Nexus Mods kapsayıcılığa karşı gelen modların hepsini yasaklıyor

Alparslan Gürlek 18.08.2022 - 16:47
Nexus Mods kurucusu Robin Scott yayınlanan yeni blog gönderisinde kapsayıcılığa karşı olan, eşitliği savunmayan tüm modların ve hesapların silineceğini söyledi.

Spider-Man Remastered PC sürümü için yapılan yeni bir mod, oyunun haritasındaki bütün Pride bayraklarını Amerika'nın bayrağına dönüştürüyordu. Yayınlanan bu yeni mod kısa süre içerisinde Nexus Mods sitesinden kaldırıldı ve geliştirici pek bir açıklama yapmadı. Ardından ise sitede yayınlanan yeni bir blog gönderisi ile, kurucu Robin Scott adeta esti gürledi ve duruşunu sergiledi.

Nexus Mods 'kapsayıcılığa karşı gelen' bütün modları yasaklıyor

Yayınlanan blog gönderisinde "kasten kapsayıcılık ve/veya çeşitliliğe karşı olan herhangi bir modun bu günden itibaren yasaklanacağını açıkladı. Ayrıca bu politika değişikliğinden rahatsız olan herkesi hesaplarını silmeye davet etti.

"Bunu sizinle tartışmak istemiyoruz ve tartışmayacağız. Artık duruşumuzu açıkladık ve irrasyonel ve paranoyak yaklaşımlarla konuyu çarpıtmanız için bir platform sağlamayacağız... Bu politika sizi üzüyorsa, kabul edemeyeceğiniz bir iş olarak bazı ahlaki davranış kurallarını çiğnediysek, lütfen bizim yapacağımız gibi siz de hesaplarınızı silin ve devam edin."

Nexus Mods kurucusu esti gürledi ve bazı mod geliştiricilerini yasaklıyor

Scott Marvel's Spider-Man Remastered için yayınlanan modun kaldırılmasıyla ilgili de kısa bir açıklamada bulundu. Modu kaldırmanın çok kolay olduğunu, çünkü modu yükleyen kişinin, modun onaylanmayacağını bildiği için bir "sock puppet" hesabı aracılığıyla yüklediğini belirtti. 

Spider-Man demişken, oyun PC'ye geldiğinden beri yüzlerce mod hızlıca sitede yerini aldı. Nexus Mods üzerinde Mary Jane, Kingpin ve Black Cat olarak New York'ta oradan oraya ağ atmanıza izin veren birçok mod yayınlandı bile. Hatta öyle ki, Uncle Ben'in mezar taşı olarak haydutları bile dövebiliyorsunuz. Kulağa ilginç gelse de uygulamada oldukça gülünç olduğunu söyleyebiliriz. Buraya tıklayarak popüler modları görüntüleyebilirsiniz.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2022 00:24
Oyunun icerisinde koskocaman gokkusagi bayragi olmasi sorun degilde, o bayragi kaldirmak isteyenler mi sorun oluyor? Kendi politikalarini, propagandalarini dayatirken iyi baskasi buna hayir degilce kotu. Birde sirinlik yapiyorlar ozgurluk su bu diye... biz bilmiyoruz sanki ne isler dondugunu...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2022 21:57
Oyun dünyası umarım politik doğruculuğu bir an önce terkeder
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2022 23:51
Eğer insan tercihleri baskıcı bir tutumla dikte ediliyorsa , bu gökkuşağı da olsa , unicorn boynuzu da olsa faşizmdir. özgürlük faşizmle lekelenmemeli
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2022 20:56
Sorun işte dediklerinin hiçbiri yok
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2022 05:03
tercih değil, yöenelim.
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2022 01:39
Adamlar siyaset, milliyetçilik, ırkçılık vs. istemiyorlar sitelerinde. Bu kadar basit.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2022 16:52
Stardew Valley'deki bütün beyazları zencilerle değiştiren mod neden halen yayında diye sorarlar adama. Bu türden ergen atarları yapan şirketlerin sonu daima iflas olur, zaten ciddiye alınmak istenen bir şirket de ergen atarı yapmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2022 11:00
Boş insanın teki olduğunu vurgulamış oldu böylelikle. Modun amacı zaten böyle şeyler kekoya bak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nexus Mods kapsayıcılığa karşı gelen modların hepsini yasaklıyor
İlginizi Çekebilir