Spider-Man Remastered PC sürümü için yapılan yeni bir mod, oyunun haritasındaki bütün Pride bayraklarını Amerika'nın bayrağına dönüştürüyordu. Yayınlanan bu yeni mod kısa süre içerisinde Nexus Mods sitesinden kaldırıldı ve geliştirici pek bir açıklama yapmadı. Ardından ise sitede yayınlanan yeni bir blog gönderisi ile, kurucu Robin Scott adeta esti gürledi ve duruşunu sergiledi.
- İlginizi çekebilir: God of War modları ile oyunu tamamen değiştirin
Nexus Mods 'kapsayıcılığa karşı gelen' bütün modları yasaklıyor
Yayınlanan blog gönderisinde "kasten kapsayıcılık ve/veya çeşitliliğe karşı olan herhangi bir modun bu günden itibaren yasaklanacağını açıkladı. Ayrıca bu politika değişikliğinden rahatsız olan herkesi hesaplarını silmeye davet etti.
"Bunu sizinle tartışmak istemiyoruz ve tartışmayacağız. Artık duruşumuzu açıkladık ve irrasyonel ve paranoyak yaklaşımlarla konuyu çarpıtmanız için bir platform sağlamayacağız... Bu politika sizi üzüyorsa, kabul edemeyeceğiniz bir iş olarak bazı ahlaki davranış kurallarını çiğnediysek, lütfen bizim yapacağımız gibi siz de hesaplarınızı silin ve devam edin."

Scott Marvel's Spider-Man Remastered için yayınlanan modun kaldırılmasıyla ilgili de kısa bir açıklamada bulundu. Modu kaldırmanın çok kolay olduğunu, çünkü modu yükleyen kişinin, modun onaylanmayacağını bildiği için bir "sock puppet" hesabı aracılığıyla yüklediğini belirtti.
Spider-Man demişken, oyun PC'ye geldiğinden beri yüzlerce mod hızlıca sitede yerini aldı. Nexus Mods üzerinde Mary Jane, Kingpin ve Black Cat olarak New York'ta oradan oraya ağ atmanıza izin veren birçok mod yayınlandı bile. Hatta öyle ki, Uncle Ben'in mezar taşı olarak haydutları bile dövebiliyorsunuz. Kulağa ilginç gelse de uygulamada oldukça gülünç olduğunu söyleyebiliriz. Buraya tıklayarak popüler modları görüntüleyebilirsiniz.

Yorumlar (6)
Oyunun icerisinde koskocaman gokkusagi bayragi olmasi sorun degilde, o bayragi kaldirmak isteyenler mi sorun oluyor? Kendi politikalarini, propagandalarini dayatirken iyi baskasi buna hayir degilce kotu. Birde sirinlik yapiyorlar ozgurluk su bu diye... biz bilmiyoruz sanki ne isler dondugunu...
Oyun dünyası umarım politik doğruculuğu bir an önce terkeder
Sorun işte dediklerinin hiçbiri yok
Stardew Valley'deki bütün beyazları zencilerle değiştiren mod neden halen yayında diye sorarlar adama. Bu türden ergen atarları yapan şirketlerin sonu daima iflas olur, zaten ciddiye alınmak istenen bir şirket de ergen atarı yapmaz.
Boş insanın teki olduğunu vurgulamış oldu böylelikle. Modun amacı zaten böyle şeyler kekoya bak.
İki yüzlülük nedir? Sorusunun cevabını burda görebilirsiniz. Özgürlükten kasıtları kendi sapık ideolojilerini dayatmakmış.