Netflix yeni abonelik planı geliyor

Emir Özkayalar 11.05.2022 - 15:59
Hisse senetlerinde yaşanan düşüşlerle gündeme gelen Netflix bu kez yeni abonelik planı ile durumları düzeltmeyi planlıyor.

Netflix yeni abonelik planı geliyor. Uzun zaman önce eğlence sektöründe Netflix başı çekiyordu ve yeni bir sektörün kapılarını açmıştı. Televizyon programları eskisi kadar revaçta değildi. Bunun en büyük sebepleri olarak uygulanan sansürler ve yaratıcılıktan uzak kopya işlerin çok çıkması gösterilebilir. Netflix ile başlayan internet yayıncılığı bütün bu problemleri ortadan kaldırıyordu. Ancak bu işe yeltenen tek firma Netflix olarak kalmadı.

Birçok büyük firma sektöre elini attı ve Netflix ile başa çıkabilmek için farklı abonelik servisleri sundu. Bunlardan en önemlisi kısa reklamlar izleten ve nispeten diğer platformlara göre daha ucuz olan abonelik servisiydi. Bu sayede hem reklamlardan kazanılıyordu hem de ucuz olması nedeniyle daha fazla müşteriyi kendi platformlarına çekmeyi başarıyorlardı. Bu nedenle Netflix yeni abonelik planı hazırlıkları içerisinde ve bu senenin sonuna doğru çıkartmak istiyor.

Netflix yeni abonelik planı yıl sonuna kadar çıkacak

Netflix yeni abonelik planı geliyor

Netflix 2022’nin ilk çeyreğinde 200,000 abone kaybetti ve bu çeyrekte 2 milyon daha kaybetmeyi beklediği söyleniyor. Kitaplığının küçülmesi ve standart planının fiyatındaki artışlar bunu hızlandıran etmenlerden denilebilir. Bu durum hisse senetlerinde düşüşe yol açtı. Şimdiyse reklamların olduğu yeni bir abonelik servisi çıkartmak istemesi pek de şaşırtıcı gözükmüyor. 

The New York Times’da yayınlanan bir habere göre Netflix, reklamların olduğu yeni abonelik servisini yıl sonuna kadar sunmayı planlıyor. Bu hareket muhtemelen abone sayısını arttıracak ve hisse senetlerinde belli bir artışa sebep olacaktır. Ayrıca Netflix yıl sonuna kadar şifre paylaşımına da son vermeyi planlıyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2022 22:06
batacakkk sen 4 sezonu tr dublaj yap 5 sezonda yapma olcak işmi
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 11.05.2022 18:27
bide reklam mı izletecekler iyice düştüler :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2022 17:19
Netflix'e gelen bir yapım aynı saat internete düşebiliyorken, neden o kadar para versin insanlar ? Bana kalırsa fiyatları dibinde dibine çekip abone toplamaları lazım. Yoksa reklamlı paket falan yaş o işler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2022 17:02
hah reklamlarla birlikte tam çer çöp platformuna dönsün de bitsin bu iş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix yeni abonelik planı geliyor
İlginizi Çekebilir