Netflix'in otomatik oynatma özelliği nasıl kaldırılır?

Batuhan İnce 8.02.2020 - 15:00
Birçok kullanıcının rahatsız olduğu Netflix'in otomatik oynatma özelliği yeni eklenen ufak bir ayarlama ekranı ile ortadan kaldırılabiliyor.

Netflix'in otomatik oynatma özelliği, kullanıcılarının en çok şikayetçi olduğu durumlardan biri olduğu rahatlıkla söylenebilir.167 Milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Netflix, neredeyse tüm üyelerinden otomatik olarak başlatılan bölümler ve reklamlar hakkında şikayetler alıyordu. Netflix’in resmi Twitter sayfası; perşembe günü yaptığı açıklamada, geri dönüşlerin açık ve net bir şekilde dikkate alındığını belirtti. Artık Netflix ana sayfasında tepkisiz bir şekilde beklerken karşınıza çıkan ön izlemeleri isteğe bağlı olarak kapatabileceksiniz.

Netflix'in otomatik oynatma özelliği nasıl kaldırılır?

Netflix üzerinde karşılaşabileceğiniz iki farklı otomatik oynatma çeşitlerinden biri olan ana sayfa ön izlemeleri muhtemelen en çok rahatsız olunan özelliklerden biriydi. Herhangi bir cihazdan Netflix ana sayfasına giriş yaptığınızda; öne çıkanlar listesinde, o gün hangi dizi veya film varsa onun otomatik başlayan bir reklamı sizi karşılıyordu. Belli bir süre cevapsız kalması durumunda ise reklam kendini tekrar ediyordu. Aynı durum herhangi bir dizinin kişisel sayfasında tepkisiz bir şekilde beklediğiniz zaman da gerçekleşiyordu. Bu durum o kadar rahatsız edici bir hal alıyordu ki, siz daha dizinin özetini bile okumaya fırsat bulamadan ilk bölüm arka planda oynamaya başlıyordu.

Dizinin son jeneriği henüz beşinci saniyesindeyken tepkisiz kalınması durumunda otomatik olarak bir sonraki bölüme veya ilgili başka bir dizi/filme geçiş yapılmasını sağlayan bu sistem, bir önceki kadar şikayet almasa da tercihen kapatılması istenilen diğer özellikti.

Netflix, bu iki özelliğin tüm cihazlarda kapanmasını sağlayacak yeni ayarını kullanıma soktu. Bu ayarlarda yapılacak değişimlerin aynı üyeliği kullanan diğer kullanıcı profillerini etkilemediğinin de altı çizildi. Her kullanıcı; kendi profili için istediği ayarları kullanmakta özgür olacak, ancak varsayılan olarak tüm otomatik işlemlerin açık olacağını da belirtelim. Eğer bu özelliklerden rahatsızsanız az sonra yazacağımız adımları gerçekleştirmeniz gerekecek.

Netflix’in otomatik oynatma özelliği nasıl kapatılır?

1. Bilgisayarınızın internet tarayıcısından Netflix hesabınıza giriş yapın.
2. Profil yönetimi kısmından “Profilleri Yönet” seçeneğini seçin ve düzenlemek istediğiniz kullanıcı profilinin üzerindeki kalem sembolüne girin.
3. Açılan sayfada “Otomatik oynatma kontrolleri” sekmesinin altındaki kutuların tikini, kişisel tercihinize göre kaldırın.
4. “Kaydet” ve hemen ardından gelen “Tamam” butonuna basarak işlemi onaylayın.

Değişiklikleriniz, ilgili kullanıcı profilinde ve tüm platformlarda (TV, Oyun Konsolu, Mobil, Tarayıcı) geçerli olacaktır.

Netflix ana sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2020 21:20
Çok açık şekilde anlatmışsınız teşekkür ederim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix'in otomatik oynatma özelliği nasıl kaldırılır?
İlginizi Çekebilir