New World oynarken alamayacağınız isimler 'Bezos' ve türevleri

Murathan Özlü 29.09.2021 - 12:58
Amazon'un yeni ve çok beklenen MMO'su New World oynarken alamama şansınız olan bazı karakter adları var, bazısı yasak bazısı ise çoktan alınmış.

Amazon'un aylardır (aslında yıllardır) beklenen MMO'su New World, dün sunucularını açtı. Ancak New World oynarken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var, bunlardan biri de alamayacağınız karakter isimleri. Kimisi çoktan alındığından, kimisi de bizzat Amazon izin vermediği için alamayacağınız bu isimler ise tabi ki "Bezos" ve "Amazon"un türevleri. Türkiye'de de merakla beklenen New World için Türkçe dil desteği   kampanyası başlatılmıştı.

New World oynarken karakterinizi "Bezos'un cüzdanı" olarak adlandıramayabilirsiniz

Oyunun yapımcı firması olarak Amazon, ne kendi firmalarının ne de firmanın patronu ve dünyanın -hala- en zengin insanı Jeff Bezos'un adını veya türevlerini kullanmanıza izin vermiyor. New World, konu isim koymaya geldiğinde iki farklı uyarı veriyor.

New World oynarke

Eğer koymak istediğiniz ismi başkası aldıysa " Bu isim zaten kullanılıyor" uyarısını alırken, firmanın izin vermediği isimler için ise "Bu isim kullanılamaz" uyarısı geliyor. Küfürlü isimler zaten yasaklı, ancak içerisinde "Bezos" veya "Amazon" içeren isimler "kullanılamayan" isimler kategorisinde. Amazon'un, kendi firma adını ve firma CEO'sunu "küfürlü isimler" ile aynı kategoride görmesi ilginç  Fakat kendi oyunlarının içerisinde "Jeff Bezos'un Cüzdanı" diye gezen oyuncuları görmek istememiş olabilirler...

"Beff Jezos" adı çoktan alınmış durumda. "JeffB", "Bez0S" ve "Be Zos" isimleri de "yasaklı" isimler arasında.

New World Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2021 14:41
En iyisi " ElonMusksCigarette"
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2021 13:17
İyi ben de Bill Gates koyarım Allah Allah
Kalan Karakter: 300 Gönder
New World oynarken alamayacağınız isimler 'Bezos' ve türevleri
İlginizi Çekebilir