Uzun bir hukuk savaşından sonra, Nintendo hacker'ı Gary Bowser 40 ay hapis cezasına çarptırıldı. İsim benzerliği olsa da, kendisinin Nintendo of America'nın şu anki başkanı Doug Bowser veya kötü şöhretli Mushroom Kingdom kötü adamı ile hiçbir ilgisi yok.
ABD'nin Batı Washington Bölge Mahkemesi, Bowser ve Team Xecuter'ın Nintendo'nun "konsol hackleme yazılımı ve oynamak için kullanılan cihazlar" nedeniyle 65 milyon dolarlık zarara uğramasına neden olduğu gerekçesi ile görülen davada ceza çıktı. Mahkeme, Bowser'a "korsan Nintendo Switch oyunları" sebebi ile tam 40 aylık bir hapis cezası verdi. Hacker girişiminin "kamu yüzü" olarak, savcılık Bowser'ı beş yıl hapis cezasıyla cezalandırmayı amaçlarken, savunması Bowser'ın diğer bilgisayar korsanlarını caydırmak için bir günah keçisi olarak kullanıldığını ve "en az suçlu" olduğunu savundu.
Nintendo, Bowser'ın suçunu kabul ettiğini ve Nintendo'ya savunma pazarlığının bir parçası olarak verilen 4,5 milyon dolarlık para cezasına ek olarak 10 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiğini gören ABD kolluk kuvvetleri bölümlerine ve yasal sisteme teşekkür etti. Şirket basın açıklamasında, "Nintendo, federal savcıların ve kolluk kuvvetlerinin, Nintendo'ya ve video oyun endüstrisine ciddi zararlar veren küresel ölçekte yasa dışı faaliyetleri engelleme konusundaki sıkı çalışmasını ve yorulmak bilmeyen çabalarını takdir ediyor" dedi.
Bowser, 2013'ten beri bir modchip ekibiyle çalışıyor, korsanlığa olanak tanıyan konsol modları satıyor ve bu girişimden kazanç sağlıyordu. Dava sırasında, kullanıcıların oyunların korsan sürümlerini oynamasını sağlayan "çeşitli atlatma cihazları geliştirdiğini, ürettiğini, pazarladığını ve sattığını" itiraf etti. Bowser sonunda Dominik Cumhuriyeti'nde bulundu ve suçlamalarla yüzleşmek üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildi. Hacker grubunun diğer üyeleri ise Amerika ile iade taahüdü olmayan ülkelerde bulundukları için, cezaları uygulamaya geçemedi.
AdBlock Plus ya da benzeri bir yazılım kullandığınızı fark etmiş bulunuyoruz. Bu yazılımlar sitemizin tüm özelliklerini kullanmanızı engellemektedir.
Siz de takdir edersiniz ki sitemizi hayatta tutabilmemiz için tek gelir kaynağımızı bu reklamlar oluşturmaktadır. Sitemizde sizleri rahatsız edecek reklamlara yer vermemeye çalışlıyoruz.
Bu sebeple Adblcok yazılımınızı sitemiz için durdurup hem bize destek olmanızı hem de birlikte daha güzel çalışmalara ve projelere imza atmamıza destek olmanızı rica ediyoruz.
Lütfen merlininkazani.com'u güvenilir siteler listenize ekleyin ya da sitemizde dolaşırken AdBlock yazılımınızı kapatın. İlgi ve anlayışınız için teşekkür ederiz.