Nintendo, EA'in tacını elinden aldı

Can Güler 3.06.2010 - 12:31
Nintendo, EA'in tacını elinden aldı

CMP Game grubundan, Game Developer Conference'in organizatörleri tarafından yayınlanan Game Developer dergisi, "En İyi 20 Dağıtımcı Listesinde" bu yıl Nintendo'yu taçlandırdı. Nintendo'nun başarısı ve zirvedeki ismin değişmesi, beş yıldan beri, yani derginin bu uygulamaya başlamasından bu yana ilk kez gerçekleşti. Önceki yılların değişmez galibi Electronic Arts ise bu yıl ikinciliğe gerilemiş durumda. Onun arkasından da Activision, Ubisoft ve THQ listedeki yerlerini aldılar.
Game Developer listeyi hazırlarken "SKU'dan alınan piyasaya sürülen oyun rakamlarını, ortalama oyun inceleme puanlarını ve 2006 - Temmuz 2007 arası dağıtımcıların elde ettikleri tahmini geliri" göz önüne alıyor. Dergi ayrıca ilk kez, sektörün içinden 300'den fazla kişinin oyuyla dağıtımcıların sektördeki şöhretlerini de çalışmaya ekledi.

Game Developer başmakale müdürü Simon Carless "yeni sıralamada gördüğümüz üzere, itibar öğeleriyle birleşen günümüzün oyun yapımındaki yükseliş, listenin değişiminde önemli rol oynadı. Sektördeki bu değişimlerin önümüzdeki yılların raporlarını nasıl etkileyeciğini görmek için sabırsızlanıyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK
Nintendo, EA'in tacını elinden aldı
gamespot.com

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 18:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo, EA'in tacını elinden aldı
İlginizi Çekebilir