Netflix'in ilk Türk dizisi süper kahraman odaklı olacak!

Ersin Kılıç 29.05.2017 - 11:20
Dizinin konusu açıklandı
Netflix geçtiğimiz günlerde özel bir sunum yapmış ve bu sunumda platform için özel olarak hazırlanan ilk Türk dizisinin müjdesini de vermişti. Bu dizinin duyurulmasından sonra konu ile ilgili dedikodular da gelmiş hatta olayın işid odaklı olacağı da belirtilmişti. Bu dedikoduları çok hızlı bir şekilde yalanlayan Netflix, merakla beklenen Türk dizisinin konusunu sonunda açıkladı. Konu ile ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde;

Dünyanın lider eğlence ağı Netflix, uluslararası içerik yatırımlarını sürdürüyor. Son olarak Türkiye’deki ilk orijinal dizi yapımının imzalarını attığını duyuran Netflix, merakla beklenen projenin detaylarıyla ilgili ipuçları vermeye başladı. Osmanlı ve Türk efsanelerinin yanı sıra tarihten esinlenen bir kahramanlık hikayesini anlatacak olan 10 bölümlük dizi, Netflix adına Türkiye’de yazılıp çekilecek. Dizi, 2018 yılında tüm dünyada aynı anda, sadece Netflix’ten izlenebilecek.

Drama türü dizinin konusu şöyle: “Genç bir adam, özel güçlere sahip olduğunu keşfeder. Şimdi İstanbul’u yok etmek isteyen karanlık güçlere karşı, şehri ve tüm insanlığı korumak için elindeki bu güçleri kullanmayı öğrenmesi gerekmektedir. Bu yolculukta kendisine yardım edecek arkadaşlarıyla harekete geçmekten başka çaresi yoktur.” İstanbul’un zengin kültürel geçmişini ekrana yansıtacak olan dizi, izleyiciyi bu sihirli şehrin kalbinde sürükleyici bir keşfe çıkaracak.

Netflix'in ilk Türk dizisi süper kahraman odaklı olacak!
Netflix’in ilk Türk orijinal dizisi, Onur Güvenatam baş yapımcılığında, İstanbul merkezli O3 Medya tarafından çekilecek. Bu dizi, Muhteşem Yüzyıl ve Ezel gibi tüm dünyadaki Netflix üyeleri tarafından sevilerek takip edilen lisanslı Türk dizileriyle birlikte Netflix’in sunduğu geniş Türk içeriklerini güçlendirecek.

Netflix Uluslararası Orijinal Diziler Başkan Yardımcısı Erik Barmack, Türk yapımla ilgili olarak şunları söyledi: “İlk orijinal Türkçe dizimizi çekecek olmaktan dolayı heyecanlıyız. Genç, dinamik ve heyecan verici olan bu yepyeni projede O3 ile birlikte çalışıyoruz. Netflix’in bu muhteşem Türkçe yapım için en ideal uluslararası platform olacağına inancımız tam ve bu yıl içerisinde daha fazla detay paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

O3 Medya kurucu ortağı/yapımcı Onur Güvenatam ise şöyle konuştu: “Netflix’in Türkiye’deki ilk orijinal dizisini çekmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yeni türün ülkemizde bir dönüm noktası olacağına ve yalnızca Türk izleyicisi değil, dünya izleyicisine de aynı şekilde hitap edeceğine inanıyoruz”.
Yorumlar 59
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.11.2017 16:07
GAZMAN
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2017 15:00
TGRT de bir sürü süper kahraman filmleri çıkıyor akşamları.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Opresus
Opresus 7.06.2017 19:22
resmen dalga geçiyorsunuz sandım. yazının sonlarına doğru iş ciddi ye binince silkindim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
borriz53
borriz53 29.05.2017 21:23
diziyi Netflix çekmeyecek. yukardaki haberde yapımcı ve medya yazıyor zaten. ancak yine de netflix kalitesine yakışır olur inş. benim tahminim J.Jones ve L.Cage tarzlarında dram daha az aksiyonlu bir dizi olacaktır.
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2017 20:06
Yanlışım yoksa zaten hiçbir diziyi kanal kendisi çekmiyor ki. Di mi? Kanallar, Netflix, HBO vs bütçeyi ayırır, ve işin kalitesine(ya da getirisine diyelim) karışır. Yani Netflix kalitesinde olacaktır, tıpkı diğer Netflix dizileri gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2017 17:59
Kimsenin bizden sağlam bir fanstastik,bilim kurgu,aksiyon dizisi çıkacağına inancı yok herhalde. Hep yok gazman, yok çay, saçmasapan yorumlar. Ulan bizde bir kaynak var, dünyanın tamamıyla aşık atarız. Miliyetçi bir duyguyla söylemiyorum, gayet ciddiyim. Anadolu, Orta Asya, İslam.. Neler çıkar neler
MK Okuru
MK Okuru 4.06.2017 20:03
Galip Tekin'in Tuhaf Öyküler i, iyi bir şekilde uyarlansa, kesinlikle bütün dünyada meşhur olur.
Hele bir de Sin City tarzında renkler, çekimler olursa. Ve iyi bir yönetmen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix'in ilk Türk dizisi süper kahraman odaklı olacak!
İlginizi Çekebilir