Nintendo Hacker'ına üç yıldan uzun hapis cezası

Merlinin Kazanı 11.02.2022 - 17:55
Nintendo hacker'ı Gary Bowser, yazılım korsanlığındaki rolünü kabul ettikten sonra 40 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Uzun bir hukuk savaşından sonra, Nintendo hacker'ı Gary Bowser 40 ay hapis cezasına çarptırıldı. İsim benzerliği olsa da, kendisinin Nintendo of America'nın şu anki başkanı Doug Bowser veya kötü şöhretli Mushroom Kingdom kötü adamı ile hiçbir ilgisi yok.

Nintendo Hacker'ına üç yıldan uzun hapis cezası

ABD'nin Batı Washington Bölge Mahkemesi, Bowser ve Team Xecuter'ın Nintendo'nun "konsol hackleme yazılımı ve oynamak için kullanılan cihazlar" nedeniyle 65 milyon dolarlık zarara uğramasına neden olduğu gerekçesi ile görülen davada ceza çıktı. Mahkeme, Bowser'a "korsan Nintendo Switch oyunları" sebebi ile tam 40 aylık bir hapis cezası verdi. Hacker girişiminin "kamu yüzü" olarak, savcılık Bowser'ı beş yıl hapis cezasıyla cezalandırmayı amaçlarken, savunması Bowser'ın diğer bilgisayar korsanlarını caydırmak için bir günah keçisi olarak kullanıldığını ve "en az suçlu" olduğunu savundu.

Nintendo Hacker'ına üç yıldan uzun hapis cezası

Nintendo, Bowser'ın suçunu kabul ettiğini ve Nintendo'ya savunma pazarlığının bir parçası olarak verilen 4,5 milyon dolarlık para cezasına ek olarak 10 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiğini gören ABD kolluk kuvvetleri bölümlerine ve yasal sisteme teşekkür etti. Şirket basın açıklamasında, "Nintendo, federal savcıların ve kolluk kuvvetlerinin, Nintendo'ya ve video oyun endüstrisine ciddi zararlar veren küresel ölçekte yasa dışı faaliyetleri engelleme konusundaki sıkı çalışmasını ve yorulmak bilmeyen çabalarını takdir ediyor" dedi.

Bowser, 2013'ten beri bir modchip ekibiyle çalışıyor, korsanlığa olanak tanıyan konsol modları satıyor ve bu girişimden kazanç sağlıyordu. Dava sırasında, kullanıcıların oyunların korsan sürümlerini oynamasını sağlayan "çeşitli atlatma cihazları geliştirdiğini, ürettiğini, pazarladığını ve sattığını" itiraf etti. Bowser sonunda Dominik Cumhuriyeti'nde bulundu ve suçlamalarla yüzleşmek üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildi. Hacker grubunun diğer üyeleri ise Amerika ile iade taahüdü olmayan ülkelerde bulundukları için, cezaları uygulamaya geçemedi.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 01:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.02.2022 01:24
Yazılımla uğraşan kişilere etik veya değil, bu kadar ceza verilmesi doğru değil. Korsan kullanın ya da kullanmayın hacı yapanlar olmasaydı şu an fiyatlar çok daha yüksek olurdu. Bu yüzden denge çok önemli
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 14.02.2022 06:46
Ubisoftu neden seviyorum ? Oyunlarını yeni çıkanları bile 3 ay , 6 ay sonra alınabilir seviyelere indirdiği için. Witcher gibi bir oyunun Goty edition'ı ben edindim başkalarına da ulaşsın diye steamgift'te bol keseden dağıtma imkanı verdikleri için, 2000'lerin başında çıkardığı oyunu 60 dolardan satmak nedir ?
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2022 10:43
Nintendo bu kafa ile devam ettikçe zaten 2 nesilden sonra yok olucak.
Değişirlerse düzelir.
Hakları yayıncılığı elinde olan bi eski oyuna bile aynen çok para istiyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2022 15:40
Bizimde böyle yapmamız lazım. Korsan oyun, film, müzik vs indiren kişileri ip den tespit edip enselerine çökeceksin, hepsini içeri atacaksın. Ama nerdee, ülkede adalet sadece lafta var. Güya korsan içerik indirmek yasak fakat o içerikleri yayınlayan siteler yasak olmasına rağmen erişime açık
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2022 21:22
Adamın soyadının Bowser olması harika bir tesadüf değil mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo Hacker'ına üç yıldan uzun hapis cezası
İlginizi Çekebilir