Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Nintendo Switch inceleme

Samet Basri Taşlı 29.09.2021 - 14:08
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Prince’s Edition, bu defa krallığımızı Nintendo Switch platformu üzerinde kurma fırsatı sunuyor.
Platformlar Nintendo Switch, PC, PlayStation 4
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Nintendo Switch inceleme
Merlin Puanı 77
16 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%85
Artılar + Hikaye
+ İlgi çekici dünyası ve görsel tarzı
+ Kendi krallığınızı oluşturma şansı
+ Müzikler
+ Bütün DLC eklentileri var
+ Taşınabilir sürüm olması
Eksiler - Bazı şeyler sırf zaman öldürmek için konulmuş
- Dock modunda görsel olarak zayıf
- Rastgele oluşan fps düşüşleri
- Grafikler Switch için downgrade edilmiş
- Port için bir miktar yüksek fiyat

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Prince’s Edition, 2018 yılında çıkan Revenant Kingdom ve daha sonra yayınlanan bütün DLC paketlerini bir araya getirip, yeni macerayı Nintendo’nun taşınabilir konsolu üzerinde deneyimleme fırsatı sunuyor. Daha güçlü olan konsollara göre ne tür farklar var, Nintendo Switch sürümü ne kadar iyi yapılmış, gelin birlikte bakalım.

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Nintendo Switch inceleme

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Nintendo Switch inceleme

Kedi Fare Savaşının Ortasına Düşüyoruz

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom’ın hikayesi ilk oyundan çok uzun yıllar sonra, daha modern bir dünya şehrinde (muhtemelen Amerika) başlıyor. Ülkenin başkanı olan Roland aracı ile bir görüşmeye giderken aniden gerçekleşen füze saldırısı ile gözlerini kapıyor ve kendisini bambaşka bir dünyada buluyor. 

Roland’ın kendini bulduğu yer, Ding Dong Dell krallığı ve buranın da kendi içinde problemleri var. Kralın yakın zamandaki ölümünün ardından kral olarak taçlandırılacak olan Evan’ın yanında uyanıyor Roland. Nerede olduğunu anlamaya çalışırken kralın danışmanı Mouseinger’ın krallığı ele geçirme planı için Evan’ı öldürmeye çalıştığını anlayarak çocuğu kurtarıyor ve ardından maceramız başlıyor.

Oyunda ekibimize Evan ve Roland dışında 4 karakter daha katılıyor. Hikaye biraz ağır açılıyor (JRPG oyunlarının geleneği gibi aslında) ama ilerledikçe keyifli bir hal alıyor. İlk oyuna göre Studio Ghibli dokunuşu daha az, daha kendine has bir tarza sahip olan Revenant Kingdom’ın hikaye içeriği hakkında daha fazla bilgiyi, oyun için yayınladığımız incelemede (Ni No Kuni II inceleme) okuyabilirsiniz. 

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Nintendo Switch inceleme

Krallığımızı Taşınabilir Diyarlarda Kuralım

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Prince’s Edition iyi bir JRPG oyunundan beklediğiniz özelliklerin çoğuna sahip. Derin bir hikaye, çoğu ilginç olan karakterler ve güzel bir savaş sistemi var. Savaşlar gerçek zamanlı olarak yapılıyor, hem karakterlerimizi hem de sahip olduğumuz yardımcıları kullanarak zafere ulaşmaya çalışıyoruz. Üstelik kurduğumuz krallığın ordularını, diğer büyük ordulara karşı göndermek gibi aksiyonlara da giriyoruz. 

Oyunun sahip olduğu özellikler hakkında ayrıntılı bir incelemeyi zaten yaptık. Bu incelemede Nintendo Switch üzerindeki performans ve özelliklerden bahsetmek istiyorum. Ni No Kuni II: Revenant Kingdom hem PC hem de Playstation 4 üzerinde yayınlanmış bir oyun ve Nintendo Switch’in gücü bu cihazlara göre oldukça düşük. LEVEL-5 tarafından hazırlanan Switch portunun grafik kalitesi de cihazın kapasitesine uygun bir şekilde düşürülmüş. Aşırı göze batan, kötü grafikler yok ama aradaki farkı hemen görebiliyorsunuz. 

