1/2

Ninja Gaiden 3

Uğur Nayır 24.06.2011 - 14:37
Ninja olmanın dayanılmaz hafifliği
Ninja Gaiden (NG) serisinin aslında köklü bir geçmişi var. İlki 1988’de, ikincisi NG 2: The Dark Sword of Chaos ise , 1990’da kullanıcılarla buluştu. Son olarak da 1991’de NG3: The Ancient Ship of Doom ile macerasına devam etti. Avrupa’da ise NG oyunları, Shadow Warriors ismiyle kendine yer buldu. Daha sonra bu oyunlar Nintendo’nun Virtual Console servisiyle birlikte 2-3 sene öncesinde tekrar oyun severlerin beğenisine sunulmuştu. NG’yi 3D olarak tekrardan bizlere kazandıransa Dead or Alive’ın yaratıcısı Tomonobu Itagaki oldu.

Dead or Alive serisinde de yer alan Ryu Hayabusa’nın başkarakter olduğu NG, 2004 yılında Xbox için piyasaya sunuldu. Aslında 1999’da “Yeni nesil Ninja Gaiden Projesi” olarak başlatılan oyun, ilk olarak Sega’nın NAOMI Arcade makineleri içindi, sonradan Dreamcast’e kaydı. Ancak Dreamcast’in üretiminin durmasıyla birlikte planlar PS2 üstüne yoğunlaştı. Bu sefer Itagaki’nin başka bir planı daha vardı. Team Ninja’nın yapımcı lideri, Xbox’ın yazılım geliştirme kitinden etkilenmişti ve NG, sonunda Xbox cephesinde boy gösterdi. Yine de çıkışının ardından geçen üç sene sonucunda, yani 2007’de NG Sigma olarak PS3’te kendine yer buldu. Bolca kan ve dövüş içeren ilk oyunun başarısından sonra Team Ninja kolları tekrardan sıvadı ve ikinci oyun da 2008’de X360 için piyasaya sürüldü.  NG2’den sonra Tomonobu Itagaki, Team Ninja’dan ayrıldı. Firma ikinci oyunu 2009’da Sigma 2 ismiyle PS3 platformu için çıkardı. Şimdilerde ise, takvimler 2011’i gösteriyor ve Ryu bu sefer daha karanlık bir macera içine giriyor.

Ninja Gaiden 3

Kanlı kanlı pis Ryu

Tecmo Koei tarafından Tokyo Game Show 2010’da NG3’ün kapalı kapılar ardında geliştirildiği açıklanmış ve geçtiğimiz şubat ayında da bir tane video gösterilmişti. Ryu, katanasıyla ekranı kana bulamış, son hareket olarak maskesini çıkartırken görülüyordu. Bundan sonrasında ise, detaylar ve bekleyiş E3 fuarına kalmıştı. Fuar bitti, ama arkasından konuşulacak birçok oyun da bıraktı. NG3 de bunlardan bir. İlk yayınlanan videoda Ryu, bilinmeyen bir düşmanın etini ve kemiklerini keserken yavaş yavaş kanlı bir hale bürünüyordu. Buradan bağlantıyla yapılan yorumlardan biri, yeni oyun "Ryu’nun cehennemi" dünyasına inerken, diğer yandan ise onun insani tarafını da keşfedecek olması şeklinde. Üçüncü yapımın hikayesinde kahramanımızın lanetlenmiş sağ kolu da rol oynayacak. Konudan kısaca bahsedecek olursak, Ryu Hayabusa’ya Japon Savunma Kuvvetleri’nden görev gelir; Londra’ya giderek teröristlere engel olacak ve gizemli rakibiyle karşılaşacaktır.