan "Dream Country"yi kapsar. Hedef, elbette, tüm çizgi romanları, gösteri sona ermeden uyarlamaktır. Mesela Cowboy Bebop'un iptalini düşünecek olursak, Gaiman daha önce böyle bir olayı önlemek için çeşitli güvenlik ağlarının bulunduğunu belirtmişti.

Netflix yapımı dizinin resmi özeti ise şöyle: "The Sandman'de çağdaş kurgu, tarihî drama ve efsane kusursuzca iç içe geçiyor. Modern mit ile karanlık fantezinin zengin bir harmanı olan yapım hem Düş Kralı Morpheus'un uzun varoluşu boyunca yaptığı kozmik ve insani hataları onarma sürecinin hem de onun yaptıklarından etkilenen insanların ve yerlerin öyküsünü aktarıyor."

The Sandman Dizisi - Netflix

Hayranlar, Dream'in çizgi romanlardaki en önemli özelliklerinden biri olan gözlerinin yerine yıldızların olmamasından endişe duyuyorlar. Bunun nedeni tamamen yıldızların Dream'in duygusunu normal gözler kadar yansıtmamasından kaynaklanmaktadır.

The Sandman'deki The Endless kimdir ve onları hangi oyuncular canlandırmaktadır?

Dream, Sonsuz olarak bilinen yedi kozmik varlıktan biridir. Temel olarak, yaşam için gerekli olan kavram ve fikirlerin insani görünüm altında kişileştirmeleridir. Dream'in altı kardeşi: Death, Desire, Destiny, Despair, Delirium ve Destruction.

Beklendiği gibi, Netflix bu uyarlamayla hiçbir masraftan kaçınmıyor. İlk olarak, yedi Sonsuz'a bir göz atalım ve kim olduklarını ve onları kimin oynadığını kısaca gözden geçirelim. Bu karakterlerden bazılarının henüz yayınlanmadığını unutmayın.

The Sandman karakterleri

Dream (Rüya)

Tom Sturridge'in canlandırdığı Dream, serinin baş karakteri. Dream, herkesin uykuya daldığında gittiği yer olan The Dreaming'e hükmeden asık suratlı ve huysuz bir varlıktır. Birçok kardeşi gibi Dream de soluk teni ve üç güç totemiyle tanınır: Bir yakut, bir kese kum ve ölü bir Tanrı'nın kemiklerinden dövülmüş miğferi.

Death (Ölüm)

Kirby Howell-Baptiste tarafından canlandırılan Death, Dream'in akıllı ablası. Death'in eğlenceli ve iyimser gotik kişiliği, kardeşiyle mükemmel bir tezat oluşturuyor. Görünüşü dizi boyunca değişse de, gözünün altında bir Horus'un Gözü ile her zaman bir Ankh takmış olarak görülebilir.

Desire (Arzu)

Mason Alexander Park tarafından canlandırılmakta. Serinin bir antagonisti olan Arzu (Desire), istediğiniz her şeydir. Onlar ne erkek ne de kadındır ve onların alanına Eşik denir; başlı başına bir heykel. Arzu, yaz şeftalisi kokar, genellikle beyaz giyer ve kırık camdan kalp armasına sahiptir.

Despair (Çaresizlik)

Donna Preston tarafından oynanmaktadır. Desire'ın ikizi, Despair, üzücü bir göründedir. Kendini sakatlamak için kullandığı çengelli bir yüzük yüzünden kanayan yarası her zaman çıplak bir halde.

Delirium (Delilik)

Kendine ait bir dünyada yaşayan, renklerle dolu olan Delirium genellikle neşeli ve coşkuludur, ancak aynı zamanda çok güçlü bir mizacı vardır. Söyledikleri nadiren bir anlam ifade eder. Bir zamanlar Lokumdu ama zamanla hiçbir açıklama yapılmadan değişti. Bu, tüm seri boyunca bir gizem olmaya devam ediyor.

Destiny (Kader)

Henüz kimin canlandıracağını bilmiyoruz. Kader, olan ve olacak her şeyi bilendir. Tüm yolların buluştuğu bir labirentinin merkezinde yaşıyor. Kör olmasına rağmen, vücuduna zincirlerle bağlı Ruhlar Kitabını taşıyor. Kitap, tüm zamanlarda olan her şeyi anlatıyor.

Destruction (Yıkım)

Son derece güçlü bir karakter. Yıkım, insanlığın rolünü yerine getirmesi için gerekli olmadığını anladıktan sonra konumunu terk eden tek Sonsuz'dur. Günlerini barış ve huzur içinde yaşamakta. Çizgi romanlarda ilk olarak “Brief Lives”ın 7. cildinde görünüyor. Bu sebeple Netflix dizisinde görmemiz pek olası değil.

Diğer oyuncular:

Lucifer - Gwendoline Christie

Game of Thrones'ta Brienne of Tarth rolüyle tanınan Christie, şimdi Cehennemin Hükümdarı Lucifer. Teknik olarak, Lucifer TV şovunda Tom Ellis'in oynadığı karakterle aynı. Lucifer, ilk cilt olan “Prelüdler ve Geceler”de öne çıkıyor ve seri boyunca dönemsel periyodik olarak ortaya çıkıyor.

The Sandman Lucifer

Roderick Burgess - Charles Dance

Burgess, Kadim Gizemler Tarikatı'nın lideridir. Ölümü yakalayıp hapsetmeye yönelik beyhude girişimiyle destanı başlatan kişi.

The Sandman Burgess

Lucienne -Vivienne Acheampong

Çizgi romanlarda Lucien, The Dreaming'in yerleşik sivri kulaklı kütüphanecisidir. Yazılı olup olmadığına bakılmaksızın, hayal edilen her kitabın kaydını tutar.