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Nintendo Switch inceleme

Grafikler düşürüldüğüne göre oyun sorunsuz bir biçimde çalışıyordur gibi geliyor ama tam olarak doğru değil. Hem el modunda hem de dock üzerinde fps düşüşü yaşadığım yerler oldu. Dünya haritası başta olmak üzere, çeşitli zindanlarda tamamen rastgele bir şekilde gerçekleşen fps düşmeleri yaşadım. Oyunun oynanabilirliğini etkileyecek kadar sık gerçekleşmedi ama özellikle dünya haritasına çıkınca dikkatinizi çekmemesi mümkün değil. 

Oyunun çözünürlüğü dock modunda bir miktar göze batıyor, daha yüksek olsa iyi olurmuş dedirtiyor ama elinizde oynarsanız görüntü gayet iyi. Zaten diğer platformlarda daha yüksek grafik özelliklerine sahip bir oyunu Nintendo Switch için alıyorsanız öncelikli olarak taşınabilirliğe önem veriyor olmalısınız. Çok vakit yiyen JRPG oyunları için Nintendo Switch gerçekten ideal bir konsol ve bu durum Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Prince’s Edition için de geçerli. 

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Nintendo Switch inceleme

Nintendo Switch sürümünün iyi yanlarından birisi de, oyunun bütün DLC eklentilerinin pakete dahil olması. Bu sayede ana hikayeye ek olarak The Lair of the Lost Lord ve The Tale of a Timeless Tome paketlerine ve sundukları içeriğe de sahip olabiliyoruz. 

Sonuç

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Prince’s Edition, Ni No Kuni dünyasına girmek isteyen oyuncular için harika bir paket. Oynadığım en iyi JRPG değil, üstelik ilk oyunu bundan biraz daha fazla seviyorum ama bu kötü bir oyun olduğu anlamına gelmiyor. Nintendo DS için yayınlanan, ardından geliştirilmiş sürümü ile Playstation 3 konsoluna çıkan ve anime sahneleri Studio Ghibli tarafından hazırlanan ilk oyunu oynamanızı kesinlikle öneririm. Ama seriye bu oyundan girmek isterseniz, hikaye adına çok büyük bir bağ olmadığından rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Nintendo Switch inceleme

LEVEL-5 tarafından hazırlanıp Bandai-Namco tarafından yayınlanan oyunun Nintendo Switch sürüm fiyatı 60 dolar olarak belirlenmiş. Ufak tefek teknik sorunlar ve konsolun gücüne uyum sağlamak için kısılan grafikler sizi rahatsız etmezse, Ni No Kuni macerasını gittiğiniz her yerde yaşayabilmeniz için hazırlanmış iyi bir oyun. Eski bir oyunun Switch portu olarak biraz daha uygun bir fiyata satılması daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum ama şu haliyle gayet dolu bir içerik sunuyor. 

Daha iyi grafikler ile daha sorunsuz bir sürüm istiyorsanız Playstation 4 sürümü ya da Steam üzerinde satılan PC sürümünü tercih edebilirsiniz. Üstelik indirimler ile daha uygun fiyatlara satın almak da mümkün. 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 13:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.12.2021 19:34
ya bende bir sorun var yada isin b.kunu cikarttiniz. yil olmus 2022 ve hala 1980 lerin commodore 64 lerin oyunlarini inceleyip 80-90 hatta 90 üstü puanlar veriyorsunuz. neymis amatör firma yapmismis ta yok ucuzmus ta. birakin bu nedir yaa. varmi hala bunlarin oynayani. cidden merak ettim
Naru61
Naru61 19.10.2022 07:59
Oyun nedir ve oyuncu nedir ve oyunu oyun yapan nedir kim neden oynarı bilmeyen bir karaktersin. Senin için oynanan oyun twitchte izlenme oynanmaya göre ise eğer sen daha da aşağısın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.09.2021 16:00
Oynanış şekl PC dekinden farklı olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom Nintendo Switch inceleme
İlginizi Çekebilir