Netflix'in Polonya dizisi 1983'ün ilk fragmanı yayınlandı

Ersin Kılıç 2.10.2018 - 13:42
1983 dizisi 30 Kasım'da yayınlanacak

Netflix, sisteme özel olarak hazırladığı yapımlara devam ediyor. İşte bu yapımlardan biri olan ve Netflix Polonya'dan gelen ilk dizi olma özelliğine sahip olan 1983 dizisinin ilk fragmanı yayınlandı. Açıkçası fragmanı izlediğimde diziyi bir hayli merak ettiğimi de söylemeliyim. Hem hikaye hem de atmosfer anlamında gayet kaliteli ve seyirlik duruyor. 30 Kasım'da yayınlanacak dizinin ilk fragmanı ve konusu ise şu şekilde;

Netflix'in Polonya dizisi 1983'ün ilk fragmanı yayınlandı

1983, Polonya’nın önemli yönetmenlerinden Kasia Adamik, Olga Chajdas, Agnieszka Holland ve Agnieszka Smoczynska’nın imzasını taşıyan hızlı ve sürükleyici bir komplo & gerilim dizisi. Demir Perde’nin asla düşmediği, evrenin merkezinde yer alan Polonya’nın tüm dünyanın geleceğini şekillendirdiği bir distopya hikayesi anlatılıyor.

Polonya’nın özgürlüğünü tehlikeye atan ve ardından Sovyet Birliği’nin yıkılmasına sebep olan 1983 yılındaki yıkıcı bir terör saldırısından 20 yıl sonra, idealist bir hukuk öğrencisi olan Kajetan (Maciej Musial) ve gözden düşen bir polis müfettişi Anatol (Robert Wieckiewicz) Demir Perde’nin ayakta kalmasına ve Polonya’nın baskıcı bir polis devleti himayesinde yaşamasına neden olan gizli bir anlaşmanın varlığını keşfeder. 20 yıllık barış ve refah ortamının ardından 2003 yılına gelindiğinde rejim liderleri, 1980’lerde muhaliflerle planlanan ve Polonya’yı tamamen değiştirecek, ülkede ve hatta tüm dünyada yaşayan her bir vatandaşın hayatını etkileyecek gizli bir planı yürürlüğe sokmaya karar verir. Bu iki adamın keşfettiği anlaşma, bir devrim başlatma potansiyeline sahip. İktidardakilerin ise bu sırrı korumak için yapamayacağı şey yok.

Dizide önemli rolleri Michalina Olszanska, Zofia Wichlacz, Andrzej Chyra ve Krzysztof Wach gibi isimler üstleniyor. Ayrıca Polonya’nın yükselen oyuncularından Ewa Blaszczyk, Edyta Olszówka, Patrycja Volny, Agnieszka Zulewska, Wojciech Kalarus, Mateusz Kosciukiewicz ve Miroslaw Zbrojewicz gibi isimler de dizi kadrosunda yer alıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 05:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.10.2018 21:04
Ana karakteri Siyahi yapsınlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.10.2018 14:14
Türk dizisini kötülemek eziklik olmuşken, kendini kaf dağında zannedenler şu fragmanı bi izlesinler. Bu ülkede arka sokaklar polisiye dizi olarak 20sene mi ne oldu hala reytinglerde listede, tutulan bir dizi, netflixin Türkiye için yaptığı dizi ise cem yılmaz komedisi gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix'in Polonya dizisi 1983'ün ilk fragmanı yayınlandı
İlginizi Çekebilir