Nintendo da Rusya'ya ihracatını durdurdu

Merlinin Kazanı 10.03.2022 - 15:07
Sony, Microsoft, CD Project, Apple ve Mc Donald's gibi firmalara Nintendo da katılarak Rusya'daki tüm faaliyetlerini durdurdu.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde birçok global marka ülkeden çekiliyor. Bunlara Nintendo da katıldı.

Nintendo da Rusya'ya ihracatını durdurdu

Nintendo, Moskova'nın komşu Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından ülkeyi terk eden birkaç büyük video oyunu şirketine katılarak, öngörülebilir bir gelecek için Rusya'ya tüm ihracatı askıya aldığını duyurdu .

Aljazeera'nin bildirildiği üzere Nintendo, kararının “fiziksel malların nakliyesi ve dağıtımının lojistiğini çevreleyen oynaklığa” bağlı olduğunu belirtti. Bu hamle, Rusya'da eShop ödemelerinin askıya alınmasından ve Advance Wars 1+2: Reboot Camp'in gecikmesine yönelik hızlı kararın ardından geldi.

Oyun firmaları teker teker Rusya'dan çekilirken, tek başına kalan Rusya'daki oyun severlerin bu duruma karşı hamlesinin ne olacağını kestirmek çok zor olmasa gerek. Zorluklarla aşılan orijinal kullanım seviyesi için bir çok firma mümkün olan en üst seviyede indirimler gerçekleştirmiş, oyun severleri orijinal kullanımının faydalarına alıştırmıştı. Ancak bu hamelerin sonrasında ülkedeki kopya oyun kullanımı yeniden artacaktır.

Benzer bir hamleyle Sony Interactive Entertainment, PlayStation Store operasyonlarını ve Rusya'da Gran Turismo 7'nin lansmanını askıya almıştı. Ayrıca Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Çocukları Kurtarın'a “bu trajedinin kurbanlarını desteklemek için” 2 milyon dolar bağışladı.

Nintendo'nun bu tarz bir bağışta bulunup bulunmayacağı henüz belli değil. Ama diğerlerini takip ettiğini düşünürsek, firmanın da kısa süre içinde bir bağış kampanyası açıklaması mümkün görünüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 13:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo da Rusya'ya ihracatını durdurdu
İlginizi Çekebilir