Netflix yöneticileri yeni Organize İşler filmine bayılmış

Furkan Güler 19.02.2019 - 11:26
Biz farklı bir film izledik sanırım.

1 Şubat tarihinde vizyona giren Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filmi, maalesef çoğu seyirci üzerinde beklentileri karşılamadı ve ilk filmin gölgesinde kaldı. İlk filmiyle kendini sevdiren seri, sonrasındaysa Netflix'te yayınlanmıştı. Ancak filmin Netflix'te yayınlanması tepkileri üzerine çekmişti. Netflix'in satın aldığı film hakkında ortaya ilginç bir bilgi çıktı.

Netflix yönetimi, Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filmini oldukça sevmiş

Sputnik'in haberinde yazana göre göre Cengiz Semercioğlu, yazısında "Netflix yönetimi, Organize İşler Sazan Sarmalı'nı daha vizyona girmeden önce, Amsterdam'daki özel bir gösterimde izlemiş. Ve filme bayılmışlar, çekim tekniğine, hikayesine, karakterlerine… "Türkiye'de bu kalitede filmler çekildiğini bütün dünyaya göstermeliyiz" demişler. Hatta vizyonla aynı anda Netflix'te gösterilmesi için büyük baskı oluşturmuşlar… Masada "aynı anda, ilk hafta sonunda, ikinci hafta sonunda, dördüncü hafta sonunda göstermek" gibi seçenekler varmış. Açıkçası BKM tarafı dördüncü hafta sonrasında Netflix'e verme eğilimindeymiş, ancak baskıya iki hafta dayanabilmişler. Netflix'in Türkiye'deki abone sayısının 170-200 bin arasında olduğu tahmin ediliyor…

Bu konuda bugüne kadar hiç net bir açıklama yapmadı Netflix cephesi…İşte bu rakamı 2019'da çok daha yukarılara çekmek için atılmış bir adım bu. Yurtdışında yaşayan Türkler de doğal hedef kitlesi durumunda. Sadece sinemada değil, diziden ortaklıklara, film yapımına kadar Netflix'in bu tür agresif adımlarını sık göreceğiz. Bu arada ilginç bir not daha: Netflix'te gösterime girmesinin Organize İşler'in hafta sonu gişesine etkisi yüzde 5 oranında olmuş… Normal seyrinde olması gerekenden sadece yüzde 5 kayıpla kapamış hafta sonunu film. Tabii insanlar duydukça bu hafta oran yükselebilir…" söyleminde bulundu.

Ancak Netflix yönetiminin aksine Türk izleyiciler filmi, senaryo anlamında basit buldu. Ayrıca filmin sonunu beğenmediğini söyleyen sinemaseverler, Yılmaz Erdoğan'dan daha iyi bir film bekliyordu.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2019 15:35
ben filmi sinemada izledim ve çok beğendim. ata demirer'in sahnesinde gülmekten ağladım, bilmiyorum belki ruh halim buna müsaitti.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2019 15:04
bir tek Senaryo kötü olsa yine iyi. iyiki bir drone var en masraflı şey oymuş sanırım filmdeki.
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2019 10:18
Sende youtubeda gördüğün yorumu gelmiş buraya yazmışın
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2019 20:12
ilk filmi izlemediğin nekadarda belli oluyor, o drone çekimleri ilk filmdede vardı ve organize işler filmi nde ikonik bir çekimdir. Bir nevi star warstaki basit sahne geçiş efektleri gibi the last jedi gibi güncel bir filmde bile var çünkü klasikleşmiş bir hareket bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2019 01:00
Peki neden sadece Türkiyede gösteriliyor o zaman? Netflix globalde de göstersin böyle düşünüyor ise. Ya da büyük bir yalan bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2019 13:54
Sonra da ağlamasınlar vay efendim gidilmiyor sinemalara diye. Şahsen bir sürü abazanın yanında kız arkadaşımla film izleyeceğime alırım hazır patlamış mısırımı evimde mis gibi rahat rahat izlerim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2019 13:18
Netflixe göre Death Note filmi de güzel aml
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix yönetimi yeni Organize İşler filmine bayılmış
İlginizi Çekebilir