Netflix'in yeni Türk dizisi Fatma'nın çekimleri başladı

Ersin Kılıç 28.07.2020 - 14:03
Bazı iptal haberleri ile kafaları karıştıran Netflix, yaptığı kısa açıklama ile yeni Türk dizisi Fatma'nın çekimlerinin başladığını duyurdu.

Netflix Türkiye yaptığı kısa bir açıklama ile yeni Türk dizi projesi Fatma dizisinin çekimlerinin başladığını duyurdu. Böylelikle geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerin aksine Türkiye'deki proje faliyetlerine devam edeceklerinin de altı çizilmiş oldu. Peki Fatma dizisinin oyuncu kadrosunda kimler var ve dizi senaryosu nasıl?

Netflix yeni Türk dizisi Fatma'yı duyurdu

Fatma dizisinin çekim duyurusu Netflix Türkiye sosyal medya hesapları üzerinden yapıldı. "Aramıza hoş geldin Fatma! Heyecanlı bir geri sayım başladı" açıklaması ile birlikte dizinin baş rolünde yer alan Burcu Biricik'in fotoğrafı paylaşıldı. Bu fotoğrafta Burcu Biricik elinde bölüm 1 senaryosunu tutarken görüyoruz. Çekim senaryosu olduğu belirtildiği gibi aynı zamanda 16 Temmuz 2020 tarihi de dikkat çekiyor. Bu da dizinin çekimlerinin başladığını işaret ediyor diyebiliriz.

Yine aynı senaryo sayfasında dizinin senaristi, yapımcısı ve yönetmeni de belirtilmiş. Dizinin senaryosunu daha önce belirtildiği gibi Özgür Önürme kaleme alıyor. Yapımcı koltuğunda Başak Abacıgil otururken yönetmenliğini ise Ömer Feyzioğlu yapıyor. Kendisi daha önce Cep Herkülü: Naim filminin yönetmen koltuğuna da oturmuştu. Dizinin kadrosunda ayrıca Nihal Yalçın, Cansu Dere ve Gökçe Eyüboğlu gibi isimler de yer alıyor. Henüz yayın tarihi belli olmayan dizinin konusu ise şu şekilde;

Netflix yeni Türk dizisi Fatma'nın çekimleri başladı

Fatma dizi konusu

Fatma (35) sıradan bir temizlikçidir. Kocası Zafer hapisten çıktıktan bir süre sonra ortadan kaybolur. Zafer’i aramaya koyulan Fatma ise bu sırada beklenmedik bir cinayet işler. Zafer’in karanlık bağlantılarının bu cinayeti öğrenmesiyle, Fatma’nın hayatta kalmak için öldürmeye devam etmekten başka çaresi kalmaz. Bu durum, Fatma için bugüne kadar yaşadığı her şeyin intikamını alabileceği bir ritüel haline gelir. Fatma artık bir yandan koca dünyaya sığdıramadığı masum oğlunun öcünü almak isteyen bir anne, diğer yandan işlediği her cinayette kimsenin kendisinden şüphelenmediği bir “temizlikçi kadın” olarak hayata devam eder ve kocasını aramaya başlar.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 18:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2020 22:13
Naim filminin yönetmeniymiş, dizileri ortalama olsa da burcu biricik iyi bir oyuncu, tabi ki dizilerini başından sonuna kadar izlemedim (Efsane diziler ve Filmler yerine neden ortalama yapımları izleyeyim ki.) ama gördüğüm kadarıyla gerçekten iyi bir oyuncu, güzel bir dizi gelecek gibi duruyor.
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2020 15:45
Ya bilgekhan şu herşeyi ben bilirim demeyi bırak. Burcu kadar ülkeye faydan yok bom boş konuşuyosun. Sen insanları eleştireceğine sürekli kendine bi iş bul. İyi oyuncu değil dediğin kadın senden daha faydalı bu ülke için. Sen oyununu oyna boşver bu konulara girme
Bilgekhan
Bilgekhan 29.07.2020 18:22
Burcu iyi bir oyuncu değil. Her dizisinde neredeyse aynı rolü oynuyor. Mimikleri, ağlaması, vurgulamaları, her şeyi aynı, hiçbir şeye çabalamıyor bile. Hep zaten zengin ve/veya havalı kız rolünde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2020 20:16
Çok basit bir konu. Almanlar bile Dark gibi bir dizi çekiyor konularına bak bir de bizim bulduğumuz konulara senaryolara bak.
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2020 15:39
Almanlar o diziyi hiç sevmiyor yalnız bunu bilmiyosun belli ki
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bilgekhan
Bilgekhan 29.07.2020 18:24
Almanlar "bile" demek de ayrı bir saçmalık. Adamların neredeyse yaptıkları her şey kalite. Uyduruk ülkelerden birinden çıksa "Dark" gibi bir dizi anlayacağım denileni. Keşke buradakiler de ergen, mafya dizileri yapacaklarına azıcık günlük düşünmeyi (Romantik gereksiz gençlik dizilerini kastediyorum) daha fikirsel diziler yapsalar. Tabii dizimiz tutmazsa para kazanamayız mantığıyla ne yapımcı ne oyuncular yaklaşabiliyor, Türkiye sonuçta.
taylanz
taylanz 30.07.2020 04:09
Almanlar film çekmeyi ingilizler, amerikalılar veya fransızlar kadar bilmiyor. Bu işi zaten dünyada yapabilen, çektiği izlenen bir kaç memleket var. Türkiye sözde dünya dizi sektöründe bir numara. Ama kulvar çok farklı. Çocuklar bilmez bir zamanlar da meksika, brezilya ve dandik amerikan dizileri vardı. Bizim diziler onlar kadar dandik ama yine aşk falan arayan insanları mutlu ediyor. Ama kalkıp bir GOT, Breaking Bads falan yok ortada.