Cain (Kabil) - Sanjeev Bhaskar ve Abel (Habil) - Asim Chaudhry

Cain ilk yırtıcıdır ve Abel de onun ilk kurbanı. Her ikisi de The Dreaming'in sakinleridir. Habil, Sırlar Evi'nde yaşarken, Cain Gizem Evi'ni işgal eder. İkili, Cain'in sürekli olarak Abel'ı korkunç şekillerde öldürdüğünü görünce komik bir şekilde rahatlarlar, ancak asla ölü kalmaz. Cain sadist ve zalim iken, Abel arkadaş canlısı ve naziktir.

Korintli - Boyd Holbrook

Bir rüya olduğu gibi, bir kabus da olmalı. Ve Korint tam olarak budur. Dream tarafından yaratılan Corinthian, acımasızdır. Örneğin, çizgi romanda, kendi seri katil kongresi “Cereal Convention”ı oluşturuyor. Elbette onun en belirgin özelliğinden bahsetmeden bahsetmek de gerekiyor: Göz yuvalarının yerinde bulunan dişler.

Johanna Constantine - Jenna Coleman

Popüler DC karakteri John Constantine'in büyük büyük annesi olan Johanna Constantine'i, Doctor Who dizisinden de Clara olarak tanıdığımız Jenna Coleman canlandıracak. Çizgi romanlarda Johanna, John'un atasıdır, ancak dizi ona John'un hikayesini vermiş gibi görünüyor. Dream, Johanna'dan kum kesesini kurtarmasına yardım etmesini ister. Rüya kralını mutlu edebilmek için yola çıkacaktır elbette.

Kısa hikayesi: Lord ve Leydi Konstantin kızı olan Joanne, ailesi vatana ihanetten asıldığında genç yaşta yetim kaldı. Unvanı elinden alındı ve yoksulluk içinde yaşamaya zorlandı. Şansı, 1785'te Kral III. George ondan Pandora'nın Kutusu'nu geri almasını istediğinde döndü. Başarırsa, unvanı eski haline getirilecek ve bir mülk kazanacaktı. Başarıyla, asil unvanı eski haline getirildi ve Fawney Rig olarak yeniden adlandırdığı Blackwood Malikanesi'ni devraldı.

The Sandman Dizisi - Jenna Coleman - Johanna Constantine

Matthew the Raven - Patton Oswalt

Matthew, Patton Oswalt tarafından seslendiriliyor. Matthew, Raven of the Dreaming olmadan önce, Alan Moore'un Swamp Thing çizgi romanlarında Matthew Cable olarak göründü. Matthew, Dream'in sadık elçisidir.

John Dee - David Thewlis

John Dee, diğer adıyla Doctor Destiny, çizgi romanın ilk cildindeki ana düşman. Morpheus hapisteyken Dreamstone'a sahip olduktan sonra, dünyayı korkutmaya çalışır. Bir lokantada bir grubun kontrolünü ele geçirmek için yakutu kullandığı bölüm, DC tarihinin en rahatsız edici çizgi romanlarından biri olarak kabul ediliyor. Aynı hikaye, TV şovunun 5. bölümünde oynayacak.

Lyta Hall - Razane Jammal

DC Canon'da daha az bilinen karakterlerden biri olan Lyta Hall, Wonder Woman ve Steve Trevor'ın kızıdır. Lyta, çocuğu Daniel, Dreaming'in içinde şekillendiğinde hikayeye dahil oluyor.

Netflix The Sandman'in çıkış tarihi var mı?

The Sandman, Ekim 2020'de çekimlere başladı. Yayıncı platform dizinin yayın tarihi olarak 5 Ağustos 2022 tarihini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

The Sandman 2. sezon olacak mı?

İlk sezonun, çizgi roman serisinin ilk üç cildinden biraz daha azını kapsamasından ötürü, devam etmesine kesin gözü ile bakabiliriz. Her ne kadar yayıncı The Sandman dizisini iptal etmeyeceğinin garantisini verse de, sürekliliğine izleyicilerin tepkileri karar verecektir. Ayrıca gelen duyumlar, dizinin 2. sezonun aktif olarak geliştirildiğini söylüyor, ama yine de beklememiz gerekecek.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2022 15:01
Sandman (Wesley Dodds) is a fictional superhero who appears in American comic books published by DC Comics.
Bu bir süper kahramn dizisidir arkadaşlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2022 12:27
2 sezon zor dayanır. Süper kahraman- anti kahraman tarzı filmleri kimse sevmiyor artık, korku severleri de bu tarz klişe bir şeyle ikna edemezsiniz, neresinden tutarsan elinde kalıyor.
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2022 14:57
Konu polisiye romantik karışık, korku veya süper güçlerle alakası yok abi.
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2022 10:26
sandman ı bir kahraman ya da anti kahraan değildir. seriyi bilmiyorsun sanırım ama çok büyük bir hayran kitlesi vardır ve edebi olarak çok güçlü bir seridir, neil gaiman gibi bir adamın kaleminden çıkmıştır hikayesi. sorun bence neflix nasıl anlatacak bu hikayeyi.
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2022 10:23
E iyi de Sandman'in zaten bahsettiğin şeylerle uzaktan yakından alakası yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2022 19:27
Oyunculara pronouns'larını paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum, kazayla kendilerine yanlış şekilde hitap edebilirdim. Gerçi Donna baya bildiğin Namık Amcama benziyor, ona "he/him" desek çok mu ayıp olur acaba?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix The Sandman dizisi
İlginizi Çekebilir