Netflix, yeni bir oyun stüdyosu satın aldığını duyurdu

Eren Eroğlu 29.09.2021 - 13:25
Geçtiğimiz aylarda oyun sektörüne gireceğini açıklamış olan Netflix, ilk oyun stüdyosu olan Night School Studio'yu satın aldı.

Netflix, Oxenfree ve Afterparty gibi yapımların arkasındaki geliştirici ekip olan Night School Studio'yu satın aldığını resmî olarak duyurdu. Netflix'in oyun sektörüne gireceğini duyurmasından bu yana satın alınılan ilk oyun stüdyosu olan Night School Studio ekibi, Netflix gibi büyük bir markaya dâhil oldukları için oldukça memnun gözüküyor.

Netflix, yeni bir oyun stüdyosu satın aldığını duyurdu

Night School Studio'nun kurucusu olan Sean Krankel, Netflix'e katılmalarının onlar için çok büyük bir fırsat olduğunu, stüdyolarının kendi özgün anlatım ve tasarım tarzına sahip oyunlar tasarlamaya devam edeceğinden bahsederken; geliştirme sürecinde olan Oxenfree II'de herhangi bir değişiklik olmayacağını da açıklamış bulunuyor. Stüdyonun en başarılı oyunlarından bir tanesi olan Oxenfree'nin devam oyunu Oxenfree II: Lost Signals'ın Türkçe dil desteği ile birlikte 2022 yılı içerisinde çıkması bekleniyor.

Netflix, yeni bir oyun stüdyosu satın aldığını duyurdu

Netflix'in dizilerine ve filmlerine benzer şekilde, oyunlar da hizmetin abonelik sistemine dâhil olacak ve hiçbir reklam veya uygulama içi satın alımın olmaması gibi bir avantajı da içerisinde barındıracak. Oyun sektörüne de adım atmış olan dev şirket, ilk oyun stüdyosunu satın almış gibi gözüküyor. Artık Netflix'e ait bir stüdyo olan Night School Studio'nun yeni oyunu, Oxenfree II: Lost Signals, 2022 yılı içerisinde; Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Klasik Mac OS ve Microsoft Windows için piyasaya sürülecek.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
maxpayne59
maxpayne59 1.10.2021 20:39
ilk zenci gay karakterli oyun olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix, yeni bir oyun stüdyosu satın aldığını duyurdu
İlginizi Çekebilir