Netflix, The Witcher'ı kendi bünyesindeki en yüksek bütçeli dizi yapacak(mış)

Onur Güner 1.06.2017 - 19:02
Ortaya atılan söylentiler de cabası
Polonya'nın J.R.R Tolkien'i olan ünlü yazar Andrzej Sapkowski'in ortaya çıkardığı The Witcher kitap serisi bildiğiniz gibi birçok projede kendine yer bulmuştu. Fakat CD Project tarafından yapılan The Witcher'ın 3 serilik oyunu, dünya genelinde neredeyse kitaplarından daha fazla ses getirmişti. Fantastik ve canavarlarla dolu bir evrende geçen hikâyeyi kuşkusuz ki hepimiz çok sevdik. Ve sonunda ben de dahil The Witcher serisi hayranlarının beklediği haber gelmiş, dijital film ve dizi platformu Netflix, The Witcher'ı bir televizyon dizisi haline getireceğini söylemişti. Dizinin yapılacağından sonra başka açıklama gelmemişti. Ancak Netflix hemen dizinin resmi sayfasını oluşturmuş ve drama serisinde oldukça farklı olan bir aile, tehlike bir dünyada beraber savaşacaklar notunu düşmüştü. Şimdi ise serinin hayranları ortaya yeni söylentiler ortaya attılar. Söylentilere göre Netflix'in bahsettiği bu aile, sadece Ciri veya Yennefer'dan ibaret olmayacak. Yani Geralth'ın ''ailem'' dediği ve bizim şu ana kadar görmediğimiz farklı karakterler de diziye eklenebilir.

Netflix, The Witcher'ı kendi bünyesindeki en yüksek bütçeli dizi yapacak(mış)
Ayrıca şirket dizinin senaryosunun yazımında ve görsel efektler konusunda oyunun yapımcısı CD Project Red ile ortaklaşa çalışmayı düşünüyormuş. Ancak kitapların yazarı Andrzej Sapkowski'nin senaryo ekibinin başında olacağı kesin. Bir diğer söylentilerden biri ise, bildiğiniz gibi dizinin yönetmen koltuğuna arası CD Project Red ile iyi olan ünlü yönetmen Tomasz Baginski oturacak. Ünlü yönetmen muhteşem bir The Witcher evreninin en önemli unsuru olarak müzikleri olduğunu düşünüyormuş. Bu yüzden ise Thomasz, dizinin müzikleri için The Witcher 3'ün de müziklerini yapan ünlü müzisyenler Pawel Blaszczak ve Adam Skorupa ikilisinin peşindeymiş. Söylenene göre ünlü yönetmen, bu iki müzisyeni ikna etmek için deyim yerindeyse kırk takla atıyormuş. Bir diğe dedikodu ise Netflix, diziye şu ana kadar yaptığı yapımlardan daha çok bir bütçe ayırmış. Hatta yine söylenene göre şirket, dizinin yapım fonunu ayarlayabilmek için bankaların nabzını bile yoklayabilirmiş. Bildiğiniz gibi şirket şu ana kadar en çok bütçeyi yaptığı The Crown dönem dizisi için ayırmıştı. Netflix dizinin ilk sezonu için tam 130 milyon dolardan fazla para harcamıştı.

Şayet bu iddialar doğru ise ve The Witcher en pahalı dizi olacaksa muhtemelen bir sezonluk bütçesi 150 milyon dolardan fazla olacak. Ama bütçeyi yani kaliteyi biraz daha üstün tutmak isteyen şirket, yerel produksiyon şirketleri ile beraber çalışacak. Bu şirketlerden biri olan Platige Image ise Polonya Sanat ve Kültür Bakanlığı'ndan proje için bütçe yardımı başvurusu yapacak. Yani dizinin bir sezonluk bütçesi 150 milyon dolardan bile daha fazla olabilir. Sizce Netflix nasıl bir The Witcher evreni hazırlıyor olabilir? Bu kadar büyük bütçeli bir diziden beklentileriniz ne kadar yüksek?
Yorumlar 28
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 16:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
D3adMan
D3adMan 1.06.2017 22:15
Witcher evrenini ve oyunlarını çok seviyorum dizi kararı da güzel ama Sapkowski projede olmasın ya . Şahsi fikrim kitaplar ( ki bölüm bölüm hikayeler anlatıyor ) oyunların yarısı kadar ilgi çekici değil .
MK Okuru
MK Okuru 24.01.2020 21:03
kardeşim oyunlarının hikayesinide sapkowskinin yazdığını bilmiyorsun sanırım
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2018 15:02
sanırsam 8 kitaplık bir serinin sadece ilk iki kitaplarını okumuşsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2017 15:04
sense8 bu yüzden mi iptal oldu diye düşündürmedi değil hani

---

Olabilir sevgili okur. Şirket The Witcher için fon oluşturmak adına diğer programları bitirebilir. O zaman soru şu. Acaba The Witcher için bu kadar şey yapan Netflix, gerçekten beklenileni verebilecek mi?

-Onur
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2017 19:49
Sense8 ve The Get Down evet bu yüzden iptal edildi.

---

Eğer bu doğruysa MK okuru, ortalık karışır. :D
Şaka maka sizce Netflix fon için başka proje iptal eder mi?
-Onur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2017 19:48
Gereksiz bir proje oyunlar zaten sinema teknolojisini çoktan icne dahil etmişken böyle riskli bir şeye bulaşmamaları lâzımdı
Witcher ekrana yansıtılması zor bir seri kitabı okuyan ve oyunu oynayanların çoğunluğu beğenmez zaten gelenek bu.
Ki oyunlar diziler ve filmlerden daha iyi olmuşken.
İnsanlara
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hickey
Hickey 2.06.2017 14:38
Kitap serisi ve oyun serisi gibi mükemmel olabilirse Game Of Thrones'u geçebilir ki Witcher evreni bundan kat kat daha güzel.

Dizi muhtemelen bekleneni vermeyecek ve ilk sezonda gömülecek. Ne zaman büyük beklentiler olsa istendiği gibi olmuyor.
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2017 18:41
Game of Thrones Evreni çok daha ayrıntılı. Güzellik konusunda yorum yapamam göreceli ama Witcher biraz daha basit kalıyor game of thrones önünde.

---

Evrenin derinliklerini mi anlatamamış yazar yoksa betimlemeler mi zayıf kalmış okur?

-Onur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2017 17:23
Onur supernatural veya lucifer tarzı yeni bir "şirke koşarken" geldiği belli. çokta başarılı olacaktır. her bölüm yeni bir monster ve bu hikayenin üzerine kurgulanmış büyük resim.

Şu ruhu yakalasalar yeter

https://www.youtube.com/watch?v=FoWO1X37X3Y
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix, The Witcher'ı kendi bünyesindeki en yüksek bütçeli dizi yapacak(mış)
İlginizi Çekebilir