1/3

New Super Mario Bros. Wii

Mahmut Saral 8.09.2010 - 15:13
Tesisatçı kardeşler iş başında...
Platformlar Wii
New Super Mario Bros. Wii
  • Yapımcı - Yayıncı Nintendo - Nintendo
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Macera,Platform
Merlin Puanı 88
Artılar Mükemmel co-op modu. Güzel harita tasarımları. İlgi çekici özel güçler.
Eksiler Aynı anda birden fazla güç stoğu yapamıyoruz. Wii kontrolleriyle oynamak, klasik kontrollere nazaran daha zor.
Kısa bir aranın ardından tekrar hoplamaya, zıplamaya başladık. DS'in minik ekranının sınırlarını zorlarcasına tepinirken, çıkan seslerden, topladığım altınlardan, ayak bastığım mekanlardan aldığım zevk, hele de kahramanımızın boyutları tüm ekranı kaplayınca aynı derecede artıyordu. Şimdi daha büyük ekranda, hareket algılayıcı kontrollerle, üstelik tek başıma değil; arkadaşlarımla çıkarıyorum bu keyfi. Tamam, kabul ediyorum, daha önceden oynamam gerekirdi, ama ne demişler "geç olsun da güç olmasın!"
 
Evet, Mario'dan bahsediyorum. Yıllardır yüz binlerce borudan girdi çıktı, bir o kadar altın topladı, sayısız kere prensesi kurtardı, ona gönlünü daima verdi, ama kaplumbağa kral (Bowser) ve adamlarından oldum olası kurtulamadı. Bu macerada da aksiyonun farklı boyutlarını, düşmanı alt etmenin eğlencesini, en önemlisi de ortaklaşa ilerlemenin (Mario ve Luigi) verdiği muhteşem duyguyu tadıyoruz.
 
Bu bir aşk hikayesi
 
Gelelim hazin senaryomuza. Yıllardır çıkarılan Mario oyunlarında hikaye hemen hemen aynı, ancak işleyiş şekilleri farklıdır. Nitekim New Super Mario Bros.’un DS versiyonunda, güzel prensesimiz bir karışıklık esnasında kaçırılıyordu. Sarayda meydana gelen bir patlama, kır yürüyüşü yapan Mario ve prensesi telaşlandırmış, bunun üzerine Mario, ne olup bittiğini öğrenmek için saraya doğru koşmuştu. Aslında bu bir tuzaktı ve o sırada kaplumbağa kralın adamları prensesi kaçırıyordu.

New Super Mario Bros. Wii
Oyunumuzun Wii versiyonunda ise, kaçırılma olayı biraz daha farklı. Sarayda özel bir gündür ve herkes, yemek için büyük pastanın alana getirilmesini beklemektedir. Pasta gelir, ama hiç de lezzetli değildir. Çünkü pastanın içinden kaplumbağa kralın adamları çıkar ve prensesi kaçırır. Durumun şaşkınlığını kısa sürede üzerinden atan Mario, Luigi’yi yanına alarak kurtarma mücadelesi için yola düşer. Sarayın diğer hizmetkarları da bu macerada kahramanlarımıza çeşitli konularda yardım edecektir.
 
New Super Mario Bros.’ta normal oyun modu, mini oyunlar ve ekstra haritalar bulunuyor. Hemen senaryo moduna adım atıyor, atlamaya zıplamaya başlıyoruz. İlk dikkat çeken unsur, güzel tasarlanan bölümler. Hem renk, hem fonksiyon, hem de ilerleyiş parkurları açısından bizi çok eğlenceli deneyimler bekliyor. Nintendo DS versiyonunu da oynamış ve bitirmiş biri olarak söyleyebilirim ki, bölümler Wii versiyonunda daha büyük ve daha detaylı. Zaten olması gereken de buydu, değil mi?