1/4

Neverwinter

Mert Günhan 9.02.2013 - 00:01
Rol yapma oyunları adına yeni bir çağ mı başlıyor?
“Lolth’un ağlarına kadar yolun var!” dedi. Eğer senin için gerçekten önemli değilse rol yapmayı bırak!”

“Neden umursuyorsun!” diye bağırdı ona Drizzt, “Bir kişinin fark yaratabileceğine gerçekten inanıyor musun? Ne istiyorsun benden Baenre Evladı?"

“Sadece gerçekleri istiyorum, senin gerçeklerini. Gerçekten bir fark yaratamadığını mı düşünüyorsun?

“Belki de bu dünya da yaratılabilecek bir fark yoktur.” Dedi Drizzt.

“Sakın böyle söyleme” dedi Jarlaxle.

“Neden umursuyorsun?” diye sordu Drizzt.

“Çünkü tek kurtulan sensin, anlamıyor musun?” diye devam etti Jarlaxle “Seni yıllarca izledim, hepimiz seni yıllarca izledik. Ne zaman bir Matron ana veya herhangi bir dişi Menzoberranzan’lı yanımızda olsa senden bahsederken, ismini öfkeyle andık, Lolth adına seni öldüreceğimize yemin ettik. Fakat onlar yanımızda olmadığı zaman adını kıskanarak söyledik, saygıyla. Anlamıyorsun değil mi? Menzoberranzan’da bizim için ne kadar büyük bir fark yarattığını anlamıyorsun, çünkü sen kaçabildin!”

“Sen benimle buradasın!” diye karşı çıktı Drizzt. “Örümceklerin şehrine karşı kendi hırsların dışında bir bağın var mı? Bregan D’aerthe yüzünden mi?”

“Ben şehirle ilgili konuşmuyorum gerizekalı” dedi Jarlaxle sesini kısarak.

“Bıraktığın mirastan, değiştirdiğin kaderden bahsediyorum.”


R.A Salvatore, Gauntlgrym



Neverwinter

Açık konuşayım, uzun süredir hem sistem olarak, hem de anlayış olarak Dungeons and Dragons yani namı diğer DnD’den bir süredir oldukça uzağım. Unutulmayan Diyarlar takipçileri benim daha çok World of Darkness sevdiğimi bilir. Buna rağmen Murat Halilbeyoğlu geçtiğimiz günler de ofiste; Neverwinter Online’ı kim oynayacak diye sorduğunda otomatikman ağzımdan “ben” çıktı.

Hikayenin en başına dönecek olursak ben Neverwinter’ın geçtiği Faerun dünyasının konu alındığı Unutulmuş Diyarlar’ı çok severdim (köşemin adı zaten buna bir saygı duruşu niteliğindedir) fakat yaklaşık 2 yıldır çok fazla ilgim alakam yok, Unutulmuş Diyarlar (Forgotten Realms) haberlerini meslektaşım ve dostum olan Can Arabacı’dan alıyordum, kendisi Drizzt Do’Urden konusunda master yapmıştır ve çevresinde Unutulmuş Diyarlar bilgisi ile tanınır.

Şimdi biraz karışık gelecek fakat açıklamaya çalışayım, Dungeons and Dragons’u sistem olarak baz alan oyun kurulumları zaman geçtikçe kendilerini yeni DnD güncellemelerine göre ayarlar. Her yeni DnD güncellemesi kendi içinde pek çok değişiklikle gelse bile şimdiye kadar Dungeons and Dragons asla 4. edisyonunda yaşadığı gibi bir değişiklik yaşamamıştı. 4. edisyon ile beraber oldukça radikal değişikliklere giden Wizards of The Coast, hayranları tarafından oldukça tepki çekmişti.

Size hem hikayesel, hem de sistemsel bütün değişiklikleri anlatmam oldukça uzun sürer, zaten Fantastik Rol Yapma Oyunları ile ilgiliyseniz yıllardır devam eden 4th Edition kavgalarına mutlaka bir yerlerde rastlamışsınızdır, bu yazıyı 4th Edition’ın gölgesinden elimden geldiğince uzakta tutmaya çalışacağım.

4.Edisyon yani 4th Edition şimdiye kadar gelmiş en “değişik” güncelleme olarak bilinirken, bu değişimin hikayesel bazda en kötü etkilediği yerin Faerun olduğunu söyleyebilirim.