Netflix yayın kalitesini eski haline getirmeye başladı

Berat Darıcı 18.05.2020 - 10:29
Netflix yayın kalitesini başta Avrupa olmak üzere yükseltmeye başladı. Disney Plus Percy Jackson'ın dizi uyarlaması ile gündemde.

Geçtiğimiz aylarda insanların pandemiden dolayı dünya genelinde evlerine kapanmaları ile internet üzerinde yoğun bir trafik başlamıştı. Başta Netflix yayın kalitesini düşürmüştü. Ardından Sony, Youtube, Amazon, WhatsApp, Apple ve Valve gibi pek çok dünya devi kısıtlamalara gitmişti. İlk normalleşme süreci ise kısıtlamalara ilk başlayanlardan birisi olan Netflix ile başladı.

Covid-19 sebebiyle otomatik yayın kalitesinde bazı bölgelerde ise devlet isteği ile en yüksek yayın kalitesinde sınırlama uygulayan firmalar, hayatın yavaş yavaş normale döndüğü bölgelerde kısıtlamaları kaldırmaya başladılar. En çok yayın platformlarının internet altyapısını etkilediği biliniyor.

Netflix yayın kalitesi normale dönüyor

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Netflix 4K yayın kalitesine ve yüksek bant genişliği ile indirme yapılmasına tekrardan izin vermeye başladı. Danirmarka, Norveç, Belçika, Almanya ve Fransa için yavaş yavaş Netflix tarafında normalleşme başladı.

Kısıtlamalarda Steam, otomatik güncellemeler için otomatik indirme saatlerini değiştirmişti. WhatsApp video sürelerini kısıtlamış, Youtube ise bölgeden bölgede değişecek şekilde otomatik oynatılan videoların yayın kalitesinde düşüş yapmıştı.

Netflix ile Disney Plus'da büyüme gösterdi

Netflix hali hazırda elinde bulunduğu içerik ile salgın boyunca insanların başvurduğu adreslerden birisi oldu. Servisin aksiyon filmi Extraction dünya çapında büyük ilgi gördü. Filmin ikincisi için hazırlıklar başladı. Dünya genelinde pandemi sırasında en çok ilgi çeken içerikler arasında "Star Wars: The Clone Wars" (Disney Plus), "The Mandalorian" (Disney Plus), "Stranger Things" (Netflix), "Money Heist (La Case de Papel)" (Netflix), "Outer Banks" (Netflix), "Titans" (DC Universe), "Harley Quinn" (DC Universe), "The Witcher" (Netflix), "Narcos: Mexico" (Netflix) gibi yapımlar bulunmakta.

Netflix yayın kalitesini eski haline getirmeye başladı

Netflix son yıllarda ülkemize özel içeriklerde de artışa gitmiş durumda. Dünya genelinde izlenmeye sunulan Türk yapımı diziler gelmeye devam edecek gibi duruyor. Disney Plus açıldığı zamandan günümüze kadar rekor büyüme gösterdi.  Son zamanlarda Disney Plus, Percy Jackson'ın dizi uyarlaması ile gündemde. Yapımın çekimleri Fox 21 TV stüdyolarında yapılacak. Kitapları 40'ın üzerine dile çevrilen Percy Jackson, sadece ABD'de 30 milyondan fazla kopya sattı. Percy Jackson'ın gişede başarı göstermiş filmleri de bulunmakta.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix yayın kalitesini eski haline getirmeye başladı
İlginizi Çekebilir