Sevilerek izlenen Netflix dizileri sansürlenmeye başladı mı?

Furkan Güler 1.10.2018 - 11:10
Daha öncesinde sansürlenen bir dizi, kafaları karıştırdı.

Geride bıraktığımız Mart ayında Radyo ve Televizyon Üst Kurumu'nun (RTÜK), internet yayınlarına el atacağına dair bir kanun tasarını yayınlanmış ve meclisten geçmişti. Netflix, BluTV ve Puhu TV gibi platformların bu yasa tasarısından etkileneceği Mart ayından beri konuşuluyordu. Ancak geçtiğimiz geceden bu yana internette dolanan bir görsel, söylenenlere göre RTÜK'ün içerikleri sansürlemeye başladığına işaret ediyor. Netflix'te yayınlanan Over the Garden Wall (Bahçe Duvarının Ötesinde) isimli animasyon serisine ait olan görselde, karakterlerin tütün tüketmeye teşvik ettiği bir sahne, Netflix kullanıcıları arasında birden popüler oldu. Sonrasındaysa Netflix Türkiye'den sansürlü sahne için yeni bir açıklama geldi.

Sputnik'in haberine göre Netflix Türkiye, "İddiaların aksine ilgili yapım üzerinde herhangi bir değişiklik yapmamıştır. Söz konusu yapımın yayın hakları farklı bir içerik üreticisinden satın alınmış olup, yapım Netflix'e şu an servisimizde yer aldığı haliyle teslim edilmiştir" açıklamasını yaptı.

Netflix'e sansür mü geldi?

Netflix'ten sansür açıklaması geldi

Fakat bu sahnenin geçtiğimiz Ağustos ayında sansürlendiği, yani yeni bir olay olmadığını belirtelim. Sahnenin neden sansürlendiğini bilmiyoruz. Ancak Netflix'e VPN ile bağlanıp ilgili sahneyi izlerseniz, sahnenin sansürlenmediğini görebiliyorsunuz.

Çocuklara yönelik olduğu söylenilen bu seri, belki de bu sebepten dolayı sansürlenmiş olabilir. Netflix ve BluTV'nin yetkilileri duruma ilişkin bir açıklama yapmasa da, diğer diziler bu yasa tasarısından hala etkilenmedi. Yabancı yapımları geçtiğimizde ülkemizde çekilen 01 Adana gibi 18+ serilere hala sansür uygulanmadı.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 16:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2018 11:51
ya millet ayaklanıp rtük'e protesto düzenlese ya. millet sustukça daha neler gelicek başımıza
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2018 17:18
ülkede 01 izleniyor lan hassss....tir :'( lanet olsun
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2018 00:41
Ne bekliyorsun ki dostum ülkenin seviyesi her zaman bu dizi seviyesindeydi yıllardır gram değişiklik olmadı... sadece bazı yerler hariç her taraf böyle tiplerle doldu biz boşuna yazmıyoruz ülkenin genel olarak gidişatı hiç iyi değil yaşı ufak olan kardeşlerimiz daha tehlikeyi anlayamıyor...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2018 19:58
Padişahımız hiç halkı sallamıyor kafasına göre o yasak bu yasak emir veriyor haşmetlimiz.(Rtük onun emrinde)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2018 12:07
Ay allahım çıldırıcam, tv lerdr mafya dizilerinin biri bitiyor diğeri başlıyor, tecavüz sahneleri dolu bunlar sigaraya sansür uyguluyor, salaksın rtük salak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.10.2018 11:39
RTÜK hele bu Netflix'e karışsın ozaman görür
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix'ten sansür açıklaması geldi
İlginizi Çekebilir