Düşük bütçeyle dünyada olay yaratmış tonla film ve dizi var, bütçe de eğer bir Star Wars, Avatar kopyası çekmeyeceksen mühim değil.

Doğru düzgün, özgün hikaye üretemiyorlar bunlar. Bunlara sorsak iyi film, dizi çeksek kimse izlemez oluyor. Ulan Netflix'e de aynı tv dizilerini çekiyorsunuz. Hadi biz Türkiye'de cahiliz, dünya da mı anlamıyor sizin sanatsal kalitenizi.

Olayın özeti, dizi mizi çekmeyi meslek edinmiş yeteneksiz maaşlı işsizler var. Ceplerinde para bittikçe abuk subuk dizi ve film çekiyorlar. Olayın sanatla sepetle, hikaye anlatmakla bir ilgisi yok.

Aslında her amatör oyun yapmak isteyenin PUBG, Call Of Duty çakması yapmak istemesi gibi bir şey bu. Hani olur da tutturursak zengin oluruz. Onun için ortalık survival oyundan, walking simulatordan geçilmiyor...
Kalan Karakter: 300 Gönder
allalla
allalla 29.07.2020 17:13
Yorum yapanların yorumlarını haklı buluyorum. Ama böyle yapımların nedeni, Türkiye'deki dizi ve film sektörünün kendisi. Almanlar, Dark gibi bir dizi yapabiliyor. Çünkü, finansman ve teknik eksiklikten öte uzmanlara danışarak, sanatsal, felsefi temeli olan ve bilimsel veriler/teorilerle ele almışlar konuyu. Bu da yetiştirdikleri bilim insanı, sanatçılar ve düşünürler ile ilgili. Yani eğitim. Bizimkiler anca, iğrenç yerel ağızla saçma komedimsi diziler, siyasi menfaatler için çarpıtılmış Osmanlı tarihi temalı diziler ve şiddete özendirici mafya dizileri yapsın!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.07.2020 07:47
Netflix ile kakaşöleni hız kesmeden devam ediyor. Netflix türkiye sayesinde televizyonda ağzıma kaşık kaşık verilen boktan dizileri artık para vererek izleyebileceğim. What a wonderful world world
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix'in yeni Türk dizisi Fatma'nın çekimleri başladı
İlginizi Çekebilir